Přejít na obsah

Výměna předních světel octavia 2


Doporučené příspěvky

Je možné vyměnit přední světla typ ambiente za elegance,bez nutnosti úpravy el.instalace?

Elegance znamená světla z čočkou v parabole.

Mám poškozené stínítko před žárovkou H7 na pravém světle.

Hledám info, která přední světla je možné namontova bez nutnosti úpravy el.instalace.

Možno i tuningová z homologací např.

Škoda Octavia II 04-08 - Přední čiré světla CCFL angeleyes Chrom - NOVINKA.

Děkuji za názor.M

Odkaz ke komentáři

Pomenovanie Ambiente a Elegance v prípade svetiel nie je zrovna šťastné, montovali sa totiž všelijak - poznám autá Ambiente, ktoré majú svetlá so šošovkou a naopak poznám Elegance, ktoré majú tie klasické bez šošovky.

 

V čom je rozdiel? Obe sú klasické svetlá na halogénovú žiarovku, ale jedno z nich má šošovku a to druhé klasickú komoru.

3076239_big.jpg

3172766_big.jpg

Odkaz ke komentáři

Milan74 aj Chipmann sa obaja mýlia - Milanovi som to vysvetlil už hore, a Chipmannovi teraz - predfaceliftové svetlá so šošovkou neboli nikdy za príplatok. Montovali sa vždy podľa toho, čo bolo po ruke. Jediné svetlá sa príplatok boli a sú xenóny!

 

P.S.

Príplatok za projektorové svetlá so šošovkou bol a je len u Fabie II vo výbavách Classic/Active, Ambiente/Ambition a Scout.

Odkaz ke komentáři

Predajné programy OII od roku 2004 poznám skoro naspamäť, vždy boli až na ceny identické pre CZ aj SR. Paket Sport nepoznám, jedine paket Dynamic prípadne potom Styling Kit.

 

Trvám ale na tom, že projektorové svetlomety sa do OII pred FL nedali nijak cielene objednať. Buď ich auto malo, alebo nie! V celom predajnom programe nie je nikde spomenutý kód opcie pre projektorové svetlá. Jedine pri vyrobených autách je pomocou PR čísla rozlíšené, aké predné svetlá auto má - 8JM pre klasické, alebo 8BN pre šošovkové.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

tak teda nevím ale takhle to bylo zase recene mě v tomhle se nechci dohadovat takže se přikláním k tvé verzi ale po tom mi vysvětli já je to z OII scout ? Ten je měl vždy a nebo se taky pletu ? Děkuji

Odkaz ke komentáři

chipmann: Áno, je to ako píše jofree - Scout mal vždy tie projektorové. Preliezol som predajné programy OII od roku 2004 až do dnes, a fakt sa tam nikde o type svetiel nepíše. Dokonca ani pri tom Scoute nie je uvedené, aké má svetlá, keď nemá xenóny...

Niekedy minulý rok som lustroval VIN kód jednej RSy dovezenej z Rumunska, sériovo nemala xenóny a veru mala tie klasické svetlá s clonkou a nie projektory. Takže fakt sa nedá povedať na 100%, že aké má auto svetlá len podľa typu modelu bez toho, že by človek videl auto alebo výpis PR kódov :blink:

 

milan74: Tak je to potom jasné, chybu majú CC-autodíly na svojom webe! Ani ETKA nepozná rozdiely medzi týmito svetlami takto podľa výbavy, tam je to písané ako "dvoukomorový světlomet s integrovaným dálkovým světlem" a "hlavní světlomet halogenový".

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Pomenovanie Ambiente a Elegance v prípade svetiel nie je zrovna šťastné, montovali sa totiž všelijak - poznám autá Ambiente, ktoré majú svetlá so šošovkou a naopak poznám Elegance, ktoré majú tie klasické bez šošovky.

 

V čom je rozdiel? Obe sú klasické svetlá na halogénovú žiarovku, ale jedno z nich má šošovku a to druhé klasickú komoru.

a jake jsou obj. cisla tech svetel ?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...