chipoun Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 Zdravím, Mám 1,9TDI 81kW a Vag mi hlásí: VAG-COM verze: IHR 304.0 Autosoft Číslo dílu řídícího modulu: 038 906 012 CL Komponent a/nebo - verze: G000SG 3359 Kódodvání softwaru: 00002 Kód opravny: WSC 31480 Dodatečná informace: TMBCP21U632794243 SKZ7Z0C1992322 1 Nalezeny chyby: 17664 - Snimac teploty chladici kapaliny (G62) Preruseni/zkrat na plus P1256 - 35-10 - - - Sporadicky A jsou s tím spojené další problémy (vyšší spotřeba, úděsné starty za tepla). Tak to čidlo chci vyměnit, jenže existuje více typů a tak jsem se zatím jen chtěl podívat který koupit. Bohužel jsem narazil na problém... Nemůžu ho najít. Od strejdy googla jsem našel info, že by mělo být na termostatu někde nad alternátorem, ale asi jsem slepej a čidlo nevidím... Přitom to někteří mění u tetičky na trávníku, tak jsem z toho jelen... Mohli byste mi někdo pomoct a naznačit to na přiložených obrázcích? Děkuji moc a přeji hezký den :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
john007 Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 ja mam motor asv a cidlo mam zezadu vpravo na hlave smerem ke kabine(pohled zepredu auta).jde do neho 4pinovy konektor a tusim ze ma zelenou hlavicku,ale ruku bych za to do ohne nedal 0 Citovat Odkaz ke komentáři
chipoun Odesláno Duben 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 No... taky mám ASV. To znamená, že se mám podívat někde tady (viz foto)? Díky za informaci každopádně... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
john007 Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 jojo nekde tam cca 10cm pod sipkou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 sundej si tu hadici od sání abys tam lépe mohl nahni se za motor a přibližně pod vývěvou ho uvidíš je na něm konektor se 4mi dráty je tam kapku horší přístup B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Duben 23, 2012 Sdílet Odesláno Duben 23, 2012 Čidlo je zajištěno černou plastovou podkovou Ta se vytáhne do boku a čidlo vytáhneš ven je na něm O kroužek, který ho těsní v jímce. Když budeš dávat nové čidlo O kroužek navlečeš na čidlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
chipoun Odesláno Duben 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 Tak podávám hlášení. Všem děkuju za rady... 1)Sundal jsem kryt motoru, odpojil hadici sání abych měl více místa (i tak přístup na kočku :-D) 2)Dostal se k čidlu, odpojil konektor a žasl, protože čidlo bylo černé a přitom jsem všude viděl zelené 3)Pak jsem s velikým úsilím vytáhl tu plastovou pojistku. Tahem směrem dolů, chvíle adrenalinu, šlo to z tuha, málem mi spadla, až jsem se zapotil... Staré čidlo jsem vytáhl, O kroužek na něm nebyl, tak jsem ho začal lovit v té díře, naštěstí nahmatán a nasazen na nové čidlo 6)Mezitím tekutina tekla, pak přestala a za cca 2 vteřiny se spustil proud... 7)Rychle jsem tam nové čidlo (VIKA za 252Kč) s O kroužkem nacpal, nebylo moc dobře poznat jestli tam sedí dobře. Díky O kroužku se tam různě hýbe 8)Po usouzení že je to OK, jsem ho zajistil plastovou pojistkou, zapojil konektor, zapojil sání, zakrytoval motor, dolil G12 (cca 0,8 litru), vyzkoušel a vypadá to dobře. Zkušební jízda v pořádku, tak snad bude vše OK :-) PS: Kdybych nehledal O kroužek, tak by to šlo daleko rychleji a vyteklo by o mnoho méně tekutiny. Ještě jednou díky a mějte se :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Duben 24, 2012 Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 no stím čidlem od viky si neudělal nejlíp počítám že to nebude dlouho trvat a budeš ho měnit znova a až k tomu dojde tak si nejdřív povol nádržku s chladící kapalinou abys neměl v soustavě tlak pak jí zašroubuj a teprv měn čidlo již máš praxi mělo bi ti to na podruhý jít rychleji :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
chipoun Odesláno Duben 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 24, 2012 Teda ty umíš potěšit :-D Ale nádržku jsem povolil už teď před výměnou a zase zavřel, akorát nenapsal do reportu :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krokodylek3 Odesláno Srpen 1, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2017 také mám problém s ručičkou mě neukazuje vůbec tak jsem dnes vyměnil čidlo teploty chladící kapaliny a stále mi to neukazuje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krokodylek3 Odesláno Srpen 31, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2017 tak jsem to včera odvezl autoelektrikáři a zjistil mi že je to v budíkách tak je zítra rozebere a zkusí to opravit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.