Přejít na obsah

Octavia combi TDI

Doporučené příspěvky

Auto prodávat nechci, s tím jsem zatím (ťuk ťuk) hodně spokojenej. Předek nechám jak je, jen časem třeba seženu nové skla na světla. Nebo L&K. Ale to jen když to bude fakt špatný nebo mi to někdo ťukne :lool:

Dneska jsem se nudil, bylo potřeba i nastavit přesně ručičky. Tak se trošku hrálo :palec: A ručky vypadaj jak origo!

post-2774-0-44129400-1357069002_thumb.jpgpost-2774-0-30287300-1357069029_thumb.jpgpost-2774-0-35773600-1357069045_thumb.jpg

A taky nové žhavky, jedna byla KO

post-2774-0-84661100-1357233517_thumb.jpg

opravil jsem narychlo pantík na loketce nerezem a koupil (za 200Kč :-// ) nový zámek

post-2774-0-19895700-1358417518_thumb.jpgpost-2774-0-57621700-1358417538_thumb.jpg

Za 50kč jsem byl na seřízení světel. Kluk si šteloval snad 5minut přístroj a pak řek, že to je dobrý (sakra mám ale přesnou ruku :-D ). Teda až na pravý světlo, chtělo by trošku doprava. Ale zase se mi urvalo ovládání :-/

žárovky osramy NBR+ proti obyč paráda, nejezdil jsem kdo ví jak dlouho s obrysovkama a před autem tma. Teď mi svítí auto od začátku až po konec pěkně. Předtím jsem občas použil mlhovky za mokra, teď to jede skoro jak s nima .) Tak nacpu aspoň místo obrysovek žlutě svítící diody. Teď tam mám bílé ze zadních lampiček interiéru.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Konečně jsem si udělal čas, koupil folii a polepil sloupky. Ušetřeno i s mou prací (když vemu hodinovku) 800Kč :)

post-2774-0-22215300-1366120820_thumb.jpg

Taky už uběhlo okolo 14k tak jsem dal nový olej, rovnou i do převodovky. Možná je to auto tišší. Nebo si jen něco vsugerovávám :-D a taky bude nejspíš nerez vedení od IC k egr, mám tu sviňu děravou někde ve spodním ohybu :-/ No a taky praskla pružinka :angry: buď v létě nebo za rok pudou obě přední nové i s kloubama řízení.(samozřejmě prasklá je daná nová, ale je cítit že původní je vypružená)

Odkaz ke komentáři

Dík :) tak zkoušky udělány a samou radostí jsem se pustil do masky. Jen tak z hecu.

původní znak už byl docela oloupaný, tak dám nejspíš ten novější. Akorát mi schnou na špagátech úhelníky, byly vyžrané od soli tak jdou do barevné .)

takže za znak nejsem ochotný dát 300Kč. Takže šel "repas" starého. Oloupat krycí folii, očistit tempem od starého laku. Vynikl chrom. Zelený šíp jsem přelepil karbon. folií :) takže to pasuje k masce. Mě se to líbí.

post-2774-0-99084500-1380538997_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak aby toho nebylo málo, odešla váha vzduchu. Koupil jsem za dvojku boschku. zarazilo mě made in china - po bližším zkoumání je ale váha made in Germany a tubus z číny. Takže snad už se bude moct zase bez problémů jezdit.

Nechal jsem si přepinovat FL vypínač, taky už nelepil zadní znak. Tak si prošel malou úpravou.

post-2774-0-21057900-1367251403_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

post-2774-0-67648100-1379165762_thumb.jpg

tak malá úprava na podvozku, všechny pružiny, po roce začaly zlobit dokonce ložiska horního uložení ... nějaký ten olej, konečně zapinované bagy sedaček :) trošku rozšířit, polepit zelené šípy na kolech karbonem, snad už dobrá váha vzduchu ...až se oteplí tak asi konečně vystříkat dutiny. Mno a čekat až se rozpadně výfuk za katem, chtěl jsem měnit vlnovec ale prej to ještě jde :-D taky konečně nové čepy řízení, kámoš co pomáhal servisákovi říkal že mám v pííí celé tyče, ale nakonec to byly jen čepy. Takže kompletní tyče řízení s čepama mám k dispozici kdyby někdo chtěl

Odkaz ke komentáři

hm, poprvé v autorizáku na geo ... volant nakřivo, ok zajedu tam. Narovnaj ho :) a pak si všimnu, že mi chybí ovládání zrdcátka. O ano, děkuju. Milion starostí..... never more

Taky jsem si musel ulehčit práci do budoucna... na druhé auto chtěli ofuky a v obchodě měli i vzpěry kapoty :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

JJ myslel jsem nad SPZ, v zadních světlech máš obyč. žárovky ne? :) Jinak mě osobně se více líbí studená bílá, ale i toto je dobrý, jen se to moc neodlišuje od klasických žárovek co jsou nad SPZ ;) .

Co se týká vzpěr, tak je to fakt dobrá vychytávka, taky si je nemůžu vynachválit a kamarád v servisu byl hodně překvapenej, když mu šla kapota sama nahoru :D

Odkaz ke komentáři

Jo, ve světlech jsou obyč žárovky, tam ty ledky svítěj na H mi přijde (dle videí co jsem koumal).

Na SPZtkou mi to pořád praskalo, tk uvidím co na to ledky. Snad budou odolnější. Já to mám kvůli cajtům, aby nepindali. A studená bílá je taková moc oslnivá, tohle je příjemné světlo které se krásně rozprostře. Takže jsem spokojený!!!

No aby nějakýho servismana ta kapota nevyliskala lol.gif

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...