Přejít na obsah

Co to tedy mám za autí

Pokec

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny..Před nedávnem sem koupil octavii 1.9 TDI a v papírech píší,že to má 66kw..Jenže na plastovém krytu motoru je to I vytištěno červenou barvou..Někde sem četl,že červená barva značí 81kw!!Mám repliku Tp,myslíte že to tam poňahňali a místo 81 kw napsali do Tp 66kw??Je to SLX výbava(ůdajně) je to nalepeno vzadu(SLX TDI)Na 66kw se mi to zdá dost živé..Opravdu nevím..

Odkaz ke komentáři

Nejlíp si najdi kód motoru AGR, ALH = 66kW, AHF, ASV = 81 kw, ASZ = 96 kW. Možnosti:

- Datový štítek vkufru vlevo pod kobercem,

- Stejný datový štítek je v servisní knížce, poud ji máš

- kód motoru vyražený na bloku u převodovky

- dohledat podle VIN, jak píše Petr81 - zajdi do servisu a měli by ti ho zdarma vyhledat (tady se ti ale může stát, že zjistíš o autě "pěkné" věci, které třeba ani nechceš vědět :palec: )

ještě jsem zapoměl samozřejmě malý a velký TP

i když najdeš papírovou 66, mohl jí předchozí majitel trošku pomoct :-)

Odkaz ke komentáři

Takhle chlapi..Předchozí majitel mi nic moc nechtěl říct..Byl to takovej namyšlenej podnikatel..Vzadu mám štítek slx tdi(vše stříbrné)jenže to je tam asi dolepováno,protože v papírech mám GLX TDI!!Ale má to všechny okna v elektrice..A vzadu bubny..Napadá mi,jestli to předchozí majitelé nenachipovali a nedali tam proto jiný plast s červeným I..Njn podnikatelé;-)))))

Odkaz ke komentáři

Jj určitě to bude 66kw a jestli je chiplá ? Tak na to pozor měl bys mít ještě turbo bez naklápění lopatek a těm chip vůbec nesvědší mrkni se na kod motoru jestli je to ALH tak je vše v pohodě :palec:

Odkaz ke komentáři

Turbo urcite ma stare (je to starsi model) a tam se u 66kw nedaval VNT turbo.

Ja na to vidim tak ze minulej majitel byl takovej (nevym jak to rict - ty lidi co radi lepi na auta vsehno a vsude), a proste kvuli jeho nekaej spokojenosti nalepil vzadu TD(I) a dal plast motoru TD(I). A nebo delal chip a pak to htel "predelat" na TD(I) a mislel ze tak dostane vic pri dalsim prodeji. A pak je jeste jedna soluce (ktera doufam ze neni Tvym pripadem) a to je ze autik bil bouranej a pak se znicil kryt motoru a soupli tam ten TD(I) - a aby to ladilo tak tam dali i zadni znak "SLX TD(I)"!

Ale prece slo poznat podle sedacek, palubky a ostatni vybavy jestly je to GLX nebo SLX.

Je to 66kw urcite!

edit: vsehna okna v elektrice to ne znamena nic, ve GLX-ku to bylo za priplatek.

Odkaz ke komentáři

Ano SLX do 1998 mnela el.sibr ve seriove vybave misto Klima a pak uz v modelovem roce 1999 dostala mehanickou Klimu a vyradili el.stresni okno.

Ale ono se taky masovne u GLX-ek doplacovalo za ten sibr protoze byl levnejsi nez klima a v Cesku tehdy nebylo treba mit klimu v aute.

Ale de to jednoduse poznat podle poyahu sedacek. Seda SLX anebo tmave seda se tmave modrym, zelenym nebo cervenym sredem byla GLX. Jednoduse.

Ale aby jsme uz tady ne kecaly, at to zada do VIN dekoderu a zjisti.

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...
Ano SLX do 1998 mnela el.sibr ve seriove vybave misto Klima a pak uz v modelovem roce 1999 dostala mehanickou Klimu a vyradili el.stresni okno.

Ale ono se taky masovne u GLX-ek doplacovalo za ten sibr protoze byl levnejsi nez klima a v Cesku tehdy nebylo treba mit klimu v aute.

Ale de to jednoduse poznat podle poyahu sedacek. Seda SLX anebo tmave seda se tmave modrym, zelenym nebo cervenym sredem byla GLX. Jednoduse.

Ale aby jsme uz tady ne kecaly, at to zada do VIN dekoderu a zjisti.

Ahoj tak napr ja mam rocnik 99 SLX TDi a mam jak mech klimu tak i ten el. sibr

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím ve spolek! Na úvod jen, že jsem tu nový kus, Octavií a věcí kolem téměř nedotčen. Tak se omlouvám za případné "blbé" dotazy. Jinak jsem typ rodinného majitele preferující ekonomiku provozu a nemívám nikdy našlechtěné auto. Octa je sice již koupená, ale ještě ke mě nedorazila. Ale už se připravuji i teoreticky, takže se tu budu nyní vyskytovat častěji a jak jsem psal, prosím o shovívavost a trpělivost. Tak to jen malý úvod... :-)

A teď dotaz - ve vlákně je zmiňován konfigurátor vin. Kde se k němu dostanu? Je volně k použití a jaké info z něj vydoluju? Dík předem za případné odpovědi. :-)

Odkaz ke komentáři
Zdravím ve spolek! Na úvod jen, že jsem tu nový kus, Octavií a věcí kolem téměř nedotčen. Tak se omlouvám za případné "blbé" dotazy. Jinak jsem typ rodinného majitele preferující ekonomiku provozu a nemívám nikdy našlechtěné auto. Octa je sice již koupená, ale ještě ke mě nedorazila. Ale už se připravuji i teoreticky, takže se tu budu nyní vyskytovat častěji a jak jsem psal, prosím o shovívavost a trpělivost. Tak to jen malý úvod... :-)

A teď dotaz - ve vlákně je zmiňován konfigurátor vin. Kde se k němu dostanu? Je volně k použití a jaké info z něj vydoluju? Dík předem za případné odpovědi. :-)

Další věci o autě se dozvíš když zadáš ten několikařádkový kód co je v kufru nebo v servisce sem.

Odkaz ke komentáři

Jo, dík za odkaz. Našel jsem to dokonce sám, takže dotaz byl trochu předčasný...holt se tu ještě moc neorientuju, ale snad se to časem zlepší...zatím dík... :rolleyes:

Ještě využiju toto vlákno k rychlému dotazu - kde stáhnu nejlepší verzi uživatelského manuálu (nejlépe v češtině) a případně dílenského manuálu? Mám 1.9TDI 66kW ALH Ambiente 5/2004. Pokud nelze zde, prosím odkaz formou SZ. Děkuji předem zkušeným a ochotným.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...