Přejít na obsah

Arctic Cat 1.6

Doporučené příspěvky

Tak se jdu také přidat. :pivo:

Octávenka koupena 23.9.2011 v nejmenovaném bazaru poblíž Jičína.

Barva modrá hlubinná metlíza.

Jsem třetí majitel, druhý v Čechách.

Předemnou jezdila v Praze...a moc se o ní nestarali. Lak je dosti dodrbán a je na něm spousta (sice na první pohled skrytých) rezatých místeček :huh:

Náš společný příběh začal tak, že ještě na škole si spolužák pořídil Octu r.03 v této motorizaci. Párkrát jsem ji řídil a moc se mi todle autíčko zalíbilo. Od té chvíle jsem byl rozhodnut přesně pro tohle auti.. :palec:

No a když byli peníze, vydali jsme se po bazarech v Čechách a u Jičína sme narazili na tento kousek, který vyhovoval požadavkům (chtěl jsem facelift benzín 1.6 75kW najeto kolem 150.000km do 80.000 penízků) a cenou vyhovoval stavu :) Řekl jsem si že ji stejně budu upravovat,takže slovo dalo slovo a byla doma.

Najeto měla nějákých 175.000km...jestli poctivých, to Vám v bazaru po pravdě neřeknou, ale budeme doufat že ano :rolleyes:

Měla na kapotě důlek jak od golfovýho míčku a čelní sklo má škrábanec, vcelku dosti hluboký..takže asi něco pochytila na dálnici. Cestou domů do České Skalice ukrutně drnčel podvozek na každým hrbolku...uložení nápravy bylo K.O. a čepy taktéž. Šla zrovna k mechanikovi který ji v tomhle ohledu dal do provozuschopného stavu. :)

A od té doby jezdí......a postupně budeme informovat, co a jak se na ní mění ;)

Tak ještě na podzim jsem stihl vyřešit nevzhledný důlek v kapotě..a napomohla tomu lehká bouračka cestou do práce s motorkářem. Odnesl to levý blatník světlo trochu nárazník a úplně minimálně kapota.Viz fotky.

post-17418-0-19022500-1337680865_thumb.jpg

post-17418-0-10100300-1337680928_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

No já ho nepřejel, my sme o sebe defakto jen tak štrejchli..jak je vidět na fotkách :D . Nic mu nebylo, což bylo hlavní. Bylo to asi ve 30km rychlosti. On jel prostředkem takový úzký cestičky v jedný vesničce, kam jezdím makat. Já na tu cestu odbočil a už sme se nestačili uplně vyhnout.

Octu sem šoupnul do servisu, ať mi ji daj dokupy..a mezitím jsem objednal nové lampy Devil Eyes...pro někoho fuj, mě se vcelku líběj..to už je na vkusu jednotlivce, kdo co uznává. Vše zaplatila pojišťovna vyníka (motorkář) a ze servisu se mi vrátila Octávenka s novým čumáčkem...nádherným lakem a kukučem :) K předním světlům jsem pořídil zrovna i zadní...a to byla má první úprava na tomto autě.

Takže vypadala takto...

post-17418-0-26774100-1337684024_thumb.jpg

post-17418-0-37973300-1337684043_thumb.jpg

post-17418-0-06768200-1337684061_thumb.jpg

post-17418-0-32016100-1337684090_thumb.jpg

post-17418-0-31024200-1337684107_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ó díky :D

Bylo na ní ale dost práce..už jen to aby na ní fungovaly základní věci...

Takže dále následoval nákup v shopu ob-autodíly..kde sem koupil :

-
nové chromové krytky klik
(radši bych je tam neměl,ale původní majitel je tam měl...a už vypadali hrůzně..a pod nimi to bylo ještě horší, takže nezbývalo než výměna za nové)

- výše zmiňovaná
mračítka

-
modré žárovky do světel
(jsou k ničemu, není s nimi vidět...asi to bude tím, že jsem vzal ty nejlevnější :D )

- nové škodovácké
znaky
(nechápu proč se logo okřídleného šípu tak nehorázně loupe ???)

-
motorky do světel
(kdo má Devily tak ví, že se do nich musí dokupovat..)

-
vzpěry kapot
od JOMu

-
ovladač
na zrcátka (původní měl utržený joystick)

a nakonec důležitou věc...výstražný trojůhelník
:palec:

Pak jsem sehnal něco málo z Aukra...

- kupoval sem do interiéru
ofuky
ze střeního panelu i s rámečkem...(původní ofuky nešli

požádně otvírat a zavírat jak byli olámané
:angry:
...a rámeček byl taky rozlámaný a po domácku

nějak slepovaný, takže se rozpadl jen co sem mu naznačil že ho chci oddělat..
:blink:
)

- pak
lampičku vnitřního osvětlení
...taktéž kvůli plastu který na ní byl

rozlámaný na čtyři kusy..

- dále jsem si sehnal
tapec pátých dveří
(při koupi tam chyběl..)

+ všchny caplíky na uchycení..

-
nářadí do rezervy

-
krytku pojistek u řidiče
, krytky na matice tlumičů v motorovém prostoru

-
vzpěry pátých dveří
(v zimě sme byli na horách a po příjezdu ze sjezdovky sem otevřel kufr

s nečekanou námahou...a vůbec nedžel nahoře)

no prostě mraky prkotin, které vcelku kazí celistvost auta, když chybí...

Přez zimu nebylo co dělat, tak jsem koupil hlubinnou modrou metalízu ve spreji a nastříkal
mračítka a středový panel do barvy auta

post-17418-0-33497400-1338492073_thumb.jpg

a
ramínka
na sedačky z Lidlu :)

post-17418-0-95152000-1338492194_thumb.jpg

Pak přišlo jaro a další co mě nadchlo bylo LED osvětlení, tekže následoval nákup pár LEDkových žároviček do vnitřního osvětlení,kaslíku,kufru,SPZ...ale i do blinkrů, zpátečky, brzdových světel (ale ty jsem vybral špatně, nejsou přez den vůbec vidět že svítěj..oproti obyč žárovkám o 80% menší svítivost..no prostě pravý opak toho co k nim psali),

Pak jsme s Octávečkou dostali od mojí manželky krásné nové koberečky a měsíc jsme se do auta zouvali ;)

post-17418-0-98343100-1338491748_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak dále následovalo snížení podvozku. V této oblasti bych chtěl poděkovat uživateli Mato88 za pomoc při výběru a za dodání podvozku z Německa.

Jde o podvozek LOWTEC snížení -50/-30 + stabilizační tyčky.Výměna byla vcelku jednoduchá.

post-17418-0-24703000-1338219497_thumb.jpg

Trvalo mi to dva víkendy...a to jen proto, že jsem měl problém rozdělat zarezlé šrouby :)

S podvozkem byli dokoupené zároveň i nové dorazy na zadní tlumiče.

Octavka po snížení

post-17418-0-61314300-1338219573_thumb.jpgpost-17418-0-59763400-1338219739_thumb.jpgpost-17418-0-91452600-1338220245_thumb.jpgpost-17418-0-17325400-1338220254_thumb.jpgpost-17418-0-47858700-1338220262_thumb.jpg

předek

post-17418-0-92031900-1338219765_thumb.jpgpost-17418-0-89078300-1338219785_thumb.jpg

zadek

post-17418-0-61490200-1338219526_thumb.jpgpost-17418-0-76769100-1338219550_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

mato, tahle výška mi vahovuje...místo mezi lemem a kolem mám teď tak na prst.

A nedávno naše autí dostalo nové papučky...prý aby to už konečne vypadalo trochu k světu

kola AEZ BIMO, 8,5 x 19", ET 30, pneu vpředu 215/35 , vzadu 225/35

(jen tak mimochodem, těch rezavejch bubnů vzaádu si nevšímejte :P je to jen otázka času než tam budou kotouče...tipuju tak 14dní)

post-17418-0-73471400-1338297406_thumb.jpgpost-17418-0-42897900-1338297485_thumb.jpg 

Odkaz ke komentáři

LukášV : Chromy na klikách se mi taky nelíběj ale cituji sám sebe ve výše uvedeném příspěvku : "- nové chromové krytky klik (radši bych je tam neměl,ale původní majitel je tam měl...a už vypadali hrůzně..a pod nimi to bylo ještě horší, takže nezbývalo než výměna za nové)"

kliky pod nima jsou hrozně dodrbaný...až budu nechávat renovovat lak, tak půjdou dolů....

A světla nesundám :) ...zatím..... ale VŠEM CHCI DOPORUČIT ABYSTE JE NEKUPOVALI...jsou s nima jen starosti...

Petan.VUT:S brzdama to je tak...že dozadu půjdou brzy kotouče a dopředu se časem uvidí...teď jsou v plánu jiné věci.

S pneu je to tak jek napsal Petr...uvidíme jaký rozměry si pořídím až zadní gumy odejdou...

A úpravy jsou teprve v začátcích :)

mato88: fotku udělám, až bude foťák po ruce a trochu čas.. :palec:

Odkaz ke komentáři

moc pěkná barva :D ta je stejně nejlepší a i okta je hezká :D tak hlavně ať ti dlouho slouží bez všech problému... :D

Taky se mi líbí okta v týhle barvičce. Tím pádem musím pochválit i tu tvou ;) Jediný co mě mrzí je že je ten lak v dosti špatným stavu. Bude to chtít dát někomu, kdo by to oživil. :) Pak to bude fešné...

Odkaz ke komentáři

Díky, s těma světlama je to tak, že byli téměř "zadarmo"...a je to trochu odlišující prvek :) I když dnes už taky značně rozšířený ..Tak jsou tam... Ale je dobře že se nelíběj každýmu... Škoda jen že se někdo nepustil do výroby více různých typů světlometů na ocktávku...když už je to jedno z nejprodávanějších aut :palec: Jinak samozřejmě nejhezčí jsou na oktávce origo xenony :palec: ....ale jsou taky nejdražší :(

Odkaz ke komentáři

Ahoj, tak tě tady vítám a přeji moc moc km bez nehody. Kliky i světla si nechej. Hodně lidem se to nelíbí, ale auto to je tvoje a musí se líbít hlavně tobě, je to sto lidí sto chutí;) no, jinak kola jsou perfekt a autu hodně prospěly, sice se to teď musí táhnout jako šnek, ale pokud máš motorku, tak je to v klidu. Měj se

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...