luigi5 Odesláno Červenec 23, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2012 notak samozrejmne o hlave to je jen uz ted na serii mam na dalnici obavy kdyz mi tam na posledni chvili nekdo "hupsne" a brzdim i ocima at jezdim predzvidave jak chci, casto neco prekvapi...bohuzel Ja mam takovy mansi zalusk na brzdy, tim stylem "co jede, musi i brzdit" sry za ot 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Červenec 24, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2012 tak ono větší brzdy nezkrátí brzdnou dráhu. Pokud jsou kola zablokovaná, tak už to jenom od adhezi. Tedy v první řadě to chce kvalitní gumy. Velké brzdy využiješ při dlouhém opakovaném brždění, například na okruhu, kde se menší brzdy nestíhají ochlazovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 24, 2012 Tommas: Ale rozdil v 280 a 288 tam je slusnej v ucinku.Jinak kuci mate pravdu oba ;-) PS: Neomlouvej se za OT od toho je to forum ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 24, 2012 Tak jsem šel dneska vyndat sání a bohužel jeden ten imbus má sjetou hlavu... :( Musím se na to zítra zkusit pořádně podívat a snad ho nějak rozumně vymontuju... :( Dneska to měla být jen taková rychlovka... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jofree Odesláno Červenec 24, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2012 kdyby ses v tom porad nevrtal, tak mas srouby jako novy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 24, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2012 (upraveno) tak ono větší brzdy nezkrátí brzdnou dráhu. Pokud jsou kola zablokovaná, tak už to jenom od adhezi. Tedy v první řadě to chce kvalitní gumy. Velké brzdy využiješ při dlouhém opakovaném brždění, například na okruhu, kde se menší brzdy nestíhají ochlazovat. Ty voe, tak to je dobrej narez. :D Uz si nekdy zkusil slapnout na brzdy v OI s 280 a pak to porovnat jen s "blbyma" 288? Ja tady na tom foru zustanu jen z toho duvodu, abych se zasmal. :D Nikdy bych neveril, ze je mezi tim takovy rozdil, dokud jsem na svym aute neprehodil brzdy za vetsi. Uz na serii jsou 280 malo. A jak psal luigi: "co jede, musi i brzdit". ;) Upraveno Červenec 24, 2012 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hybli Odesláno Červenec 25, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2012 Houmiku máš sice pravdu, ale zesměšňovat ostatní tedy nemusíš, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 25, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2012 To posoudim sam, ale dekuji za tvoji starostlivost. ;) Podle toho vyroku by brzdila OI 1.6 55 kW asi tak stejne, jako OI RS. Trochu divny, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hybli Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 Tak samozřejmě, že je to blbost, za pravdu sem ti dal, ale přijde mi dětinský se k tomu stavět takhle. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 o tom že Houmik nákupem bazarového BMW získal všechnu moudrost světa už víme. Já se do nikoho navážet nepotřebuji to a pořád se řídím heslem: "nesouhlasím s tím co říkáte ale až do smrti budu hájit vaše právo to říkat." Pokud mi to někdo fundovaně vysvětlíte, rád uznám pravdu a nechám se poučit mě by tedy zajímalo co znamená pojem "brzdí to tak a tak." Laicky mě napadá v první řadě brzdná dráha. Dále rychlost nástupu brzdného účinku (s tím související doba potřebná k zahřátí na provozní teplotu), ovládací síla. Tyhle věci mají taky návaznost na továrním odladění brzdového posilovače a v krizových momentech taky ABS. Myslím, že třeba při jednorázovém brždění z 80km/hod by rozdíl v brzdách 1.6 a RS znatelný nebyl (za předpokladu použití stejného obutí). RS se běžně pohybuje rychostně tam kde 1.6 končí, tedy vzhledem k vyšším rychlostem, širším pneumatikám, hmotnosti "17" ráfků s pneu a celkové vyšší hmotnosti vozu (i vzhledem k výbavě) je nutnost použití brzd které odolají vyššímu zatížení. Ale pokud někdo odladí 81 ropáka o 40kw výš a jezdí s tím i nadále stejně, občas to protáhne při předjíždění, tak podle mě na limit brzd 280/288 často nedosáhne. Hlavní nevýhoda v 280 je v životnosti (kopání a nekonečné výměny kotoučů způsobené nábojem). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 (upraveno) o tom že Houmik nákupem bazarového BMW získal všechnu moudrost světa už víme. Abych te nepohorsoval, tak si priste koupim novy. Ale pozor, neposlintat, prosim... Asi jsi zapomnel na podstatny rozdil a to je vubec celkovy posazeni brzd, tam neni rozdil jen ve velikosti kotouce. 312 maji jeste redukci, ktera posouva celisti zase dal. Ale expertovi, jako jsi ty, to netreba popisovat. Jeste takova malickost. Jak se muze RS pohybovat v rychlostech, kde 1.6 konci? Preci tady vetsina clenu fora jezdi podle predpisu. A ze by 1.6 nejela 130 km/h? Tomu se mi nechce verit. ;) Upraveno Červenec 26, 2012 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 Kup si klidně nové, mě Z4 nechávává klidným Měl jsem možnost ji 4 dny užívat cca před 3-4 lety sice v coupe a nic moc mi to neřeklo. Třeba v 911 (966) jsem si výlety užil o dost víc. Ale neberu Ti to, je to silně emotivní auto ;) Za experta se neberu, ale jezdil jsem dost auty, šťoural taky dost. A tak mě moc neberou všeobecné řeči a mám rád fakta. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 V poradku, oni experti urcite nevi, proc na auta s vice PS davaji takovy talire, kdyz tam vlastne staci bubny. Ja chci znat odpoved, proc se na OII ve verzi RS davaji vetsi brzdy, nez treba na 1.9 TDI? Pocitam, ze to bude jen na paradu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kube Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 Tak tohle uz mi prijde jako debata o hovne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 twe, to je zase debata kotouče obecně se dávají jen z důvodu rychlejšího chlazení.. a čím větší kotouč, tím rychlejí se ochladí nebo respektive nezahřeje.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 doooobre 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 26, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 Houmik: Kliiid.. Tommas: Ono ten největší rozdíl je v tom, že 288, mají daleko větší destičky a tudíž větší brzdnou plochu. Třeba RS má ten samej brzdič jen větší kotouče, takže tam dle mě už rozdíl nebude, kromě toho rychlejšího chlazení kotouče... Teda aspoň já jako laik to takhle vidím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 (upraveno) No zase RS ma adapter, ktery posune celisti dal od stredu a tudiz pusobi vetsi paka. Ale pokud jde jen o chlazeni, tak to stejne nema zadny vliv. B) Upraveno Červenec 26, 2012 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 26, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 Houmik: Což páka je větší,ale už ten účinek neposune o tolik dál jako větší brzdič z většíma pístkama a deskama... A větší kotouč se stíhá rychleji chladit, protože teplo převádí větší plocha... Ale říkám, zase tak moc tomu nehovím, takže se nechám klidně poučit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 Vsak rikam. :) Vetsi brzdy, lepsi brzdny ucinek. Ale kaslem na to. Hlavne uz to postav, mas to jako maly deti LEGO. O vikendu te prijedu zkontrolovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 26, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 No v sobotu bych měl být v práci... Ale v neděli bych měl mít volno... Tak dojeď... Jinak dostavění se asi tak rychle konat do úplně konečné podoby nebude,ale porád se něco děje... ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Srpen 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 4, 2012 No nic... Houmik se nestavil, tak probíhají nějaké prkotiny v interiéru a taky pod kapotou... Starý sání už je vymontovaný, teď jdu po netu schánět Pipe kit místo EGRu... Zítra nemusím po ránu do práce tak budu dopolko odstrojovat předek ať se to trochu hne... Jinak plánuju vedení vzduchu k IC 60mm.... má s tím někdo (Mařena) zkušenost zda je to dobrý nebo mám zvolit jiný průměr? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marena tdi Odesláno Srpen 5, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2012 60mm je o.k hlavne pouzij tenkostene potrubi . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Srpen 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 5, 2012 OK. Děkuji za radu ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Srpen 8, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2012 (upraveno) Ha a další radu bych potřeboval. Vyplatí se kupovat tuhle náhradu EGRu nebo stačí nějaká "obyč"? Umíte případně někdo dodat? ? Upraveno Srpen 8, 2012 uživatelem Spooky1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Srpen 8, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2012 záslepku jsem si vyrobil sám a trubku koupil za 600 někde na dieselpower. Funguje to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Srpen 8, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2012 Zaslepku mam...Jde me jen o tu trubku...Otazka zda ma smysl kupovat Forge nebo staci neco jako mas ty za 1/4inovou cenu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Srpen 8, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2012 V porovnání s tím co nabízí Forge a s tím co mám v autě vidím rozdíl jenom ve vývodu na přídavný snímač tlaku, který jsem nechtěl. Funkce asi stejná, vždyť to je obyčejný výpalek s navařenou trubkou. To už aspoň to co nabízel dieselpower bylo ještěný mrkni na OBRÁZEK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Srpen 8, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2012 A k čemu je to dobrý? jsem v tomhle trochu analfabet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.