Přejít na obsah

Spookyho "Octloukánek"

Doporučené příspěvky

otloukánek už fakt moc jako otloukánek nevypadá :lol: je moc pěknej a majitel v pohodě :palec:

njn... snažím se... :P Jinak se moooc těším na toho tvýho golfína až budou nárazníky. ;-)

Tome, jako ze by se jel o vikendu dalsi sraz? :)

njn... Lákaj mě klucí. Škoda, že jsi v A... teda alespoň dle toho co jsi povídal. Já porád ještě nevím...

Odkaz ke komentáři
V patek jezdim vestinou domu a v nedeli zase zpatky... :)

Já že jsi říkal, že na grilovačku nebudeš moct :angry: Jinak se má jet cca v 15:30 z Veselí takže cca 17:00 Písek ;-)

Jinak mě to nedalo, Otloukánek, umyt, navoskován, vyluxován a zase mě bude těšit jezdit. Ještě by to chtělo naleštit,ale na to už není čas. Tak v tejdnu asi ještě jednou opláchnu a naleštím. Stejně budu muset umejt mamině Fabču.

Ještě musím jeden den vyměnit pro velkej úspěch ještě jednou tu manžetu pač se tam někde něco po a zase z ní chlístá vazelína.

A jdu prolejzat forum a najít nějakej zázračnej přípravek na umytí kol a naleštění. :lool:

Upraveno uživatelem Spooky1
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak dnes koupen, olej, filtr, palivovej filtr a novej klíňák. Ten starej začíná nějak popískávat... Doma by na mě měla čekat jednohmota spojka, tak ještě musím zaběhnout pro ložisko pač jsem s sebou měl málo korun a hurá na nemocenskou :-D

Edit: Tak včera odpolko vyzvednuta spojka z pošty, dnes dokoupeno ložisko a ještě čekám na váhu vzduchu a musím spravit vejfuk.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
teda ty valíš,...tu spojku sis nechal přeobložit nebo jsi kupoval Sachse? Taky se na to chystám,ale ne bohužel letos....makáš pěkně :)

Koupil jsem jednohmotu ATD a ve čtvrtek se jde na to. Každopádně přijde časem přeobložit do něčeho údržnějšího ještě. A pak asi odvezu auto k tobě, když už repasuješ to tvoje aby jsi vzal aj to moje... :)

hmm, bych si dal říct na tu T5ku :D

To je ale T4ka face :-D Jooo taky by se mě Multivan líbil... Ale bral bych ještě toho malonko novějšího co už má otočný křesla...

Odkaz ke komentáři

Tak dneska jsem vyzvedl novou váhu vzduchu a zítra hnedka po práci jdeme na výměnu spojky... Rovnou vyměníme aj řemen, palivovej filtr, tu váhu a snad se nám povede vyndat startér a trochu ho vyčistit a promazat... Mám pocit, že zůstává vyset... No a po víkendu asi přijde WinterFace...

Odkaz ke komentáři

hele,tak si ji nech přeobložit něčím lepším ve Ferodu Tálín,dělají to prý dokonce na počkání a cena je do litru. Taky to mám v plánu na příští rok. BUdeš dávat dlouhou pětku nebo to potáhneš na 6gang? A s tou mojí repasí je to maso,postupně dávám vše nové,ještě že,je to za dobrý peníze :lool:

Odkaz ke komentáři
hele,tak si ji nech přeobložit něčím lepším ve Ferodu Tálín,dělají to prý dokonce na počkání a cena je do litru. Taky to mám v plánu na příští rok. BUdeš dávat dlouhou pětku nebo to potáhneš na 6gang? A s tou mojí repasí je to maso,postupně dávám vše nové,ještě že,je to za dobrý peníze :o

v tom ferodu bych umel i nakou slevicku :palec::palec:

Odkaz ke komentáři
hele,tak si ji nech přeobložit něčím lepším ve Ferodu Tálín,dělají to prý dokonce na počkání a cena je do litru. Taky to mám v plánu na příští rok. BUdeš dávat dlouhou pětku nebo to potáhneš na 6gang? A s tou mojí repasí je to maso,postupně dávám vše nové,ještě že,je to za dobrý peníze :o

No zatím to finančně vyhrává 5g,ale uvidíme... Třeba zbohatnu do příštího roka... :-D

v tom ferodu bych umel i nakou slevicku :palec::palec:

Tak uvidíme. Zatím jde tak jak je a přeobložení budu řešit až z výměnou převodovky...

edit: Jinak převodovka je venku. Auto stojí u kámoše v garáži na kozách a čeká.... V neděli na to jdeme, tak snad to doděláme...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...