Přejít na obsah

VW Passat B5.5


jirka3

Doporučené příspěvky

Takže něco málo k mému autu. Mám ho už od února 2011. Jedná se o VW Passat B5.5 facelift. Do provozu uvedeno 3/2005. Původem je z Čech a jsem druhý majitel. Kupoval jsem ho s najetýma 93 tis.km. Kompletní servisní historie samozřejmostí, takže žádná stočenina. V současné době má najeto 126 tis.km a musím říct, že jem nadmíru spokojenej. Motor je 1,9 TDI PD-96 kW. Tuhle motorizaci dost dobře znám z OI, kterou máme doma. Jede nádherně a po návštěvě TDI Funa jede ještě mnohem líp. Nynější hodnoty jsou 125 kW a 398 Nm :palec: . Co se stavu týče, tak se jedná o opravdu zachovalý kus, kterých už se vidí málo. Auto nebylo nikdy bouraný ani lakovaný. Jen po koupi jsem zjistil klasickou nemoc tohoto modelu- rez kolem osvětlení SPZ. Vyřešno reklamací a výměnou zadních vrat na záruku. Výbava je Trendline doplněná o Bixenony, alarm, sportovní sedačky atd. Pro mě dostačující. Jen bych rád nechal dodělat tempomat a tažný zařízení. Tím úpravy končí, nejvíc se mi líbí udržovaný originál :palec: . Jen mě pořád vrtaj hlavou origo 17-ky Phoenix.....tak uvidíme. Spotřeba je více než dobrá. Už jsem měl i nutkání ho prodat a koupit něco novějšího, ale pak jsem si řekl, že je to blbost, auto nežere, krásně jede a nezlobí, takže spolu ještě nějakej ten km vydržíme :rolleyes: .

U fotek omluvte kvalitu, jsou udělaný narychlo telefonem a auto je dost zaprášený

post-251-0-47098500-1338637609_thumb.jpg

post-251-0-17432600-1338637651_thumb.jpg

post-251-0-87723900-1338637682_thumb.jpg

post-251-0-82972000-1338637722_thumb.jpg

post-251-0-11839600-1338637755_thumb.jpg

post-251-0-18595200-1338637803_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Takhle si tady spokojeně žijeme :rolleyes:

Fotil jsem to kousek od baráku. Každej, kdo za mnou přijede, tak je z toho unešenej. A nejhorší je, že mě už to přijde po tý době co jsem tady normální.

 

Jo a kazetu jsem v tom rádiu ještě nezkoušel, žádnou jsem doma nenašel :D

Odkaz ke komentáři

Cosby, samozřejmě jsem měl na mysli sněžnej skůtr, byl to popis k tý zimní fotce a odpověď pro Tomáše na otázku, jak tu jezdím v zimě. Jinak focený je to v Les Giettes, taková malá vesnička v kantonu Valais. Cca 10 km nad větším městečkem Monthey

Odkaz ke komentáři

Tomáši takhle :palec:

Mám služebního "kundaje". Je to čtyřkolka. No a další služebák je skůtr, třináctikilo :palec:

Passat toho v zimě moc nenajezdí, ale tak min. jednou za týden ho projedu dolů do města a zpátky

Z toho by mně mrdlo :wallbash: Nesnáším zimu, nesnáším sníh. To by nebylo nic pro mně to odhrnovat. Nebo ti to někdo odhrnuje?

Odkaz ke komentáři

krásnej Pašík! tak ať slouží nadále pivo.gif

Díky Petře, zatím přináší jen radost a žádnou starost. Jako tobě Octule :palec:

 

Z toho by mně mrdlo :wallbash: Nesnáším zimu, nesnáším sníh. To by nebylo nic pro mně to odhrnovat. Nebo ti to někdo odhrnuje?

 

A to mě zima ani nijak nevadí. Sníh si odhazuju sám. Máme ve firmě frézu, ale než bych ji naložil, vyložil atd....tak to mám odházený růčo. Nevadí mi to, krásně se u toho odreaguju a za 20 min je hotovo :palec:

Odkaz ke komentáři

to je dost :lool:

 

fešák to je, ty 17ky promysli, já si je asi nechám a nechám je zrenovovat + přemýšlim o celolaku, ale uvidíme :-)

 

Jinak tempomat mám taky dodělávanej a hnedka využívám na 100%, v Praze to je na ty 50ky nutnost :wallbash:

 

Ty km žeru :prcprc:

Odkaz ke komentáři

Díky všem :palec:

Letošní sezonu nechám ještě 16ky, protože mám celkem slušný gumy. Jen jsem letos dal ze předku na zadek a naopak a začly mi dost hučet. Tak je asi nebudu šetřit a tohle léto je sjedu, 10 km serpetýn k baráku se o to postará :lool: . A před zimou na liťáky hodím zimní pneu a příští jaro si asi udělám radost :palec:

Jorde, km se mi taky hodně líbí, má toho ještě dost před sebou. Lak je v dobrým stavu, bez škrábanců a ďolíků. Jen asi zajedu k místnímu Guru na rozleštění. Předchozí majitel nebyl takový blázen a jezdil do myčky. Jediná vada na kráse je, že je trochu pomačkaný pravý zadní lem. Naštěstí lak je v poho, takže to půjde vytáhnout. Ale ještě jsem se k tomu nedostal

Odkaz ke komentáři

Tak samozřejmě je tu nádherně. Rok zpátky jsme se s přítelkyní dohodli, buď pujdu já do Čech nebo ona sem. A tak už jsme tu spolu celý rok. Ještě bychom tady rádi cca 3 roky zůstali. V Čechách nás takhle prostě nikdo nezaplatí. Ale počítáme s tím, že se vrátíme. Chybí rodina, kamarádi atd. Sice na Čechy pořád nadáváme, ale jsme docela rozhodnutý se vrátit. Co se místních lidí týče, tak jsou hodně kamarádští a mě osobně tady berou v klidu. Je pravda, že občas cítím, že jsem pro ně prostě cizinec. Je to daný hlavně tím, že jsou hrozný patrioti a neradi mezi sebe pouštěj cizince

 

Nádhera Jirko:-)takhle pěkně bydlet v přírodě..hory...a to chceš do Cerhenic?Teď když sebrali Ratíka tak Cerhenice moc peněz mít nebudou:-)))

 

Jojo, náš starosta byl s Rathem jedna ruka. Myslím, že možná dojde i na něj. Ve Švýcarsku je to nádherný, ale prostě mi chybí zavolat kamarádovi, sejít se na fotbale, dát pivo atd.....Asi všichni chápou co myslím

Odkaz ke komentáři

Tak na autě přibylo pár věcí. Jako pomocníka pro přepravu kol jsem pořídil origo příčníky VW plus 2 kusy nosičů kol Thule Proride 591. Dále jsem se konečně dokopal k tomu, abych nalepil českou dálniční známku. Půl roku jsem s ní jezdil v kastlíku. No a jelikož jsme na Octavia fóru, tak jsem na auto pořídil něco právě z Octy. Poznáte?

post-251-0-21405300-1339606182_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...