Berry- Odesláno Červen 3, 2015 Sdílet Odesláno Červen 3, 2015 Já mám rouno 6mm, 10mm a 15mm. Mám pouze rouno antivibru neplánuji dávat ale možná mi poradíte něco jiného. Ale přední podběhy by chtělo něco lepšího než rouno, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 3, 2015 Sdílet Odesláno Červen 3, 2015 na přední podběhy můžeš dát antivibru zvenku, sundat kola, sundat podběhy, vyčistit a odmastit plech a dát antivibro (stačí 30% plochy), tím ušetříš místo zavnitř. pod pedály je taková hladká pěna, pokud, tak pod ní dej to 6mm rouno, ale musíš pořádně pokládat, aby jsi co nejvíc kopíroval podlahu, jinak to nesložíš zpátky, už takhle to bude vojeb, hlavně okolo plynového pedálu a na podběhu Co má opravdu vliv je zvuková odrazová vrstva, tu to chce dávat celoplošně a bez mezer, pak máš šanci se přiblížit 3dB :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Berry- Odesláno Červen 3, 2015 Sdílet Odesláno Červen 3, 2015 psal jsi, že na dveře 2x. To je asi nalepené 1ks na plechu dveří a druhý na plastu? O víkendu se vrhnu na ten kufr a pak budu pokračovat. Tu odrazovou vrstvu asi ještě přikoupím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červen 3, 2015 Sdílet Odesláno Červen 3, 2015 jsem zvědav na kolik dB se dostanu oproti serii až budu mít vše hotové 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 3, 2015 Sdílet Odesláno Červen 3, 2015 ano, rolba tam má dvě desky proti sobě, dohromady tak 30mm materiálu, já jsem to rouno nikdy neměl v ruce. Co se dveří týká, tam by bylo nejlepší dát antivobru ven, na plech okolo stahovačky rouno, odrazovou vrstvu a pak něco co zamezí vrzání tapecu. ale i to rouno udělá hodně. To Rolbař: Určitě to bude dost, já zkusím v práci vyprosit laboratorní měřák a udělám nějaká měření v různých částech vozu a pak to přeměřím po létě. Jen se bojím tý palubky, abych to dal pak zase dohromady:) Jestli, tak ti auto rád taky změřím pro porovnání:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Berry- Odesláno Červen 4, 2015 Sdílet Odesláno Červen 4, 2015 Já mám rouno, které se prý dává do Škodovek. Na vrzaní tapecu koupím ten antivibrační sprej. Na ten přední podběh by jste to teda nedávali? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 4, 2015 Sdílet Odesláno Červen 4, 2015 Ale dali, jen se to tam nevejde:) víc jak 5mm tam smysluplně nedáš:/ a i tak se to musí řezat a skládat jak puzzle :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mara2000 Odesláno Červen 4, 2015 Sdílet Odesláno Červen 4, 2015 ... nezkoušel někdo obšlehnout způsob vytlumení v A6 kde je krásně ticho? ... co vzít ten mass loaded vinyl ze zahraničí když je to tako účinné? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 4, 2015 Sdílet Odesláno Červen 4, 2015 schválně se dneska podívám, jak to mají podle etky... bojím bojím že tady je problém cena a jen 1 materiál zázrak neudělá :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červen 4, 2015 Sdílet Odesláno Červen 4, 2015 (upraveno) například audi A4 8K má podlahový koberec integrovaný s tlumící PUR vrstvou v tloušce 10-15cm, takže se není asi o čem bavit :) Upraveno Červen 4, 2015 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 4, 2015 Sdílet Odesláno Červen 4, 2015 takže slušná matrace na podlaze... to tam opravdu nenacpeme... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 4, 2015 Sdílet Odesláno Červen 4, 2015 Podle etky tam toho extra víc není, ale je tam téměř úplně zakratá motorová přepážka + přední podběhy, ale jak píše rolbař, výrazný rozdíl je potom v samotných kobercích, ty ale má audi na jiných obrázcích. Hezky je ale rozdíl vidět u passatu, tam je to odděleno na bitumen (antivibra) a rouno... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Berry- Odesláno Červen 5, 2015 Sdílet Odesláno Červen 5, 2015 Ještě dotaz asi na Rolbaře. Ty jsi dával to rouno na podlahu kufru i kolem rezervy a dolu pod ní, nebo jsi natáhl rouno přes rezervu zároveň s podlahou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 5, 2015 Sdílet Odesláno Červen 5, 2015 Tak snazší je to přetáhnout přes rezervu, má to tak i RS... Já to tak teda plánuju taky. S tím oblepováním rezervy si podle mě moc nepomůžeš, jen se ti bude blbě vyndavat apod:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červen 5, 2015 Sdílet Odesláno Červen 5, 2015 já mám vylepení prostor rezervy, podlahu jako takovou nemám, je na ní originální gumotextilní koberec, kterej sám o sobě podlahu tlumí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Berry- Odesláno Červen 8, 2015 Sdílet Odesláno Červen 8, 2015 Tak kufr + zadní vrata vytlumené a je to dost poznat. Tento týden ještě udělám všechny dveře. Hluk se přestěhoval, jak už tady někdo psal, do přední části auta. Myslíte že bych mohl to rouno nalepit i na příčku od motorové části? Viděl jsem, že někdo to lepí i na kapotu, tak se ptám. Jinak se chci zeptat ještě Rolbaře: Dával jsi něco na rezonanci těch plastů dveří (třeba sprej)? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červenec 1, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2015 hledal jsem něco, co by vylepšilo zvukovou izolaci např. rouna na podlaze, našel jsem toto: http://www.floorwood.cz/podlozka-pro-akustickou-izolaci-multiprotec-x3-3-mm/ není to sice pro automotive, ale jinak tam vidím jen pozitiva a oproti prodávaným rohožím to má větší měrnou hustotu (cca 3x), takže poměrně ideální na přední podběhy, došlapy a okolo tunelu, kam se nedá nic jiného pořádně dát. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vendoo Odesláno Duben 4, 2016 Sdílet Odesláno Duben 4, 2016 Caute, mam uz objednany nejaky matros na tlmenie, zatial spravim podbehy + kufor, zaujalo ma ale nieco taketo http://www.gumex.cz/qs-flat-hladka-se-samolepkou-53598.html#prettyPhoto problem vidim len v hrubke, kde by sa to dalo nacpat? ma to 1cm ale ta cena...... 2m2 za 12eur.... kazdopadne, na podbehy neviem ci to zmestim, kufor? slo by? podlaha niektore miesta (v buducnosti) dalo by sa? pripadne dvere? inac ak niekto robil podbehy, je lepsie lepit na plech vsetko a nasadit orig podbeh naspat holy, alebo dat jedna vrstva plech, jedna na plastovy podbeh a tak to tam dat? mozu ist taketo platy http://www.tlmenie.sk/stp-anticor-g-i7.html na ten podbeh ako prva vrstva? alebo je lepsie dat tam nejaky tmel? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Duben 4, 2016 Sdílet Odesláno Duben 4, 2016 to první, při hustotě 30 kg/m3 to je dost na hraně... já použil rouno s hustotou cca 56,7kg/m2 při síle 15mm, 2mm bitumenu a 2mm neprozvučné folie... a ještě není hotovo:) takže za tapeci dáš v součtu skoro 20mm materiálu. na podlahu jsem pod sololit dal 5mm recyklátu. Dveře jde cca 30mm (počítej, že se to někde víc máčkne). Podbehy, bacha na extrémní vlhkost, takže nejlépe na plech (dobře odmastit) bitumen/body včetně svárů, pak něco co nenasákává (nejlépe tepelné izolace) + bitumen i na plast, jakožto hlavní zdroj hluku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vendoo Odesláno Duben 4, 2016 Sdílet Odesláno Duben 4, 2016 dvere praveze asi nebudem zatial robit, kedze ich nemam ako odvrtat a znitovat naspat, a celkom sa ich rozoberania bojim, tie pravdepodobne necham nejakym profikom, mozno zatial len tapec zvnutra podlaha bude az neskor tiez prve budu podbehy, tam je plan stp anticor g + vrstva gladen aero neoprene, ak sa zmesti tak aj na plastovy podbeh dam stp kufor asi takisto stp anticor ako prva vrstva a ak sa zmesti dal by som tam tu lacnu vec 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Duben 4, 2016 Sdílet Odesláno Duben 4, 2016 tak dveře se tlumí 2x: 1 vnější plech -> většinou jen antivibra; 2 prostor mezi stahovačkou a tapecem, antivibra a rouno, je to suchý prostor STP mi přijde jako docela drahá sranda:) koukni třeba na tlumicimaterialy.cz;) no já jsem si to taky přepočítal;) A nejde o váhu jako takovou, ale o vlastnosti toho materiálu jako takového a když je moc lehký, tak nefunguje, to moje rouno taky není nejlepší varianta a to je 2x tak těžké a v ruce ti přijde jako nic... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vendoo Odesláno Duben 4, 2016 Sdílet Odesláno Duben 4, 2016 stp pouzijem lebo mam moznost kupit za 2/3 ceny od chalana co mu ostalo balenie ked ho miniem, potom budem hladat cosi ine :) k tym dveram som myslel ze by som to nechal na "profikov" napr ako toto http://www.ahifi.cz/clanky/detail/skoda-octavia-2-vytlumeni-interieru.htm pripadne ak najdem niekoho kto mi odvrta nity a nahodi to na nejake sroby, tak si dvere spravim hadam aj sam ty si bral ktore konkretne materialy z toho shopu? ceny tam vyzeraju byt fajn :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Duben 5, 2016 Sdílet Odesláno Duben 5, 2016 (upraveno) Potom to chápu;) ta těžká uhlíková pěna je asi funkční, ale já se bojím čehokoliv, co má otevřené póry, protože ikdyž to nebude hnít samo o sobě, tak to tam bude držet vodu, fyzika je neúprostná:/ Ty kleště mám :D Stojí tak 500-600kč, matky jsou za cca 50kč na celé auto, šroubky jsou už korunová položka:) odkazy v SZ, nejdou mi vkládat... nejde mi nic, tak až doma :/ Upraveno Duben 5, 2016 uživatelem ka_r_los 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vendoo Odesláno Duben 11, 2016 Sdílet Odesláno Duben 11, 2016 este som dostal taky napad, kedze podbehy su take chlpate z oboch stran a teda asi na ne nepojde nalepit nejaky ten antivibracny bitumen, co keby tu stranu ktoru chcem oblepit najprv nastriekam gumoasfaltom alebo niecim podobnym ? ten by sa mohol slusne udrzat na tych chlpoch a nan by sa malo celkom dobre lepit dalsie vrstvy co vy nato? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Duben 12, 2016 Sdílet Odesláno Duben 12, 2016 pokud to postříkáš gumoasfaltem v patřičné síle, už nemusíš dávat bitumen 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vendoo Odesláno Duben 12, 2016 Sdílet Odesláno Duben 12, 2016 hmm to je pravda, co myslis ze by mohlo fungovat lepsie http://www.detecha.cz/tlumexplastplus.html alebo http://dofal.sk/26-hb-body-930-nater-na-podvozky-cierny-2-5-kg.html Spreje som pozeral vychadzaju celkom draho, byvaju len 500ml 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Duben 12, 2016 Sdílet Odesláno Duben 12, 2016 dle parametrů tlumeč, má mírně vyšší hustotu, takže nebudeš muset dávat takovou vrstvu, v jiném případě vyhrává ten levnější 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Květen 4, 2016 Sdílet Odesláno Květen 4, 2016 Zdravím. Sice mám O1 ale v této debatě nejde o typ vozu. Chystám se na odhlučnění zadní části vozu od zadních kol. Nechci utratit celou výplatu tak že bych si to udělal sám. Jde mi teď ale o materiály. Co jsem koukal tak jedna varianta by byla kombinace Gladenu multi na blatníky a STP Anticor L na podlahu nebo další možnost dát Vibraflex/Antivibromat na celou plochu, popř. I na horní stranu plastových podběhů. Druhá nožnost je o něco levnější Dočetl sem se tady ale, že pro účinný odhlučnění by na antivibrační vrstvu by měla přijít ještě jedna protihluková a že ten Gladen ji snad už obsahuje. Tím by se částky trochu srovnaly… nebo dát tu protihlukovou jen na blatníky. Díky za radu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vendoo Odesláno Květen 4, 2016 Sdílet Odesláno Květen 4, 2016 gladen multi obsahuje obe vrstvy ale je to podla mna tenke, oproti plnohodnotnym (2mm butyl, 5mm neoprene) je tensi. ano montuje sa lepsie/rychlejsie ale imo samostatne vrstvy su lepsie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Květen 4, 2016 Sdílet Odesláno Květen 4, 2016 Zakladem je antivibracni vrstva na rovne plochy,na ni zvuk pohlcujici vrstva,dozadu se ti vejde cca 10mm. Nad to vsechno jeste odrazova vrstva, soucet je cca 14mm a ted to porovnej s tema sotva 6mm gladenu... jsou opravdu levnejsi cesty s lepsim vysledkem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.