Přejít na obsah

Jirkova vstupenka do OC

Doporučené příspěvky

Zatoužil jsem po samolepce OC, a tak jsem pořídil tenhle zázrak. Nastala nutnost druhého auta, které bude využívat především moje druhá polovička. Dále bude sloužit jako dělník a wintercar. Porozhlížel jsem se po netu a zrovna když jsem byl v ČR, narazil jsem na zajímavej inzerát na tuto OI. Po důkladný prohlídce jsme si ji odvezli. Jedná se o babičku z roku 1997 s motorem 1,8 20V-92 kW. Původem je z Čech a měla jen jednoho majitele. Výbava je SLX, chybí klima, ale to jsem nějak neřešil. Najeto při koupi měla poctivých 118 tis.km. Nyní po dvou měsících co je doma má 124 tis.km. Servis pouze u Škoda-auto. V servisce jsem našel fakturu za poslední servis na 20 tis.Kč, který proběhl při 100 tis.km- byly dělány komplet rozvody a mnoho dalšího. Musím říct, že tak zachovalou Octavii z roku 97 jsem dlouho neviděl. Nějakej škrábaneček se najde, ale za 42 tis.Kč i s roční dálniční známkou nebylo co řešit.

post-251-0-42151400-1340905058_thumb.jpg

post-251-0-60669900-1340905091_thumb.jpg

post-251-0-74415500-1340905131_thumb.jpg

post-251-0-60186800-1340905161_thumb.jpg

post-251-0-95658100-1340905199_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Když jsem do ní sednul, tak jsem si vzpomněl na rok 97, kdy jsme šli s tátou do salonu s igelitkou, kde bylo skoro 500 tis.kč. V salonu na nás čekala funglovka, přesně tenhle model i motor, akorát Red hot chilli metalíza. Měli jsme ji 8 roků a sloužila naprosto bez problémů. Tak snad tahle bude sloužit taky. Byla už na prověrce u Garnyho a prošla bez ztráty kytičky :palec: .

Jinak jsem měl pořád nutkání nechat přítelkyni Passata a pro sebe jsem chtěl pořídit něco silnýho na hraní, ale rozum zvítězil a nynější priorita je postavit dům bez hypo

Odkaz ke komentáři

Nene, Octavka zustane tak jak je. Jediný dvě věci, co jsem udělal, byla výměna rádia. Bylo tam z fabriky origo radio Blaupunkt Casablanca na kazety. Tak se vyměnilo za Blaupunkt na CD. A druhá změna je lišta na nakládací hraně. Bohužel do auta někdo nacouval a byl zhora trochu prasklej nárazník, tak to ta lišta krásně překryla

A ještě se mi dnes při mytí sloupnul přední znak, takže ho zkusím nalepit nebo koupím nový

Odkaz ke komentáři

A na co do toho vrazet penize? Precti si, na co bude to auto pouzivat. Lepsi takhle predface, nez votuzena Octavka ve stylu z doby davno minuly.

Nech mluvit majitele :P Já to postavil pár let zpět a už do toho nehodlám davat peníze...Mam to doma na zabavu,,na ježdění je Honda civic. A navíc tak jak to mám si myslím na dnešní dobu to nemá každej...Dit lidi maj sotva na chleba...Takže stím nic neudělám ani neprodám jeslti rejpeš :P

A jestli říkáš tomu co mám upravené auto,tak nevím co máš za školu :D dit mám seriovku ,,až" na zadní nárazník...a nebo jsem jen rozmazlený? Ale i já vyrůstal na 120L ....

Odkaz ke komentáři

No ja jen, ze mas v popisu tuning. :D Asi si pod tim kazdy z nas predstavi neco jinyho. :D Muhaha, aspon neco mi zlepsi naladu v poslednich dnech, ty skolo. :D

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Díky všem,

Octa je na svůj věk vážně zachovalá. I když nějakej ten nedostatek se na ní najde. Třeba je zblízka vidět, jak předešlý majitel přestříkl asi na třech místech nějakej škrábanec sprejem. Z dálky není poznat, jen zblízka. Auto využívá především má lepší polovička, i když docela často se s ní rád projedu i já. Akorát pořád koukám, jestli něco neuvízlo pod plynovým pedálem. Oproti Pašíkovi prostě nejede. Každopádně ji nějak nehoníme. Původně měla být jen na kratší vzdálenosti, ale nakonec jezdí 5x týdně trasu barák-Lausanne a zpět, takže denně nějakých 125 km. Dlouhodobá spotřeba dle PP je 7,4.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Pánové, rád bych se zeptal, asi před 14ti dny po dvoudenním stání chytla holka až na potřetí. Normálně točila, ale moc se jí nechtělo chytnout. Na třetí pokus chytla a trochu bíle začoudila. Poté vše v naprostém pořádku, starty opět na drc, každý den. No a dnes pípla rezerva, tak se dotankovala a při odjezdu z benzinky na první pokus opět dlouho točila a nic. Na druhý pokus chytla na drc. Co myslíte, je nějaký bordel v nádrži nebo třeba svíčky?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Pánové, prosím o radu. S autem najeto od koupě už 13 tis. Dnes se mi dvakrát stalo, že jsem otočil klíčkem, nechal zhasnout všechny kontrolky a začal startovat. No a při startu to třikrát pípne. Ale žádná kontrolka se nerozsvítí. Auto normálně nastartuje a i bez problému jede. Co to je? Stalo se mi to dnes dvakrát.

Děkuji za radu

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...