Přejít na obsah

Autoalarm a vše kolem něj...


Janek250

Doporučené příspěvky

Na srazu u TDiFuna jsme nakousli problematiku autoalarmu. Tak se na tohle téma koukněme trochu víc zblízka.

 

Jaký vám vyhovuje způsob poplachu? Jste pro hlasitý přes sirénu, která vyplaší zloděje a příště přijde na tuhle variantu připraveny? Nebo raději tichý poplach se zprávou na pager? A risk vlastního zdraví, ne-li života když půjdete lupiče vyrušit sami?

 

Já osobně preferuju dvouzonové zabezpečení, kdy alarm při narušení 1. zóny dá najevo, že je auto hlídané, třeba slabým pípnutím a až při narušení 2. zóny alarm dá info na pager přes který má majitel možnost volat policii a dálkově vyhlásit hlasitý poplach.

 

Co se ovládání týče, jsem spokojený s origo vystřelovacím klíčem, což dost zužuje výběr. Trochu závidím těm, co jim nevadí větší svazek klíčů a mohou si na něj dát pager s displejem a mohou tak využít hromadu funkcí i na větší vzdálenost než je rádiový dosah origo DO.

 

A k čidlům? Asi to bude znít megalomansky, ale čím víc a různých druhů, tím líp! Alespoň pro mě :D

 

Dokonce uvažuju nad GPS/GSM modulem, který při poplachu nebo neoprávněném pohybu auta zasílá přes GSM bránu majiteli SMS zprávy o svoji GPS pozici. Zmiňoval ho už tady na fóru Milan Frolka, jde o T GPS a na www.9000.cz ho mají za 4.750,-Kč

 

Jaké jsou Vaše představy, zkušenosti či nápady? Sem s nimi, podělte se…

Odkaz ke komentáři

Pro všechny kteri jeste nemaji alarm, nebo jsou s tim svym nespokojeni mam tip na tenhle ovládaný původním DO centrálu DS 400 CAN U

 

Co se prodejce týče, mám s ním velice dobré letité zkušenosti. Není to reklama a už vůbec placená! :palec:

Tenhle alarm má celkem slušnou výbavičku. Ať už jde o klasickou aktivaci s uzamčením vozidla, nebo o aktivaci s vypnutím senzorů pro případ že necháváte v autě třeba psa. Dále pak reaktivaci pokud neotevřete auto, nebo upozornění na otevřené dveře při aktivaci. Dámy pak jistě uvítají i funkci Panic, pro případ, že by se cítily ohroženy. Dále pak servisní režim, když bude auto v servise. Nebo Nouzové odstavení pro případ že alarm nefunguje správně. Samozřejmě výstup na pager nebo GSM modul. Dále pak paměť poplachů i při výpadku napájení a automatické dotahování oken. Funkce jsou vyňaty z materiálu výrobce, tak snad jsou přesné :lool:

 

Co je ovšem nejdůležitější tak je připojení alarmu přímo na CAN BUS co sníží počet falešných poplachů a chybových hlášek v RJ auta.

 

Příště zkusím napsat něco o T GPS modulu, jeho funkcích a možnostech.

Odkaz ke komentáři
ja nevim hlasity alarm je v dnesni dobe na hovno, stejne kdyz to zacne houkat, tak kazdy na to kasle, kde co houka....idealni reseni je vlastni zabezpeceni viz. tajny vypinac a neni co resit.

 

Samozrejmne neseriovy alarm u ktereho lupic nevi kde co je a jak co funguje a jak to odpojit... je ze vsechn nejlepsi. Ale kolik z nas si takovy domaci alarm udela? A zapoji tak aby nemel 3falesne poplachy denne? :palec:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dneska mluvil s prodejcem a bylo mi receno ze T GPS prodaval, ale pro jeho velkou poruchovost jej ze sve nabidky stahnul. A na strankach vyrobce TSS je T GPS veden jako "vyprodej". Psal jsem vyrobci, jestli bude "stary" model nahrazen novym a zati bez odezvy. Jakmile se neco dovim, vyvesim to i tu.

 

Pro vsechny kteri nevedi o cem je rec, T GPS je modul, ktery dokaze pres SIM kartu kterou do nej vlozite, posilat SMS zpravy o svoji GPS pozici, kterou uz pak snadno dohledate treba i na mapy.cz. Zasilani zprav jde nastavit pri ruznych udalostech, treba pri poplachu, nebo kdyz se auto pohne bez spravneho immo kodu, nebo pokazde kdy to cislo prozvoni autorizovane telefoni cislo. Pri pripojeni zalozni baterie dokaze zpravy o svoji pozici posilat jeste cca 24h po odpojeni hlavni baterie. Minimalni pripojeni je 2kabely, takze se da tato "krabicka" schovat kdekoliv. Dokonce jsem dlouze debatoval na tohle tema s operatorem na T-mobile a pokud bych tohle zarizeni vybavil SIM kartou ke ktere bych mel pristup na "lokator" tak bych byl schopny zjisti jeho pozici pomoci GMS i v podzemnich garazich, kde uz signal GPS neni. Sice s mensi presnosti, ale i mene presny signal je lepsi nez nic.

Odkaz ke komentáři

Tak dneska prislo vyjadreni vyrobce T GPS:

"S aktuální verzí firmware a dodržením doporučeného způsobu instalace nesjou problémy... Kazovost se pohybuje kolem cca 2% Pokud se přesto závada vyskytne, reklamace se řeší okamžitou výměnou za nový kus"

 

To Dodo-Kolin: Diky za starost, mam ve svem aute pouzite jine zabezpeceni. Resim zabezpeceni do firemniho auta :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Tak podle toho, co vím (moc jsem se tím nezabýval), alarm obstarává přímo komfortka. Mikrovlnné čidlo má krabičku za panelem Climatroniku, siréna je pod plastem pod předním oknem. Já jsem si dal GSM alarm a pak jsem až asi po půl roce zjistil, že tam mám tehle originální alarm. Občas mi to teda i houká... Dobrý, že?

Odkaz ke komentáři

Tak to je fakt dobré, aspoň máš jeden do zálohy :)

 

Ale aj tak neviem či sériový alarm je dobrávec, lebo potom skoro každý vie ako to je zapojené a ako ho "zneškodniť".

 

Možno časom ho odstavím a tiež si kúpim iný, čomu viac verím :smich:

 

 

No ja som si to začal myslieť, že je tam alarm, až keď som zbadal blikať kontrolku červenú po zamknutí :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...