Krookous Odesláno Únor 19, 2013 Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 Aj :( Čeče do Prahy jedu ve čtvrtek a Jižní spojce se taky nevyhnu... Teď snad pojedu busem :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dexter 1.8T Odesláno Únor 19, 2013 Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 jéé to je mi líto, doufam že takového řidiče taky nepotkám, tak to přeju ať ti pojišťovna zaplatí vše nové a nemáš to pod tím nějak víc nabořený, haupna je taky na výměnu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Únor 19, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 Myslím, že ta byla ok, tak uvidíme.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
partner1999 Odesláno Únor 19, 2013 Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 No tak to je mazec, bych se asi neudržel. Jinak až spravíš jsem zvědavej jak a kam dáš LED světla, mám stejný takže mě to zajímá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ironpipi Odesláno Únor 19, 2013 Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 Bych byl nepříčetnej jak sviňa....Tak to brzo oprav :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Únor 19, 2013 Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 A do certa :wallbash: . Tak nech to mas co najskor OK ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lumen1.8 Odesláno Únor 19, 2013 Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 Tohle je moje noční můra. Přeju ať ti to pojišťovna zaplatí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Únor 19, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 (upraveno) Díky všem, dám pak info, jak to dopadlo...je to děs, člověk může řídit sebeopatrněji a pak najednou sedí v tom sedadle a jen se bezmocně dívá, jak to jde do ha*zlu a nemůže nic dělat.. partner: to jediný mě těší, že jsem je tam ještě nedal... Upraveno Únor 19, 2013 uživatelem GeorgeWWW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 19, 2013 Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 Toto opravdu nasere, ale hlavně že se nikomu nic nestalo a přeju, ať je octa zase brzo fit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Březen 8, 2013 Sdílet Odesláno Březen 8, 2013 Ahoj Karle, tak co auto jak si na tom? Dal si ho už do kupy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Březen 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2013 (upraveno) Ahoj Tome, auto je hotový, škoda za 62 000,-. Pojišťovna chce zaplatit 54 000, tak se ještě dohaduju. Ale ten chlap ze servisu mi je ochotnej dát slevu, pokud pojišťovna zaplatí aspoň ty nové origo díly, takže čekáme na výpis Upraveno Březen 9, 2013 uživatelem GeorgeWWW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Březen 9, 2013 Sdílet Odesláno Březen 9, 2013 jako amortizaci dílů? Tak to je podvod a je to na žalobu pojišťovny. Dokonce i (tuším) nejvyšší soud udělal precedentní rozhodnutí, že se opravou vozu jeho hodnota rozhodně nezvyšuje. Jak vždy s oblibou tvrdí pojišťovny ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Březen 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2013 (upraveno) Nevím Honzo, jak to je...o co mi hlavně šlo byly xenony a přední nárazník - to jsou funglovky, ale třeba zadní nárazník je použitej. Bylo mi řečeno, že na 11 let staré auto nejde použít nové origo díly, prý to je cca do 6 let..no každopádně nejsem ochotnej něco doplácet, takže jsem na tu pojišťovnu napsal ne zrovna pochvalnej mail, takže to ještě znova přepočítávají. Upraveno Březen 9, 2013 uživatelem GeorgeWWW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lupino Odesláno Březen 9, 2013 Sdílet Odesláno Březen 9, 2013 (upraveno) Tak xenony nejsou taková darda korpus ve škodovce stojí 3500 pokud to neodnesly trafo a starter Upraveno Březen 9, 2013 uživatelem Lupino 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Březen 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2013 Stačil jen korpus, světla se nerozbila, jen se ulámaly úchyty...a přední nárazník se blbě sháněl, proto je taky nový.. Nevím, jak to je, ale začínám se o to dost zajímat, abych byl (nedejbože) příště chytřejší.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Březen 10, 2013 Sdílet Odesláno Březen 10, 2013 Pohledej si to na internetu, evidentně o tom nevíš vůbec nic. Dle ÚS ČR se opravou novými díly auto nezhodnocuje, protože v konečném důsledku je bourané auto vždy znevýhodněno při případném prodeji. A jelikož mám chvíli času, tak jsem ti to i našel. Opravdu se z tohoto rozhodnutí stal budoucí precedent. TAkže ti radím, zamávej s tímto rozhodnutím v pojišťovně a pokud mají všech pšt po hromadě, určitě zacvakají celou částku bez jedinýho slova. Pokud ne, absolutně bych se nebál předat tento rpoblém nějakému advokátovi (nemusí být dokonce ani moc schopný) a pojišťovna zaplatí jak výdaje spojené s opravou tvýho vozidla, tak i případné soudní výlohy spojené s tímto sporem. Neplať někde, kde nemusíš, prosím tě. Pak dej vědět, jak to vše dopadlo. " ... Ústavní soud ČR dále v nálezu uvádí, že "je-li za škodu považována újma, která nastala v majetkové sféře poškozeného, a její výše je dána rozdílem mezi majetkovým stavem poškozeného před a po poškození, musí i rozsah náhrady škody zohlednit výši všech nutných prostředků, které byl poškozený nucen vynaložit k obnovení původního majetkového stavu, v daném případě k opravě vozidla tak, aby bylo z technického hlediska stejně provozuschopné jako před škodnou událostí. Pokud obnovení původního majetkového stavu není možné jinak než za použití nových náhradních dílů, oprava byla provedena účelně a směřovala jen k odstranění následků škodné události, nelze přenášet povinnost k úhradě nákladů na uvedení věci do původního stavu na poškozeného a neodůvodněně jej znevýhodňovat oproti škůdci." Dále Ústavní soud ČR ve svém nálezu argumentuje, že6) "je třeba přihlédnout i k tomu, že v případě havarovaného vozidla, byť opraveného novými díly, je jeho skutečná hodnota vždy nižší než původní hodnota použitého vozidla."7) "V neposlední řadě je třeba vzít v úvahu i to, že poškozenému ono diskutabilní tzv. 'zhodnocení' vozidla v podstatě bylo protiprávním jednáním vnuceno. V důsledku škodné události se tak dostává do situace, kdy ačkoliv na rozdíl od viníka škody si počínal v souladu s právem (v konkrétním případě neporušil dopravní předpisy), je nucen vynaložit ze svého značnou částku na to, aby své vozidlo mohl vůbec používat jako před škodnou událostí." Výslovně pak Ústavní soud ČR v tomto nálezu odkazuje na rozsudek Okresního soudu Plzeň-jih ze dne 29. 6. 2007 ve věci sp. zn. 4 C 212/2005 a závěry v něm obsažené, zejména pak, že "není možné po poškozeném požadovat, aby doplácel na nehodu, pokud opravou vozu, který by jinak poškozený nemohl v důsledku zavinění jiného užívat, nedošlo ke zcela zjevnému přínosu pro poškozeného".8) Závěrem potom Ústavní soud ČR uvádí, že "soud musí nejen respektovat právo, ale jeho výklad a aplikace musí směřovat k výsledku spravedlivému. Jinými slovy, právo musí být především nástrojem spravedlnosti, nikoliv souborem právních předpisů, které jsou mechanicky a formalisticky aplikovány bez ohledu na smysl a účel toho kterého zájmu chráněného příslušnou normou. V daném případě je smyslem a účelem ustanovení, přiznávajícího poškozenému právo na náhradu škody, zajistit, aby mu v plné míře byla kompenzována majetková újma." Podle Ústavního soudu ČR je proto nutné "v každém individuálním pečlivě srovnat majetkový stav poškozeného před vznikem škody a po provedení opravy poškozeného vozidla, přičemž rozsah náhrady v penězích musí zohledňovat výši veškerých jím vynaložených prostředků nutných k obnovení provozuschopnosti vozidla, tedy původního majetkového stavu". ... " Jako pramen a podklad ti může být nález Ústavního soudu ČR ze dne 19. 3. 2008 ve věci II. ÚS 2221/07. Kdybys měl ještě nějaký problém, rád ti pomůžu. Jakožto student práv ti můžu být snad ku prospěchu. Michal 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Březen 10, 2013 Sdílet Odesláno Březen 10, 2013 Ano tohle některé pojišťovny zkoušejí a nesmějí to dělat. Ale některé se chovají seriozně, nedávno mě narvali do dveří, dal jsem to rozpočtem a viníkova pojišťovna vyplatila 14tisíc za poškrábané dveře na audi z roku 2000. Dveře jsem rozleštil a není to tak hrozné, aby se to muselo opravit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Březen 10, 2013 Sdílet Odesláno Březen 10, 2013 zabiaku, tím bych se moc veřejně nechlubil. To zavání pojistným podvodem a v příštích letech po tomhle způsobu likvidace pojistných událostí pojišťovny půjdou jak slepice po flusu. Takže na to bacha. GeorgeWWW: tak dokonce Ústavní soud. Jinak platí to, co jsem Ti psal v SZ ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Březen 10, 2013 Sdílet Odesláno Březen 10, 2013 Tak snad ti vše zacalujou a škodu želiv pojedeš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Březen 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 11, 2013 Díky kluci za rady! Určitě to využiju! Tome, když to půjde, rád vyrazím, vloni jsem podzim vynechal, tak bych to rád napravil. Jinak jedno památeční videjko předchozího modelu, které budu muset ještě zaktualizovat: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Duben 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 2, 2013 (upraveno) Tak poté, co jsem chtěl po pojišťovně zaslat rozpis toho, co neuhradili mi přišel email, kde stálo, že po znovu prošetření doplácejí zbylou částku. K*rvy jedny, kdybych byl ticho, tak to fakt nezaplatí. Takže auto je celkem v cajku, pak udělám fotky, až bude hezky. Hlavně mám už tuto záležitost z krku. Jelikož byla na Slevomatu akce na produkty Sonax, neodolal jsem :) a rovnou jsem také koupil díly na výměnu oleje, filtru, rozvodů vč. vodní pumpy. Do toho se mi rozsvítila oranžově kontrolka řídící jednotky, tak jsem zvědavej, co se děje. Počítám, že by to mohly být ty plastové trubky, které tu hodně lidí měly prasklé. Uploaded with ImageShack.us Upraveno Duben 2, 2013 uživatelem GeorgeWWW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 2, 2013 Sdílet Odesláno Duben 2, 2013 Kájo, na ty SONAX produkty jsem taky koukal. Nakonec jsem se nechal "inspirovat" zdejšími detailery (díky xMichix) a dostal jsem seznam, co je takový základ. A podle fotek ten SONAX nedosahuje v čistícím efektu ani na 30% těch detailingových věcí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lumen1.8 Odesláno Duben 3, 2013 Sdílet Odesláno Duben 3, 2013 Kontrolka se mi rozsvítila taky a hned na to jsem jel na tři válce. Čekám na servisáka až se vrátí ze školení a jdu na akci cívky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Duben 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 3, 2013 (upraveno) Cívky mám za sebou, tak snad to tím nebude...navíc výkon dolů nešel. Jinak díky Honzo za ten seznam a Lumenovi dík za rady s díly, to čerpadlo mám i s kovovou vrtulkou ;) Upraveno Duben 3, 2013 uživatelem GeorgeWWW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 3, 2013 Sdílet Odesláno Duben 3, 2013 Nemáš zač ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eliapes Odesláno Duben 3, 2013 Sdílet Odesláno Duben 3, 2013 Tak určitě to není jako pořádný značky, ale taky s tím parádu naděláš :) A co starej nárazník? ten byl nakaši? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Duben 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 3, 2013 (upraveno) No, co jsem koukal po nehodě, tak byl celkem ok, ale i tak dávali jinej. Bohužel vzali neeresovej a udělali výřez... Upraveno Duben 3, 2013 uživatelem GeorgeWWW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eliapes Odesláno Duben 3, 2013 Sdílet Odesláno Duben 3, 2013 oni ti ten starej nevrátili? :o a jak to myslíš s tím výřezem? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Duben 4, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 4, 2013 ne, nevrátili...výřez mám na mysli na koncovku výfuku.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eliapes Odesláno Duben 4, 2013 Sdílet Odesláno Duben 4, 2013 jasnačka :) Já mluvím ale o předním :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.