Kyselinka Odesláno Červenec 29, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2013 Comu ako neveris? Trosku nerozumiem. Bavime sa o oleji AV-L? Lebo mne pride zbytocne tam pchat long life, ked to aj tak za 15t km vymenim. Myslim, ze uplne postaci Helix 5W-30. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Červenec 29, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2013 ja tez budem menit po 15 tis. ale nechavam LL olej Castrol ;) tych par € ma nezabije a verim ze auto mi to oplati ;) nemyslim tym teraz znacku oleja ale interval po 15tis a nie 30 a co sa tyka vymeny po 60 tis tak ja menim naviac od teba aj olej v DSG 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Červenec 29, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2013 mne tam myslim mechanik vopchal klasiku 5w30, ani neviem ci je to ten spravny pre dpffko, ale ziaden problem za 30tisic km nemam... servisnu knizku som prezrel, ale nie je tam nic zaujimave co by ti pomohlo... teda ak som pozeral spravne, bola tam iba akurat tak peciatka, napisane km, a ani policka neboli vyskrtane... auto sme kupili na 152tisic km, takze vsetko predtym mi je zahadou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Červenec 30, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2013 já právě nevím, jestli je v něčem horší ten castrol LL nebo obyč.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2013 O Castrole som pocul, ze nejak zanasa motor, alebo co. Preto VW presiel na Shell, ale co je na tom pravdy neviem, je to info od mechanika z Audi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Červenec 30, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2013 Aj prvy krat si prebehol interval o zopar km? Ja chodim vzdy vopred, otec ma na Passate pri 40 000km uz druhu vymenu oleja a komplet filtrov - kazdych 20 000km ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 Ano, prvy krat som to prebehol o nejakych 200km. Zajtra idem k doktorovi, tak som zvedavy. A rozhodol som sa, ze auto nedam priamo do skodovky, ale chlapikovi, ktory ma certifikat na Skoda/VW a robi to doma v garazi, cize zaruka nepadne a serv. knizka bude riadne orazena. Ma dobre referencie, tak uvidim. Hlavne budem cely cas pri aute, takze uvidim, co sa vsetko na nom bude robit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 ja to riesim uplne rovnako. tiez mam jeden autoservis ktory ma tiez certifikat snad od vsetkych automobiliek a bez problemov a za super ceny. oproti skode sa to porovnavat neda ci uz cenami alebo pristupom k autu a takisto po cely cas som pri aute ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 Všetci by ste chceli byť len pri autách.. :D môžem byť pri aute aj v škodovke, to nie je problém, auto mi vždy robí ten istý mechanik ktorému dôverujem a väčšinou si medzitým vyskúšam nejakú novú predvádzačku škoda/seat/VW.. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 No lenze, ked nemas znameho v skodovke, tak ta asi k autu nepustia Hlavne preto to riesim takto. IMHO myslim, ze aj pristup je trosku iny, kedze sami vieme, ako sa k vacsine stavaju samotni technici v autorizakoch....samozrejme cest vynimkam. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 Jasne že je to lepšie keď tam niekoho poznáš.. konkrétne tu keď povie zákazník že chce byť pri aute tak mu dajú podpísať nejaký papier asi že na vlastné riziko alebo tak niečo a pustia ho tam.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 Aha, tak to som este nepocul, dobre vediet :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 ja som bol pri aute aj v autorizaku a nic som nepodpisoval ale celkovo ten pristup k autu je uplne niekde inde ;) aj ja mam znameho v autorizaku ale aj napriek tomu tam nechodim jednoducho zopar krat stacilo na to aby som zmenil servis ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 Njn, ale ked som videl tu cenu za olej 4l-92€ ...pritom ho mozem mat za necelych 50€ ...holt z toho autorizaky ziju. Ale keby to aspon stalo za to, myslim pristup a tak podobne, tak by som im zaplatil....ale takto <_< 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 jj mas pravdu a to si clovek mysli ze v autorizaku bude autu najlepsie no hold prave naopak a to sa nepytaj cim lestia skrabance na aute :lool: raz som si tam dal auto aj umyt aj prelestit a ked som sa dozvedel ze to lestili acetonom tak to mi stacilo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 to si asi našiel dosť dobrý autorizák.. :D ale čo mohli leštiť acetónom tak to nechápem.. :D ja si nosím olej svoj a v pohode.. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 inak je nieco pravdu na tom, ze by som mal aspon raz odniest auto do autorizaku, napr na vymenu oleja, aby mi ho nahodili do pc, a pri pripadnej zvolavacke sa mi ozvu? alebo je uz zvolavacka na 4rocnom aute malo pravdepodobna? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 já sem taky byl, když mě dělali garančku na 30k km... v pohodě jsem se tam procházel a tak.. v druhém servisu, jsem se tam mohl jít taky podívat a domluvit se co opravit na scoutu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 Inak marekczek, videl som v tvojom topicu foto oleja. Ty si nedaval AV-L, iba klasika Helix 5W-30? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Červenec 31, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2013 helix bol do scouta longlife 5W30, je ta od začátku, dříve škodovka tam lila helix... to druhé mam pro sebe až nastane čas ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Srpen 1, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2013 To sa bavite o tom oleji ktory mam za 34€ s DPH? :lool: http://www.motorove-oleje.sk/shell-helix-ultra-av-l-5w-30-5l/ Ten vstup do dielne si treba vybojovat a nedat sa odbit, ze to zakazal importer ;) . Ja mam vsade dvere otvorene :-D . Ja zostavam u autorizovaneho, s vlastnym materialom ma to vide menej ako nejaka garaz a mam este orazenu knizku. Kazdych 30 000km kompletna vymena vsetkych filtrov a samozrejme oleja. O asi 2-4 tyzden ma to opat caka. ja to riesim uplne rovnako. tiez mam jeden autoservis ktory ma tiez certifikat snad od vsetkych automobiliek a urcite sa vyznaju vo vsetkych autach ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Srpen 1, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2013 (upraveno) ci sa vyznaju vo vsetkych neviem ale chodi tam skoro cela rodina s autami a to vo vacsine VW group a nikdy sa nikto nestazoval takze ja som spoko ;) preco tam vsetci lejete vsetko okrem castrolu ??? Upraveno Srpen 1, 2013 uživatelem lumi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Srpen 1, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2013 Neda sa odpovedat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Srpen 1, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 1, 2013 @luborj: aj ja som nasiel 5 litrovku helixu za nejakych 35€ v Galante, ale da sa tomu verit? Nie je to nahodou ten polsky olej? Co som pocul, tak to ludia leju do aut a potom to dymi ako svina a vobec netaha. Aj napr. na stranke Castrolu toto upozornenie hned zabije do oci, ze originalny Castrol ma hologram. A na tej stranke odkial kupujes, vidim ze ani na jednej etikete hologram nie je: http://www.motorove-oleje.sk/katalog/motorove-oleje/osobne-automobily/?producer=3 ...ale tak moze to byt len obrazok Prave toto som dnes s nim preberal a mal tam uz par zakaznikov, ktori si doniesli takyto olej (aj mi ukazoval balenia s hologramom a bez) a po par km sa vratili naspat a chceli tam normalny original. Z jednej Fabky to dokonca vytekalo ako med...take to bolo huste Inak garancka prebehla, olej sice vysiel nejakych 50€, ale panko bol maximalne ustretovy, vsetko mi na aute poukazoval, hovoril na co si mam davat pozor, atd. Vymenene aj vsetky filtre (Bosch) a komplet vizualne popozerane. Auto normalne ozilo :) @lumi: no ja tam davam olej, ktory tam isiel uz od zaciatku, od vyrobcu, tak preco ho menit ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Srpen 1, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2013 a ty tam mas origo shell ??? ja mam tusim castrol 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Srpen 1, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 1, 2013 JJ shell, dokonca mam tusim aj niekde nalepenu nalepku Shell partner Skoda :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Srpen 1, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2013 no tak teraz som trochu mimo da sa niekde zistit co tam davali za olej ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Srpen 1, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2013 njn to bude spotřební auto, když měníš olej po 30 k km... co ušetříš 1000kč na oleji, tak pak v delší době se může tvrdě pomstít... já leju castrol do svého, ale scout je starší a tam je od začátku helix. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Srpen 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 2, 2013 njn to bude spotřební auto, když měníš olej po 30 k km... co ušetříš 1000kč na oleji, tak pak v delší době se může tvrdě pomstít... Neviem na koho narazas Castrol, ci shell je asi jedno, no osobne to menit nebudem. Ale mam taky pocit, ze skoda odporuca shell, ale samozrejme vieme ako to chodi ked su s nimi zazmluvneny :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Srpen 3, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2013 Je uplně jedno jestli tam byl puvodně Shell nebo Castrol. Nebo to si myslíte, že ten motor vyvíjeli pro daný olej? Je důležité jen dodržet normu. Já jsem ted nalil Millers Oils, který nemá ani žádnou specifikaci, ale věřím mu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.