Přejít na obsah

Můj miláček Octavia Motorsport design..

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás vážení přátelé škodověnek...

Po dlouhém prohlížení Vašich plechových mazlů jsem neodolal a rozhodl jsem se,že tady taktéž vložím moji hračku...

Jsem od nabytí řidičského průkazu zapřísáhlý Škodovák a tak moje první autíčko byla bílá Felička. Jelikož však nestačila zavazadlově, musela bohužel do světa.

Volba samozřejmě padla na Octavii.A jelikož jsem nadšenec rally,musela to být Octavia krátká, jelikož jsem měl v plánu trošičku si ji naparádit.Bohužel na RS jsem neměl a spotřeba hrála taky roli tak jsem sehnal max.osvědčenou Octavii 1,9TDI.Sehnal jsem ji od paní, která autíčko brala spíše jako přibližovadlo a kryt před svojím ublížením.

Auto bylo v celku žalostném stavu.Ale to mě nevadilo,chtěl jsem ho dát dohromady ,abych věděl co je na něm ok a co ne...tak jsem se do toho pustil.

Tak jsem si s paní plácnul a vezl jsem ji domů...

Koho?

Škodu Octavia 1,9TDI 66kW s čipem -r.2002

Čím už auto prošlo?

Motor:

Nové rozvody orig.+vodní pumpa

Vyčištění klimy a doplnění media

Nový olej TEXACO +filtry

Svíčky žhavící BOSCH

Interier:

Vyčištění

Nová loketní opěrka

Drobné interierové závady

Výměna volantu za RS

Výměna přístroj.desky za MAXIDOT

Tempomat

Exterier:

Nový zadní nárazník

Nové lišty nárazníků

Dodatečná montáž zadních parkovacích senzorů

Výměna poškrábaných a promáčknutých dveří

Nové Rally zrcátka

Polep střechy

Přidán střešní kryt sání

Zadní křídlo WRC

Nerez navařená koncovka výfuku EVO

Černé folie

Podvozek:

Výměna všech tlumičů BILLSTEIN

Snížení podvozku

Nové uložení ramen FEBI

Nové ložiska a náboje FAG

Brzdové čelisti Zimmermann

Brzdové válečky Mettelli

Lana brzdy ATE

Brzd.kotouče a desky FERODO

Kola:

Výměna 16" orig. disků za 17" OZ s pneu 225/45

Hudba:

Radio Pioneer s CD(v plánu 2DIN)

Takže asi tak.. ještě jsou v plánu další úpravy.. jak designu tak trošku motoru..,ale musí se našetřit..

Vkládám nějaké fotky.. dvě jsou těsně po koupi auta..asi poznáte, které to jsou. Zbytek je aktuální.

Tak prosím o názory , rady a nápady.. Díky.. Dave

post-19781-0-50262400-1342916741_thumb.jpgpost-19781-0-30091600-1342916783_thumb.jpgpost-19781-0-36247400-1342916816_thumb.jpgpost-19781-0-60166600-1342916887_thumb.jpgpost-19781-0-15441500-1342916907_thumb.jpgpost-19781-0-39614700-1342916929_thumb.jpgpost-19781-0-53512300-1342916952_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Vítej mezi námi. Octavka vypadá fajnově, pěkně jsi ji dal dokupy, tak to se ti určitě odmění bezproblémovým jezděním :palec:

Jinak parkovací senzory máš origo? Dají se ještě sehnat na OI ?

Díky za přivítání a hodnocení,potěší.JJ autíčko jezdí absolutně v pohodě.Ostatně ani minulé vozítko, Felička mě nenechala v nouzi.

Co se týká senzorů tak nejsou originál.Jsou dodělávané, našel jsem si je na aukru.Jsou dodávány odněkud z Tchajvanu a tak jsem na ně čekal skoro měsíc.Ale vyplatilo se. Cena s poštovným tuším kolem 450Kč a fungují perfektně. Kamarád elektrikář mě je nainstaloval a stříkl do barvy vozu.Trošku jsem se bál,že nebudou po přestříkání fungovat,ale vše je super a beru je jako největší přínos.

Vitaj! No kara celkom v pohode :palec: ! Ale tu vec na strechce by som dal dole ;) .

Ahoj,díky za hodnocení.Dlouho jsem se rozhodoval jestli sání na tu střechu dát,ale když jsem se odhodlal dát střechu do černé folie tak jsem to spojil.Můj záměr byl, že si dám Octavku do WRC designu a tohle je součástí WRC.Ještě jsem chtěl roztáhnout blatníky,ale od toho mě většina odborníků odrazuje.Tak jsem pod náboje v zadu dal 1cm široké podložky.Nechci to nějak hrotit,snažím se abych z toho neudělal nějakou přeplácaninu ,ale aby se zase trošku podobala WRC. Ještě budou nějaké úpravy motoru, ještě půjde trošku snížit,asi zavařím lišty a boční půjdou pryč.A předělám přední nárazník.Jen potřebuju zjistit zda se dá vyměnit klasická SPZ za takovou tu čtvercovou.?

vítej :palec: parádní octa musím pochválit jen tak dál :palec: a ona se ti ovděčí štastnými mnohy kilometry :)

Díky za hodnocení.:-) JJ, jsem s ní max.spokojen..

Odkaz ke komentáři

tak zase se tu objevil jinej styl, než decentka a je to špatně koukám..

mě se WRC líbí, takže rozhodně schvuluju palec.gif ještě upravit přední nárazník - udělat velký středový otvor, trochu víc jí složit palec.gif

se čtvercovou značkou bude problém, leda bys měl známýho na DI :(

octaviawrcevoii.jpg

Odkaz ke komentáři

mě se WRC líbí, takže rozhodně schvuluju palec.gif ještě upravit přední nárazník - udělat velký středový otvor, trochu víc jí složit palec.gif

Ahoj díky za hodnocení.. taktéž díky za grafickou nápovědu... :pivo:

Ano, tak nějak bych si to představoval...

neprostý souhlas s Dakiem, je to jiný styl a je to koukatelný a hezký ;) Vždyť tady je minimálně polovina jak přes kopírák - velký kola a snížit až se s tím nedá normálně jezdit .... Tohle je něco jinýho a je to dobře

Taky díky za podporu.. samozřejmě z toho nechci udělat extrém,ale aby to mělo hlavu a patu.. :)

Odkaz ke komentáři

Proč by měl být problém se čtvercovou značkou?? Jen se ptám,nehádám se.. Já osobně bych přišel,řekl,že potřebuju značky v takovym a takovym rozměru z důvodu tak uzpůsobených nárazníků a musí ti je dát.. Třeba tady u nás jezdí passat 5.5 a má obě značky v US rozměru.. a prolisy na spz má na evropský rozměr..

Odkaz ke komentáři

MoravaDC z VWclubu má na ventu taky vzadu US značku,prostě řekl,že má US vrata,řekl rozměr značky a dostal jí bez keců..takže si myslim,,že v tom problém nebude..mě když borec přihlašoval auto,tak jsem je chtěl taky a nedostal jsem je jen proto,že žádný skladem neměl,jinak bych je měl taky..Takže si myslim,že by to mělo jít bez větších problému..asi se to chce optat na příslušnym DI..A když jsem se tak zeptal cajta,jestli to můžu mít v prolisu na EU značku,tak řekl "bude tam značka?" ..a nic o tom,že to tam být nemá neříkal..

Odkaz ke komentáři

já neřikám že když se to nelíbí mě, ať to sundá. Má to pěkný, ale to křídlo není můj šálek kávy.....

Ahoj,díky za hodnocení... nemusíš nikomu vysvětlovat proč se ti třeba na mém autě něco nelíbí.. je to tvůj názor a já to tak beru. Jak píšeš, každý má jinou představu o designu a každému se líbí něco jiného. Hlavní je, že se nám líbí Škodulky a fandíme jim.. :pivo:

Křídlo musí být :palec:

Škoda Octavia WRC ho měla... takže jsem rád, že to tak vidíš,díky... :pivo:

Já mám na golfu taky US značku...

David: Já ti fandím a doufám, že ti hrábne a jednou to skončí podobně jako Pluťáčkova Fábka.

Spooky 1: Zkusím se na ty značky zeptat. Díky za podporu a doufáš správně... :D díky za inspiraci. Kdysi dávno, než jsem si pořídil rodinku jsem měl přesně stejný plán jako Pluťáček.. :palec:

Odkaz ke komentáři

David: Normálka tu EU značku ohni kraje jako že jsi ji měl v USA prolisu a měli by ti ji vyměnit bez problému... Alespoň tady s tím opravdu nejsou problémy... :palec:

jj... Pluťák to mazlí moc pěkně...

Nápad je to dobrý,ale myslíš,že je to nenapadne, když uvidí,že mám Octavii...myslím ten USA prolis?

Máš to pěkný, akorát to chce větší kola a dat dolů. a ještě by se šikla nějaká velká nálepka motorsport. :)

Díky za hodnocení,ale kola mám 17".. myslíš,že to chce ještě větší? No nálepku Motorsport mám , respektive Škoda Motorsport,ale hledám pro ni vhodné místo..asi ji nejspíš nechám v archivu a nechám udělat nápis Motorsport na horní část čelního skla... ;)

Odkaz ke komentáři

Moc pěkná pane,jen tak dál. Já radši kombíka ale pokud bych měl krátkou tak ji taky budu směrovat do této podoby. :palec: Jen tak dál,držím palce :palec:

Zdravím tě, díky ti za hodnocení.Já taky uvažoval nad kombíkem kvůli rodině,ale pak jsem si uvědomil,že krátká má prakticky stejně velký objem s menším rozdílem a hlavně jsem měl v plánu až si Octavii pořídím, že ji udělám ve WRC designu. ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...