Mslx Odesláno Červenec 23, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2012 Kolko máte dojazd na plnú nádrz ? Mam octavku len cca 3tyzdne tak som to zatial netestoval . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červenec 23, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2012 Kolko máte dojazd na plnú nádrz ? Mam octavku len cca 3tyzdne tak som to zatial netestoval . cca 1000km-1200km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 23, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2012 já běžně 700-800 km.. tankuju tak 44litrů.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mslx Odesláno Červenec 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 23, 2012 ja som zatial tankoval len 27 litrov :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Červenec 23, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2012 I tolik se dá ujet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mslx Odesláno Červenec 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 23, 2012 tych 1370km je super dojazd 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Červenec 25, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2012 Je to na TDI66 Má zvednutý výkon na cca 85 kW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mslx Odesláno Červenec 26, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 Celkom dost vykonu pridalo tej 66ke. Ja vyskusam kolko ja spravim dojazd na 81ke 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Decimus Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 I tolik se dá ujet Cus, co to mas za teplotu na maxidotu? To je teplota oleje?...jak to navolim? Mam O1, 81kW, ASV 2004 a take maxidot. Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 (upraveno) Ma navic D-Dot nebo J-Dot, je vice informativní, a ukazuje mu teplotu motoru myslim a jde dalsi funkce,tlak turba,rychlost atd,,,, Jinak dojezd na plnou nadrz jejvíc jsem dojel 1180km 1.9 TDi PD 74kW ručička už ležela:D ale s rotačkou co ma sestřenka na tu teda nemam ta v pohodě překročí přes 1200km jak nic ma 1.9 TDi 66kW starou dobrou rotačku.. Upraveno Srpen 28, 2012 uživatelem libor.kratas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 Je to tak stará dobrá rotačka AGR se zvednutým výkonem. Jsem první majitel Koupil jsem továrně nové. V Maxidotu je opravdu J Dot (JENEBURG) dají se přepínat veličiny Teplota motoru, Váha vzduchu, Tlak turba, Rychlost digitálně, Napětí v síti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Scott Odesláno Listopad 17, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2012 Ja som najviac na jednej nádrži najazdil 1098km a natankoval so 61,5l :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Listopad 28, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2012 Jezdím zásadně na Vervu, takže plná max.65 tankování dojezd 1050-1200km normální rozumné jízdy většinou 1150km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Listopad 28, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2012 jak tam dostaneš 65l? :) Já tankuju max. 45l a to když mám dojezd 20km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Listopad 28, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2012 Když jsi skoro na suchu, tak dáš plnou, a pak pistolí zmáčkneš odvzdušňovací ventil v nádrži ( trubičku ) a necháš to vysyčet a pak liješ dál a znova a znova až to přestane syčet, pak máš naftu pod víčkem :) a nebo mám díru v nádrži a jezdím pouze z kopce :D a v oklí benziny hnízdí sýčci :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Listopad 28, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2012 Bacha na to, s rotačkou vyjíždět nádrž do skoro do sucha je dost o hubu, protože mrcha si neumí nasát a pak hajdy do servisu na plaťáku :) Sobiho - nemáš náhodou čtyřkolku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Listopad 28, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2012 já běžně tankuju ještě před pípnutím maxíku, ale ikdyž jsem měl ten dojezd 20km tak jsem víc jak 45l nenatankoval :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Listopad 28, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2012 No ono to je spíše neúmyslné vyjetí :) většinou tankuji dřív :) taky se bojím prázdného brčka v nádrži :( Ne, čtyřkolku nemám :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Scott Odesláno Listopad 30, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2012 Do nádrží škodoviek sa vojde viac paliva než uvádza dokumentácia Škoda Auto pumpám zaslala vysvetľujúci materiál, ktorý zákazníkom problém objasňuje [6.10.2004, TASR] Do nádrže každého zo štyroch modelov škodoviek sa vojde približne o 10 litrov paliva viac, ako uvádza dokumentácia. Namiesto oficiálne proklamovaných objemov nádrží 42 litrov (l) pre Feliciu, 45 l pre Fabiu, 55 l pre Octaviu a 63 l pre Octaviu 4x4 je totiž skutočný objem palivového systému u Felicie 51 litrov, Fabie 58 l, Octavie 71 l a u Octavie 4x4 je to 74 l. Podľa materiálu, ktorý Škoda Auto rozposlala benzínovým pumpám, v prvom prípade ide o objem, ktorý má možnosť majiteľ auta využiť pri štandardnom spôsobe tankovania, ako sa uvádza v návode na obsluhu auta. Viac paliva môžu majitelia automobilov natankovať po odvzdušnení nádrže pri vyradení bezpečnostného ventilu v hrdle nádrže. Škoda Auto tento postup neodporúča. Podľa Vladimíra Dodrvu z marketingového oddelenia automobilky negatívnym dopadom takého tankovania môže byť zhorený katalyzátor. Reálnu veľkosť nádrží charakterizuje Škoda Auto ako bezpečnostný objem, ktorý je nutný pre rozpínanie paliva vplyvom ohrievania a ktorý zabezpečuje, že palivo nezačne vytekať z vozidla odvzdušnením ani v prípade jeho odstavenia na svahu so sklonom až 10 stupňov na neobmedzene dlhý čas. Skutočný objem nádrže sa dá natankovať pri vyradení páčkového ventilu v hrdle nádrže a pomalším tankovaním, čo je však v rozpore s návodom na obsluhu. Pri zašraubovanom uzávere nádrže je páčkový ventil otvorený a umožňuje rýchlejšie odvzdušňovanie bezpečnostných objemov nádrže počas všetkých režimov jazdy. Pri tankovaní, teda odšraubovanom uzávere nádrže, má byť podľa Škody Auto uzatvorený, aby tieto objemy nebolo možné naplniť. Ak teda zákazník na benzínovej pumpe natankuje viac, ako by sa do nádrže jeho auta mohlo vojsť, nemusí ísť hneď o podvod zo strany benzínových púmp. Škoda Auto pumpám zaslala vysvetľujúci materiál, ktorý zákazníkom problém objasňuje. Benzínka Shell napríklad robí pre "neveriacich" zákazníkov akciu, počas ktorej v servise zisťujú skutočný objem nádrže, teda, koľko sa dá do nej skutočne natankovať. Ak má pravdu zákazník, platí prehliadku benzínka, ak ona, servis platí zákazník. www.etrend.sk/auto/auto-poradna/do-nadrzi-skodoviek-sa-... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 71l? Tyjo, tak to je super, ale chtělo by to někoho, kdo to vyzkouší :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 Normálně to dělám pořád u všech aut už asi 8 let a nikdy s tím žádný problém nebyl, pravda je, že hodně jezdím, takže se mi ještě nestalo, že by mi vyteklo palivo, nebo že by byla nějaká závada. Taky jsem slyšel, že se to nemá, ale nevím o jediným případu, kdy by to bylo na závadu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 Tak jak píše Sobiho,pokud jsem tankoval do plna tak opravdu až do hrdla,a žádný problém jsem nezaznamenal.Teť už problém mám,do plna už tankuji jen sporadicky on má Turek nadrž na 100litrů a to je problém :smich: . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 Moje teta dávala do nádržky na záchodě láhev od okurek kterou naplnila vodou, mělo to efekt, že se pak do nádržky věšlo míň a šetřila vodu... Třeba to s tvou nádrží šlo taky nějak podobně a měl bys pak plnou nádrž levnější! a to se vyplatí! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 Dobrej nápad ,ale jak to bude s dojezdem :o ,zůstane stejný ;) .U splachvače to fungovalo stále stejně :smich: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sobiho Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 Dojezd bude stejný, stejně píšeš ,že normálně netankuješ plnou! :smich: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 Já mám u OI 66KW vysledovaný asi 65L(cca 10l v nádrži a 55 natankuju),víc tam nenarvu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Scott Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 Luks Takže reálne si tam natankoval iba 55l? Ja som natankoval 61,5l a na dojazde 0km som ešte najazdil 83km ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 55L s tím,že mi ještě nesvítila ani rezerva. Mám r.98,takže mi to dojezd neukazuje :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Scott Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 Luks Keď ti zasvieti rezerva tak 100km kľudne môžeš najazdiť nič sa nestane mám to odskúšané... Keď mne zasvietila rezerva tak som ešte najazdil 170km Ak vyskúšaš daj vedieť koľko si potom tankol :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 Já vim že jo,těch 150km na rezervu dám v pohodě.Jen to nerad pokoušim...navíc sem teď poslední dobou byl línej odvzdušňovat při tankování tak sem tam lil kolem 60L. Těch 10+55 bylo posledně na OMV Maxxmotion diesel,řekl bych že jim to pění jen minimálně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.