Přejít na obsah

Špatně se řadí

Guest AlDrago

Doporučené příspěvky

Guest AlDrago

Zdravím,

potřeboval bych poradit s problémem okolo řazení. Před asi měsícem mi odešla spojka ("nerozpojovala" úplně, takže byl boj tam zařadit rychlost). Takže teď mam novou, a rovnou je vyměněná i dvouhmota. Problém ale je, že se furt řadí jakoby "na dvě zapadnutí". Jako kdyby se to napřed opřelo do synchronů, a potom to teprve zapadlo (s tou špatnou spojkou to bylo podobný, jenom asi tak 100x výraznější :) ). Dělá to u všech rychlostí stejně.

Řazení mám přes bowdeny, a ty mi nedávno seřizovali. Zároveň mám nový olej v převodovce. Přes zuby to řazení nikdy nešlo, prostě je tam jenom takovej "tuhej mezibod". Dneska jsem zkoušel řadit s meziplynem, a zdálo se, že potom je to ok. Má někdo nápad, co by mohlo být špatný?

(jinak si nevzpomínám, jak to řazení šlo před výměnou spojky, když ještě "fungovala". Tuhle octávku mám chvilku).

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

No a jaký jste tam dali olej?

to nevim - měnil ho mechanik. Myslíš že to může být olejem?

To chování je jako když je spojka furt cca na 5% seplá (s pedálem na podlaze).

Mám zkusit odvzdušnit spojku?

Odkaz ke komentáři

Olejem může. Taky možnost, že to úplně nevypne a unáší se Je to těžký tady na foru nikdo nevidí do tvé spojky jakou ti tam kdo dal a jak to udělal. Odvzdušnit? Předpokládám, že při výmněně spolky nikdo nerozebíral hydraulické ovládání spojky. Ale taky jedna z možností. Kolik má pedál mrtvý chod než zabere?

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

Převčírem jsem koupil Octávenku a mám s ní jeden problém. Když přitáhnu páku z neutrálu směrem ke kolenu, nebo naopak odtáhnu směrem ke spolujezdci a následně ji pustím, nevarcí se zpět do neutrálu. Nebo teda kousek se vrátí, ale ne uplně. Samotné řazení rchlostí chodí perfektně bez problémů, ale zkrátka klasickej postup při řazení, kdy například vystrčim páku z dvojky, ona sama skočí do neutrálu a pak do ní zas jen strčim a je tam trojka, není možnej - musim páku prostě vodit. Setkal se s tím někdo? Kde by mohl bejt problém? Zatím jsem pod to nezalez abych si to prohlíd, ale rád bych znal předem nějaký náměty. Díky :-)

Odkaz ke komentáři

Můžeš mít třeba jen přidřený mechanizmus od fofrklacku do prostoru motoru.Být Tebou sundal bych manžetu s fofrtklackem,očistil a namazal mechanizmus to samé i v prostoru motoru je takový menší mechanizmus tak ten očistit a máznout.Zde bych začal Já :pivo:

Odkaz ke komentáři

Ok, zkusim to. Snad se k tomu mechanizmu v motoru dostanu - přecijen na můj vkus tam toho místa moc neni:-)Teď když si mi řek, že je nějakej mechanizmus i v motoru, tipoval bych že bude problém spíš tam, protože v bazaru ten motor samozřejmě umyli nějakým sr... a celkově mi ten motorovej prostor od toho přijde vysušenej.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

díky za odpovědi. Spojka zabíra cca v půlce. Napadá vás nějaký test, jak zjistit, že ta spojka rozepne opravdu na 100%, a ne třeba jenom na "95%"? :) ... kdyžtak to dám reklamovat tomu servisákovi

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...