Calex Odesláno Srpen 11, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2012 Nesetkali jste se někdo s problémem, že u OII Elegance 2008 nehřejí vnější zpětná zrcátka? Při aktivaci vyhřívání přes akční členy hřejí, ale za jízdy ani náhodou. Ovladač zrcátek je v pořádku (pro jistotu i vyměněn). Vypadá to spíše na problem softwaru. Dá se někde nastavit doba jejich samočinného odpojení? Už fakt nevím :( . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Srpen 11, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2012 a koukal jsi jak je to nakodovany ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Calex Odesláno Srpen 11, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 11, 2012 Jasně, že ano. To je první po čem jsem šel. Kódování dveřních jednotek je 246 a kódovaní řídící jednotky palubní sítě je 018A8F130004100043110D000000000000097F065C000000000000000000 (tady tedy dle coding calculatoru nejsou nakódovaná právě vyhřívaná zrcátka - kód by musel začínat 019*, ale změnu jednotka odmítá). Toto kódování leze z VASu. Nebo se kódují ještě někde jinde? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Srpen 14, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2012 Aká bola vonkajšia teplota, keď si to skúšal? Vyhrievanie prepnutím ovládača zrkadiel funguje len pri naštartovanom motore a vonkajšej teplote nad 20*C 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Calex Odesláno Srpen 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 15, 2012 O tom samozřejmě vím. Zkoušel jsem to ráno, když bylo +12 a nic. Zrcátka jsou studená. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Srpen 15, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2012 Zkus vydělat sklo ze zrcátka a podívej se jak je nalepené. Mně nevyhřívalo levé a nakonec jsem zjistil,že původní majitel asi rozbil sklo a nové nalepil na zbytek lepidla + kousek oboustranné lepící pásky, původní lepidlo jemně povolilo a mezi sklem a vyhřívanou plochou vznikla vzduchová mezírka, kde se teplo ztrácelo a sklo se neohřálo, přelepil jsem sklo a zrcátko perfektně funguje. To byla moje závada. Ahoj Honza. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maik Odesláno Prosinec 6, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2012 Mám podobný problém, levé zrcátko mi hřeje a pravé ne. V tomhle případě to je problém přímo zrcátka,nebo to může být i něco jiného? Díky za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rostislavh Odesláno Říjen 27, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2015 Dotaz: Mám problém že mi nehřejí zrcátka. Jak mám zjistit kde je závada? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DavidH Odesláno Leden 26, 2016 Sdílet Odesláno Leden 26, 2016 Nán stejný problém jako Maik, levé hřeje, pravé nehřeje. Jak to u tebe dopadlo? Má někdo podobnou zkušenost? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Leden 26, 2016 Sdílet Odesláno Leden 26, 2016 ohmetrem přeměřit odpor topné desky a hned se ví 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mike 007 Odesláno Leden 28, 2016 Sdílet Odesláno Leden 28, 2016 ahojte, tiez som zistil problem... ale nejakou nahodou mi prestalo fungovat vyhrievanie oboch, bud naraz alebo velmi kratko po sebe... vag chybu zrkadiel nepise, po zopnuti vypinaca pise vyhrievanie ako active. chcem to dnes vybrat a zmerat, len sa trochu bojim vylupnut sklo zrkadla - nie je na to nejaky trik pls? dik edit: premerane... stava do zrkadiel v zapnutom stave ide 12V; zaujimave, ze pri vypnutom vyhrievani a dokonca aj pri vypnutom motore - ked bol vlozeny kluc vo volante a vyhrievanie zrkadiel vypnute, som nameral presne 7,5V na vyhrievani... obe zrkadla som nameral cca 85 ohm, takze su v cudu podla vsetkeho... uz som objednal nove... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JanJ Odesláno Únor 19, 2016 Sdílet Odesláno Únor 19, 2016 Zdr all chtěl bych se zeptet taky na vyhřívaní zrcátek. Mám pocit jako by nehřáli,nebo hřejí strašně pomalu-oproti 1 oktávě kerou sem měl předtím.Tam hřáli během chvilky a bylo to i znát.Zkoušel jsem je proměřit a elektřina tam jde když je zapnu,a i výhřev se zdál v pořádku když jsem zkoušel propípat zda není přerušená spirála.díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mike 007 Odesláno Únor 20, 2016 Sdílet Odesláno Únor 20, 2016 Nestačí presvietit, treba premerať odpor špirály. Ak je príliš veľký (čo by nasvedčovalo pomalemu zahrievaniu), tak už len vymeniť... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JanJ Odesláno Únor 20, 2016 Sdílet Odesláno Únor 20, 2016 Nestačí presvietit, treba premerať odpor špirály. Ak je príliš veľký (čo by nasvedčovalo pomalemu zahrievaniu), tak už len vymeniť... díky a nevíš pls kolik by to mělo ukazovat ohmů? dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vendoo Odesláno Únor 21, 2016 Sdílet Odesláno Únor 21, 2016 myslim ze okolo 20max ja ked som mal poskodene povodne zrkadla mali okolo 200 a pochopitelne nehriali skoro nic 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martyspk Odesláno Listopad 26, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2016 Mám prosbu, měnil jsem levé (řidičovo) zatečené originální zpětné zrcátko za nové neoriginální vyhřívané s natáčením. a od výměny pozoruju, že nefunguje výhřev. Zapojil jsem to stejně jak to bylo 2 drátky k zrcátku.. jen jsem nepoužil kablik který je k samostmívanému zrcátku(originál). Zkoušel jsem proměřovat odpor vyhřívání zrcátka a je 21 ohmu.. Bohužel však na drátech nemám žádné napětí ani při nastartovaném motoru a zapnutém vyhřívání při venkovní teplotě 10stupnů..ukazuje to jen cca 0.4V Nevíte kde může být problém ? Pravé zrcátko vyhřívá normálně... Mám podezření na pojistku ale nevím která by to mohla být... Poradíte ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mike 007 Odesláno Listopad 28, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2016 ahoj prave zrkadlo hreje? skusil by som ho tiez otvorit a zmerat, ci do neho tiez tecie stava. a co vyhrievanie zadneho skla? nie som si teraz na 100% isty, ale malo by to byt pod jednou poistkou... skontrolovat poistky je asi najrychlejsie... ak je nove zrkadlo bez stmievania, mozno este pozriet kodovanie - co ak elektronika ocakava zrkadlo so stmievanim a pri nezapojenom obvode ho vyhodoti ako chybne, a teda ani nepusta stavu do vyhrevu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martyspk Odesláno Prosinec 5, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2016 Právě že pravé hřeje normálně. Dnes krásně rozmrazilo při -8 pod nulou, levé ani ťuk. Zadní sklo také funguje. Mám podezření na přerušený drát ,ale to by byla shoda okolností když to před výměnou fungovalo...kdo ví.. Kódovaní si sám nezkontroluji, ale nenapadlo mě že by to stmívání na to mělo vliv :) Díky za radu.Budu s tím muset někam zajet.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Leden 11, 2017 Sdílet Odesláno Leden 11, 2017 Nechci zakládat nové téma, jaká pojistka je pro vyhřívání zrcátek? Nefunguje mně vyhřívání obou zpětných zrcátek. Mám stáhlý manuál, ale v popisu pojistek to nikde není. Nebo je to společný se zadním oknem? u OI je to společné se zadním oknem dle popisu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Leden 11, 2017 Sdílet Odesláno Leden 11, 2017 žádnou extra pojistku to nemá, načti diagnostikou a v 99% případů je vada ve sklech a je nutné je vyměnit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Leden 13, 2017 Sdílet Odesláno Leden 13, 2017 ok.díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.