Jump to content

Vrzání zadní nápravy

Blejdik

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 5 months later...

vacsinou to byva silentblok zadnej napravy, mozte skusit ked budu suche silentbloky, rozumej ked je vonku sucho ,tak len lahnut pod auto a prestriekat silentbloky WD sprejom a uvidite ,ci to prestane. Je to ale take docasne riesenie, ktore treba opakovat raz za cas. Pripadne ked vidime,ze sileny su uz dost poskodene,tak ich vymenit. Ale ja mam teraz vymenene ,nabehane na nich cca 5000km a uz mi to vrze :wallbash:

• 7 months later...
  • 10 months later...
Guest 77marea

Mne to robí tiež,menil som tlmiče a všetko o.k.,po asi 5ookm to začalo robiť znova.Prvé tlmiče mi vyreklamovali.Chystám sa ich meniť znova,a dúfam že to už robiť nebude.

• 5 months later...

ahoj, už asi tejden když jedu z práce tak na železničním přejezdu je odněkud ze zadní nápravy slyšet zvuk jako by cinkání skla (flašek). Je to slyšet jenom na velkých nerovnostech. Od čeho to může být? Pružiny sem kontroloval a jsou v pořádku i jejich uložení. Za jakoukoliv radu díky.

Jedno upřesnění, ten pazvuk se projevuje jen při teplotách pod bodem mrazu a na opravdu velkých nerovnostech. Třeba při jízdě po dlažebních kostkách nic. Sice je to divný podle toho zvuku ale jediný co připadá v úvahu jsou zadní tlumiče.

• 3 weeks later...

Ahoj, Když už je tady téma na vrzání zadní nápravy, tak to sem taky šoupnu :)

Měl, no, spíše mám problém. Jde o zadní nápravu. Zjistil jsem to cca před 3 dny.

Když se rozjíždím nebi i jedu a jedu pomalu (max 10km/h, ale i když zrychlím tak to je trochu slyšet, pak už řve jen motor) slyším zezadu takové praskání. Je to podobný zvuk jako (př. Stojíte z kopce a zatáhnete ruční brzdu, která Vám auto nezabrzdí úplně, ale nepatrně popojíždí - je slyšet vrzání) Neříkám, že je to totožný zvuk (a s ruční brzdou nejezdím - pro špekulanty :)) )

Nevíte, co by to mohlo být? Měl jsem od kamaráda typ na ložisko, nebo obložení ručky..

Děkuji za nápady, rady :)

• 3 weeks later...
  • 8 years later...