Přejít na obsah

Vnitřní čistota motoru

KaJe

Doporučené příspěvky

Tak jsem při včerejší výměně těsnění víka ventilů udělal fotečku vačky a zajímalo by mě, jak by to tam ohledně čistoty mělo po cca 280 tisících km vypadat. Posledních cca 100 tisíc km tam leju Mogul Extreme 10W-40, co tam bylo předtím netuším. Na vačce je ještě plastový kryt, který byl z horní strany docela špinavej a byla tam taková černá mazlavá věcička, proste jako stará vazelína. Jinak nic zvláštního. Posledních cca 65 tisíc km motor jezdí na LPG. Tak mi řekněte, jak to tam má vypadat?

post-45-0-45625300-1348131671_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Zdravím chlapi, mám Octu s tímto motorem a budu muset vyměnit těsnění pod víkem ventilů. Mám dotaz: co k tomu budu ještě potřebovat? (např.těsnění sání atd.), popřípadě nástin postupu při práci, myslím si, že nejsem úplně marnej, takže bych to měl zvládnout. Dík za reakce. Jo mám motor 2.0i AQY.

Odkaz ke komentáři

Když jsem to dělal já, tak jsem měnil jen to těsnění a vše ostatní to přežilo, včetně toho těsnění na sání.

Odpojit hadice z klapky a sundej horní část sání - drží ho dva šrouby vzadu a asi pět vpředu. Pak je již přístupné víko ventilů. Pořádně to očistit a odmastit a nové těsnění natřít tmelem - já dávám cihlový silikon. A drží to!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Podíval bych se pod auto na kabeláž snímače oleje . Resp. objednal si svorkovnici s pinama ,  tu co tam je ustřihl a dál nové piny . Jo a kontrola jestli se netře o poloosu . 
    • Zdravím, mám tady takový záhadný problém. Z ničeho nic náhodně začne blikat displej climatronicu, po chvíli se k tomu přidá kontrolka airbagu, která se rozsvítí a "pulzuje" ve stejném rytmu jako climatronic a občas k tomu na maxidotu vyskočí "snímač oleje do dílny". A teď se k tomu přidá i to, že pokud je to auto v téhle " chybě" tak nejde nastartovat, prostě jen točí a nechytne, musím třeba 2x 3x vypnout zapalování a zase zapnout aby chytlo. Tato chyba se objevuje absolutně náhodně a neobjevil jsem žádný spouštěč toho. Jinak auto jezdí absolutně bez problémů a vše funguje. Na odkazu video jak bliká climatronic.Díky za každou radu.https://drive.google.com/file/d/1LCbdYU5Kk29SsHvF5B61BJq0NzYHi9sQ/view?usp=drivesdk
    • Ahoj Jen to trochu oživím,  nechal jsem dodělávat tažné v autorizáku kde se mě technik ptal co s tím budu tahat a když jsem řekl že jen příležitostně klasickou vlečku na bordel a tak, tak mi řekl že chlazení a altík řešit nemusím, pokud bych chtěl tahat karavan tak potom už ano. nechal jsem montovat oddělávací tažné za cenu 15k s daní a bylo do na OIII combi Fl 2018
  • Vytvořit...