KaJe Odesláno Září 20, 2012 Sdílet Odesláno Září 20, 2012 Tak jsem při včerejší výměně těsnění víka ventilů udělal fotečku vačky a zajímalo by mě, jak by to tam ohledně čistoty mělo po cca 280 tisících km vypadat. Posledních cca 100 tisíc km tam leju Mogul Extreme 10W-40, co tam bylo předtím netuším. Na vačce je ještě plastový kryt, který byl z horní strany docela špinavej a byla tam taková černá mazlavá věcička, proste jako stará vazelína. Jinak nic zvláštního. Posledních cca 65 tisíc km motor jezdí na LPG. Tak mi řekněte, jak to tam má vypadat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Září 20, 2012 Sdílet Odesláno Září 20, 2012 No myslím, že čistota jde ruku v ruce s čistotou oleje... takže podle fota je to OK. Jediný co asi lze zkontrolovat je, jestli vačky nemají škrábance... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Září 20, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 20, 2012 Vačka vypadala dobře. Ještě me napadlo, že bych při příští výměně oleje sundal vanu a vyčistil jí a sací koš. Že by to nemusel být po těch km špatný nápad. Ten silikon tolik nestojí a práce to není také hrozná. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Září 21, 2012 Sdílet Odesláno Září 21, 2012 To je fakt... asi to taky pozitivně přispějě k čistotě oleje a určitě to tomu neublíží... (Když jsem s bratrem repasoval motor z škody 110r tak na vanu jsem musel vzít korkovou špachtli a pak dočistit naftou- byl tam 1-2 mm nános bordelu, ale to se bavíme o 40 let starém motoru. - jen taková poznámka) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sanchez73 Odesláno Listopad 23, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2015 Zdravím chlapi, mám Octu s tímto motorem a budu muset vyměnit těsnění pod víkem ventilů. Mám dotaz: co k tomu budu ještě potřebovat? (např.těsnění sání atd.), popřípadě nástin postupu při práci, myslím si, že nejsem úplně marnej, takže bych to měl zvládnout. Dík za reakce. Jo mám motor 2.0i AQY. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 23, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 23, 2015 Když jsem to dělal já, tak jsem měnil jen to těsnění a vše ostatní to přežilo, včetně toho těsnění na sání. Odpojit hadice z klapky a sundej horní část sání - drží ho dva šrouby vzadu a asi pět vpředu. Pak je již přístupné víko ventilů. Pořádně to očistit a odmastit a nové těsnění natřít tmelem - já dávám cihlový silikon. A drží to! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sanchez73 Odesláno Prosinec 7, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2015 Super, díky za radu, tak nějak sem si to myslel, udělám to s výměnou oleje asi za 5tis. km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.