Přejít na obsah

Auto stojí v Rakousku (povinná výbava)

Doporučené příspěvky

Hojte. Potřebuju poradit. Naši mají rok a půl starého Yettiho. 2,0 tdi Cr 4x4. Jeli v sobotu v noci z dovči a auto jim umřelo- nejdříve psalo něco o žhavení a potom něco o emisích(otec tomu prd rozumí a já taky ne)Zavolali odtahovku- borec jim to napíchl na počítač a horko těžko jim vysvětlil, že je to něco vážného a odtáhl je do škoda servisu u Grazu. Naši se hádají se škodovkou co dál. Auto má najeto 29 tkm a má prodlouženou záruku na 60tkm nebo do konce roku 2013. Skoda asistance nechce auto dovezt do česka. Auto má havarijko. Ještě jedna poznámka- otec platí podnikatelský leasing- takže auto je v podsatě leasingovky- škofinu. S nima se taky nějak nedá domluvit. Poradí někdo jak situaci řešit?

Dle mého názoru by měli auto zadarmo opravit, dovézt až k baráku a snad i proplatit naftu mě, zato, že je tam nechali trčet...

Co si myslíte?

edit:Teď jsem si všiml, že jsem to šoupl do blbého tématu prosím o přesun do sekce ostatní nebo tak něco. díky

Odkaz ke komentáři

Kurva tak to je pěkný bordel.Nechci kecat,přečti si co je v zárukách mobility,ale určitě odtah k nejbližšímu dealerovi a servisu,mám dojem že buď ubytování na dobu opravy nebo náhradu cestovného domů.

Má zánovní auto,pokud má pov+hav tak už tam budou různé asistenční služby a jak jsem psal,záruka mobility ze strany Škodovky

Odkaz ke komentáři

V ramci mobility ti poskytnu nahradne auto na 3 dni alebo noclah na jednu noc, ak sa ti to stane tusim nad 30km od bydliska. O dotiahnuti auta do tvojej miesta bydliska neviem nic. Asistencne sluzby su u nas vacsinou len v rozsirenom havarijnom poisteni (nehovorim ze vzdy). Ak sa mylim, tak nech ma niekto opravi. Toto som riesil v decembri, ked mi zle zapojili palivove cerpadlo a presiel 60km a na prvom kopci som zostal vysiet :). Potom som cakal viac ako 2,5h na odtahovku ktora prisla s VW Crafter a nemohli ma nalozit lebo Octavia tazka a nalozena :D .

Odkaz ke komentáři

Marek RS: Ide. Oni ti to tam odstrania a ty si preto prides.

Pokiaľ sa vaše vozidlo stane počas cesty z dôvodu nečakanej poruchy nepojazdné, budú vám poskytnuté kdekoľvek a v ktoromkoľvek čase nasledujúce služby:

pomoc servisným vozidlom na mieste poruchy

pokiaľ sa nepodarí uviesť vozidlo do prevádzky na mieste poruchy bude odtiahnuté do najbližšieho servisu ŠKODA

ak sa oprava vozidla nevykoná v ten istý deň a nachádzate sa vo vzdialenosti väčšej ako 30 km od miesta Vášho bydliska, alebo cieľa vašej cesty, môže Vám servis ŠKODA v prípade potreby zaistiť ešte niektorú z nasledujúcich služieb:

náhradnú dopravu (autobus, vlak a podobne)

požičanie náhradného vozidla (najviac na tri dni)

nocľah v hoteli pre posádku vozidla na jednu noc bez stravy (max *** hotel)

Všetky tieto služby vám budú poskytnuté bezplatne. Z bezplatných služieb sú vyňaté poruchy spôsobené vlastnou vinou (napríklad nedostatok paliva) alebo násilnými vonkajšími vplyvmi (napríklad havária). Pokiaľ vozidlo nie je už v záruke, bude vám samotná oprava vyúčtovaná.

// cely princip je na tom, ze oni ti to odtiahnu daju nahradne auto na 3 dni a za tie 3 dni by si to mal mat opravene. Inak je to asi v zlej kategorii, toto s O1 nema nic.

Odkaz ke komentáři

Známy riešil minulý rok v lete - Fabia II RS, jedna z prvých, najazdnených 25tisíc km a v Chorvátsku na diaľnici auto zdochlo a koniec, naštartovať nešlo. Auto odtiahnuté do autorizovaného servisu VW tuším Porsche Zagreb, oni pokračovali v inom aute ďalej k moru. Bol víkend, takže odťahovka zložila auto pred servisom, kľúče prevzal strážnik. V pondelok volali zo servisu, že je motor KO a čakajú na pokyn zo Škody, že čo s tým majú robiť. Pri ďalších telefonátoch ubezpečovali, že všetko je ok, že už sa na tom aute robí. Po 2 týždňoch auto ale stále neopravené. SK importér aj Boleslav od toho dali ruky preč, že porucha v rámci záruky musí byť odstránená v tej krajine, kde nastala. Chorváti videli 1.4TSI 132kw prvýkrát v živote, nikto sa toho ani nechcel chytiť. Odťah na Slovensko Škoda nechcela preplatiť, a ak by sa aj auto dotiahlo na vlastné náklady, už sa to nedalo v rámci reklamácie, lebo už bol otvorený servisný prípad v Chorvátsku. Tak sa spravil riadny bengál, samozrejme cez kontakty kade tade, z CZ poslali kompletný nastrojený nový motor do Chorvátska, tam ho mali len osadiť do auta, čo trvalo ďalšie 3 týždne. Až potom sa dalo ísť po auto... Takže záruka mobility v praxi v zahraničí znamenala 5 týždňov bez auta. A samozrejme, cestu tam po auto Škoda už neprepláca.

Poučenie do budúcna - keď sa stane nejaký problém za hranicami a auto je v záruke, naložiť na odťahovku, dotiahnuť do domovského štátu, zložiť 500 metrov za hranicami a volať Škoda hotline. Záruka mobility je fajn na papieri, ale čakal som od toho rozhodne viac :blink:

Odkaz ke komentáři

tak to je teda super .... na hovno,

já koukal do záruk mobility u VW a mám tam, že zajistí odtah a v záruce opravu a jednu z těchto dalších věcí:

1. - 5 dní náhradní auto bez omezení

2. - tuším jeden nebo dva noclehy se snídaní

3. - úhradu cestovních nákladů do CZ (pochopitelně vlakem apod., nad 1200 km letadlem)

Igore, takto řešený průser u auta v záruce je tedy pěkná sviňárna ..... sad.gif

Odkaz ke komentáři

Já mám auto z Německa,a ptal sem se v autorizáku jak je to se zárukou mobility,když mám řádně vyplněnou servisku.Tak frajer chvíly koukal do PC,řekl že je vše v pořádku,ale když se něco stane,tak záruku mobility můžu uplatňovat pouze v Německu.

To je kravina co?

Tak sem jim rovnou řekl,ať si mě vyškrtnou ze seznamu,že na servis budu jezdit jinam.V tomhle případě nemá cenu jezdit na prohlídky do autorizáku,když mi záruka platí jen v Německu.

Odkaz ke komentáři

Tak nakonec to dopadlo tak, že auto se opravuje v rakousku. V pátek bude hotové. Otec sedne do auta se zástupcem prodejce, dojedou tam a zpět už si veze auto sám- za svoje. Alespoň ho dovezou TAM. Vždycky jsem škodovku obhajoval,ale tady hoši zaspali. Nerad to říkám, ale škodu již NE! A věřte, že jsem z toho hodně smutný!

Odkaz ke komentáři

Nechapem celkom z coho si smutny. Skodovka postupovala presne podla Garancie Mobility, dokonca este po teba prisli a odviezli ta - nad rozsah sluzby. Ja som musel ist 300km po auto tam a 300km spat na vlastne naklady. Odporucam potom znacky ako BMW, Mercedes kde je troska iny pristup ku zakaznikovi, ale neviem o tom ze by tvoje auto dopravili napr. z Portugalska na Slovensko a servisovali ho tu.

Odkaz ke komentáři

luborj: ani tak nejde o to, jak to dopadlo. Spíš mi jde o to, jak se k tobě jako zákazníkovi chovají. Než jsme se do nich opřeli, tak se cukali i s opravou v rámci záruky. Navíc mají pěkný bordel v systému. Auto má koupenou prodlouženou záruku na 60000 km nebo do konce roku 2013-o čemž ve škodovce neměli ani páru a hádali se s náma, že to není možné. Takže tak jak to dopadlo je celkem fajn. Nicméně chování škodovky pěkně hnusné!

Odkaz ke komentáři

co z toho vyplývá??? koupit auto a vysrat se na jejich servisní prohlídky od začátku,nebo maximálně v rámci záruky a dost

přesně tak to dělám, včetně výměny olejů a filtrů, koukají na mě jako na exota a pořád chtějí něco řešit, nedal jsem se a vždycky mi to razítko do knížky dají, za prohlídku bez výměny olejů a filtrů, klíč od bezpečnostních šroubů jim taky nedám, protože by ty kola ještě odřeli, na destičky se musí u mě koukat přes loukotě, sice držkování, ale .....

teď budu řešit reklamačku převodovky, na neutrál rachtá, při sešlápnutí spojky klid, takže ložisko, závada je zjištěna a zapsána, reklamační protokol vyplněn a čekám na experta z importu, který to musí vyhodnotit biggrin.gif, neskutečné, musí si auto nechat na půl dne v servise,

mechanici ani na mou žádost nezkontrolovali olej, prý se do toho nemůžou před expertem hrabat .... lol.gif,

taky dobrej humor.

Odkaz ke komentáři

Tak nakonec to dopadlo tak, že auto se opravuje v rakousku. V pátek bude hotové. Otec sedne do auta se zástupcem prodejce, dojedou tam a zpět už si veze auto sám- za svoje. Alespoň ho dovezou TAM. Vždycky jsem škodovku obhajoval,ale tady hoši zaspali. Nerad to říkám, ale škodu již NE! A věřte, že jsem z toho hodně smutný!

ale ale ...ony emoce vyprchají a bude dobře...jak psali ostatní zkus něco reklamovat třeba u korejců :palec:

Odkaz ke komentáři

rešil jsem to nedávno s kamarádem,který dělá v servisu Hyundai.Záruka je podmíněná pravidelnými serv.prohlídkami,které nejsou zrovna levné,záruka se netýká provozních věcí,takže ani třebas takové blbé kosti stabilizátorů které odchází po 30.000km neuznávají na zázuku,ale je to věc provozní a běžného opotřebení,jspu předeúsané výměny dílů,kzeré se musí dodržovat i když díly ještě nejsou úplně KO-třebas desky a pod,prostě tahání peněz z lidí a když chceš něco vyreklamovat,je to běh na dlouhou trať

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...