Přejít na obsah

Hanysův stříbrný Combajn


Doporučené příspěvky

Zdravím Škodováky, hlásím se tu jako novej Octávák :) , asi před měsícem jsem si pořídil Octávku Combi 1.9 Tdi PD (96kW). Dotáhnutou před dvěma lety z německa s výbavou pod označením Collection. Ročník 2003, ale opravdu ve výborném stavu, a na ty roky zachovalý interiér - až se mi tomu nechtělo věřit :D

 

Chtěl bych si zde ujasnit pár základních věcí, protože mi pár lidí navykládalo určitý věci, ale problém je že se u každého trochu lišily, takže nevím komu věřit - proto předpokládám, že tady najdu korektní odpovědi :)

 

Více méně se jedná o nějaké výměny prvků karoserie a kol.

 

Otázky tedy:

 

  • Alu kola

Chci si pořídit nějaké fešné alu kola, ale bylo mi řečeno že na OCtu I se nesměj dávat 17", pouze na modely RS, je to pravda? nebo si je tam mužu klidně nahodit. Mám totiž možnost koupě solidních disků za zajímavou cenu od známého. Tak ať vím co a jak.

 

  • Přední nárazník

Jsem těžce zakoukaný do předních nárazníků právě z Octy RS, dotaz je tedy nasnadě, bude mi pasovat když si ho pořídím?

 

  • Xenonové světla

Mám xenonové světla, jenže zdá se mi že nejsou dobře seřízené a svítí mi tak maximalně 20m před auto, pak je ostrá hranice mezi světlem a tmou a dál nevidím ani hov*o. Nikdy jsem xenony předtím neměl, tak nevím jak by měly svítit správně... Nicméně pokud je tohle správné, tak je budu chtít asi vyměnit, protože v porovnání s máminým Golfem (2008), kde má obyč halogeny nevidím fakt nic. Otázka tedy, kde by mohl být problém (pokud nějaký je).

+ nemám na nárazníku ostřikovače, a někteří lidé tvrdí že jsou u xenonových světel ze zákona povinné, je to tak?

 

  • Lišty, mřížky

Už jsem koukal že se dá sehnat žebrování masky v chromové úpravě, nevíte zda se dají sehnat i boční lišty? nebo bych je musel sundat a ručně přelakovat? Chtěl bych veškeré černé prvky vyměnit za chromované.

 

  • Tónování skel

Poslední dotaz, v jakých cenových relacích se pohybuje zatónování kombíka? chtěl bych to na maximalní černou. Hledal jsem na netu, ale nikde jsem nebyl schopný najít nějaký reálný ceník-všechno to bylo tak kulišácky napsané, že jsem z toho nic nepobral.

 

Dík moc za odpovědi - vím je toho moc, ale jsem nováček u Octavie, takže mám spoustu nejasností. Až se dám do úprav, budu informovat a fotit :)

 

Honza

Odkaz ke komentáři

Čau. Zkus sem dát pár fotek, ať se máme taky na co koukat :)

 

1. Kola si tam dej jaký chceš. Já mám třeba 18". Potom si je nech zapsat do techničáku. Jak na to, to se tu řešilo už několikrát, stačí chvilku hledat. Mám ten stejný motor co ty, takže hádám že v techničáku máš teď maximální rozměr 16".

 

2. Přední nárazník z RS bude pasovat.

 

3. Xenony svítí za normálních okolností perfektně. Zkusil bych se podívat, jestli je nemáš dodělávané a zapojené na kolečko (ale na to bys asi už přišel). Ostřiky mít u xenonů "musíš".

 

4. Chrom obecně na Octavii nemám rád. Pokud si myslel, že chceš chromované boční lišty na dneřích, tak nevím o tom, že by to někdo prodával. Ale udělat jde všechno.

Tady bych se možná trochu zamyslel nad tím co s autem zamýšlíš, protože RS doplňky a chrom? Kam chceš při úpravách směřovat?

 

5. Tonování autoskel, je občas praktické, ale pokud si necháš zatmavit všechna okna nejtmavším odstínem, tak ti garantuju, že dřív nebo později s tím někde narazíš na problém. Cenově je to tak do 5000,-, záleží jestli máš Combi nebo Liftback.

Upraveno uživatelem Marek RS
Odkaz ke komentáři

Co se týče xenonů,,tak máš vysvícené paraboly (nebo už jsou vysvícené výbojky)..proto to nesvítí,měl jsem to samé..bylo vidět pár metrů před auto a pak tma! Daj se koupit repasované paraboly za 1500kč,pak to bude svítit jak za mlada..a to že nemáš ostřiky jen nasvědčuje tomu,že ty xenony na autě nemáš origo,nebo auto bylo bourané a nikdo se nezabíval sháněním nárazníku s ostřikama..jak velkou máš nádobku na ostřik?? A máš vedle vypínače světel kolečko na regulaci výšky světel??

Odkaz ke komentáři

Díky za poznatky :) Mám kombíka, ve stříbrné resp.světle šedé metalíze - takže s těma chromovanýma lištama jsem to chtěl spíše doladit k barvě, mi tam zase moc nesedí ty černé obyč plastové :)

 

Ktěm světlům, měly by být originál, protože v autě nemám u spínače světel ten regulátor výšky, a auto bylo klepnuté a nárazník byl měněný, a přesně jak někdo poznamenal - nikdo se už nenamáhal shánět nárazník s ostřikovačema :lol: . I nádobku na vodu mám tu velkou ...snad 5l tuším? A ta svítivost, je možné že už budou vysvícené ty výbojky, protože každá už svítí odlišnou barvou, když se na ně zadívám.

 

Fotky: Až to umeju, rád nafotím a dám sem něco. Akorát zrovna dneska mě někdo obral o origo poklice :( (Krásný dárek k narozeninám od zlodějů), a ještě k tomu si vzali mřížku z nárazníku, takže to teď vypadá jak poslední chudák to auto... jo když se daří :wallbash:

Marek RS: jj mám TP zapsaný 16" :palec: Jsem rád že tam můžu dát i větší, mám teď možnost koupit fajne kolesa, tak se to hodí :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Co se týká těch kol, pokud koupíš větší než máš zapsané v TP, tak k nim potřebuješ tipový list a díky němu ti ty větší kola zapíší ;) a světla budou určitě KO (xenony sice nemám), ale jak už ti tu kluci napsali, buď jsou vypálený paraboly v čočkách nebo to chce nový výbojky, v tvém případě dej nejdřív nové výbojky, když píšeš že každá svítí jinak a pokud to nepomůže, tak nechat pochromovat paraboly čoček nebo dát komplet nové korpusy světel :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak jsem udělal rozvody a oleje včetně všech filtrů :)

 

V mém okolí se nějak začaly krást Octy, vím že je to stará věc, ale nějak se ty lokality začínaj blížit te mé. Chci si teda zamknout zpátečku, co byste doporučili Defend Lock, nebo Construct? Výhody nevýhody, cena? Díky za každý postřeh.

Odkaz ke komentáři

Věcí můžeš udělat víc, ale žádná ti nezaručí, že ti auto neukradnou. Záleží kdo si pro to auto půjde. Někoho odradí to, někoho něco jiného a někoho vůbec nic a do minuty bude z autem pryč. Nemontuj si Construct/Defend Lock/Zeder, nech si vyleptat na okna VIN, dej si auto do garáže a hlavně si ho pojisti. Pak se můžeš už jenom modlit a třeba to pomůže :lool:

 

Pořád čekám na nějaký fotky a nic.

Odkaz ke komentáři

Dobrý rady :D Bohužel garáž nemám k dispozici... Takže tahle varianta odpadá. Pojištění chcu pořešit, pořád lepší nějaký peníze z pojistky než pak oči pro pláč a bez peněz :) Akorát všiml jsem si že při pojištění proti krádeži se ty pojistné částky odvozujou od typu auta samozřejmě a pak i podle stupně zabezpečení. Takže když už tam narvu zámek zpátečky + třeba nějaký tajný odpojení baterky tak by to mohlo jít trochu cenově dolu, no a hlavně bych mohl relativně klidně spát :D

 

Marku, hodím Ti sem fotky co jsem si udělal týden po koupi :) Bohužel od tý doby mě už někdo obral o poklice a levou mřížku na nárazníku si buď taky někdo "pujčil" nebo mi nějakým otřesem vypadla, protože to tam zrovna nedrží 2×pevně.

okta1.jpg

 

A tady jedna s Máminym Golfem (2008)

okta2.jpg

Odkaz ke komentáři

Nejlepší je udělat pojištění proti krádeži, protože zkušený zloděj dokáže různé bezp. prvky překonat :)

Jo koukal jsem teĎ na videa na netu a frajeři to tam otevřeli obyčejnym poklepanim na klič ktery pasuje do těch zamku, takže na co zamek za 8 tisic, když to typek otevře ani ne za 20 vteřin, aniž by se musel namáhat :pest:

 

Viz

video...
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak jsem dneska objednal nový gumy, jelikož sice už zimáky mám ,ale už jsou to solidní galusky :blink: Objednal jsem si Continental WinterContact TS850, tak jsem na ně zvědavý - maj celkem dobré reference. máte s nima někdo osobní zkušenosti? Nebo co máte obuté vy?

 

BTW.: Komu můžu napsat, aby mi změnil název vlákna? Jsem ho v prvopočátku pojmenoval pěkně hloupě teda... :lol:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem měl dnes dostaveníčko se S-talkerem - kdo ví co to znamená? ;)

 

Ti co znají určitě ví a ti co neznají nechť poznají :) Protože mužu tohohle mistra pájky vřele doporučit B)

 

A výsledek našeho setkání je zde :

pdsv1.JPG

pdsv2.JPG

 

Ještě teda zbývá dodělat Maxidot, na který nám nezbyl čas a taky pujde do červena. Radio mam puvodni symphony na CD, ale chci ho vyměnit na CD s mp3 tak se potom dodělá taky a bude to naprostá dokonalost... mi se tato kombinace barev líbí prostě nejvíce, ty GTI ručičky jsou prostě špica :) Takže tímto ještě jednou S-talkerovi moc děkuju :)

Odkaz ke komentáři

moc pěkný ale já už mám třeba modrý taky dost z passata a ta zelená je škaredá a stejnak je nejhezčí červená akorát mít tak jiný barevný ručičky třeba modrý mno co bych utoho dělal si nechám pro sebe :D ale i takhle to je pěkný zvlášť i to ovládání oken a zámku :) to ovládání mám taky zelený pač asi v autokelly nemaj červený :/

Odkaz ke komentáři

Zbytek auta mám taky :) Ovládání oken na ostatních dveřích je modré, tlačítka nad radiem (nádrž, výhřev sedaček, asr a zadni okno) jsou do červena, radio zustalo ještě zelené, jelikož pujde brzy pryč, a Climatronic je modry :)

 

Je možný, že už to je taková tuctová kombinace, ale mě se líbí, a to jde :)) časem to třeba zase změním a udělám si tam diskotéku jak jste psali - žlutá, zelená, tyrkisová atd... :D

 

Libore, přesně jak říkáš, jen ten Maxik nam chybí :) Tak koukám že se Markovi dveře doma netrhnou, jak za ním pořád někdo jezdí :lol:

Odkaz ke komentáři

Nevíte jestli se dá do origo radia Škoda Symphony na CD dodělat AUX vstup? Nebo nemá to zezadu vstup přes Cinche? - že bych tam zapojil kabel 3,5mmjack/cinch třeba. Už mě nebaví ojíždět porád dokola ty stejný CD a nový se mi nechce pálit... Nový rádio je v plánu, ale než na něj budou kačky, tak to chci pořešit nějak provizorně :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...