Holy Odesláno Prosinec 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2012 Podle toho co tu píšete, nabývám přesvědčení, že polštářek obsahuje granule silicagelu. Ty se totiž taky takhle "regenerují". Ono nejde o žádnou regeneraci, ale pouze o vysušení natažené vlhkosti z granulí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Prosinec 5, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2012 Slovo regenerace je v nadneseném významu. Přímo v návodu je: regenerace=zbavení vlhkosti. A co jsem vyčetl ze specifikací tak se tam píše o krystalech. Ale klidně tam může být i to co píšeš ty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Prosinec 11, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2012 Zdravim Vás.Známý mi poradil abych si dal do auta trochu soli.Třeba do nějaké otevřené krabičky.Tak mám v plánu to zkusit.Prý to má vyzkoušené a funguje to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Prosinec 14, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2012 Může to samozřejmě fungovat, tak jako se má dát utopený mobil na 24 hodin do rýže. Já už jezdím 3 týdny s foggy pytlíky a zatím ani v těch sračkách nemlžím. Zítra poprvé vysuším pytlíky. Asi jsem pacient tak mám 2. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sejvi Odesláno Prosinec 14, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2012 Ja mam tez 2ks sacku FOGGYSTOP priblizne tyden v aute a zatim se okna NEMLZI a ani nemam zevnitr namrazu. Jen nevim jak ted zjistit zda to funguje nebo ne, nebot nevim zda by se okna bez sacku mlzila. No kazdopadne zatim jsou okna v pohode, tedy asi to funguje... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Prosinec 14, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2012 Mám Foggystop asi tři týdny a zatím si to nemůžu vynachválit. Jak jsem psal, tak jezdím dost krátké trasy a často po sprše, tak vlhkost která se ze mně v autě odpaří nestihne při puštěné klimatizaci projít vysoušečem. Navíc si samozřejmě do auta nanosím sníh i když řádně oklepávám boty. I v těchto mrazech kolem -10 jsem v autě neměl namrznutý ani flíček, když ráno vyjíždím. (parkuju na ulici) Jediná situace, kdy jsem trochu zamlžil, je s přehřátým interiérem u marketu jak nakládáš nákup, ale to jsou fyzikální zákony vody a tepelné výměny, které nejdou obelhat. Tím, že jezdím po sprše nebo dost nastupuju a vystupuju tak o vlhkost nemám nouzi a do nynějška jsem s ní taky bojoval. Tak jsem to nechtěl podcenit a Fuggy jsem si koupil rovnou dva a pověsil je ze zadu na přední sedadla. (taky to v páru vypadá lépe) Zatím jsem ještě neregeneroval, ale dnes je na noc pro jistotu vytáhnu a mrsknu na topení. Zatím si nemyslím, že by to mohla být subjektivní spokojenost z udělané investice. :) Ještě jsem zapoměl napsat drobnou samozřejmost, že do auta mi naštěstí neteče. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Prosinec 14, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2012 (upraveno) Nemam zadne pytliky, mam mokre gumove koberce od nanoseneho snehu a nic se mi nemlzi ani nenamrza. Stojim venku. Upraveno Prosinec 14, 2012 uživatelem Stanson 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Skrabi Odesláno Prosinec 14, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2012 Umne je Foggystop týden a třeh dnes 100% učinnsot. nedám na nej dopustit,mám pouze jeden. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Přesně taky mám gumy kde mi stojí voda a nic auto se nemlzi chce to mít pořádný kabinovy filtr a je klid 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Brawl Odesláno Prosinec 18, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2012 Mám Foggystop asi tři týdny a zatím si to nemůžu vynachválit. Jak jsem psal, tak jezdím dost krátké trasy a často po sprše, tak vlhkost která se ze mně v autě odpaří nestihne při puštěné klimatizaci projít vysoušečem. Navíc si samozřejmě do auta nanosím sníh i když řádně oklepávám boty. I v těchto mrazech kolem -10 jsem v autě neměl namrznutý ani flíček, když ráno vyjíždím. (parkuju na ulici) Jediná situace, kdy jsem trochu zamlžil, je s přehřátým interiérem u marketu jak nakládáš nákup, ale to jsou fyzikální zákony vody a tepelné výměny, které nejdou obelhat. Tím, že jezdím po sprše nebo dost nastupuju a vystupuju tak o vlhkost nemám nouzi a do nynějška jsem s ní taky bojoval. Tak jsem to nechtěl podcenit a Fuggy jsem si koupil rovnou dva a pověsil je ze zadu na přední sedadla. (taky to v páru vypadá lépe) Zatím jsem ještě neregeneroval, ale dnes je na noc pro jistotu vytáhnu a mrsknu na topení. Zatím si nemyslím, že by to mohla být subjektivní spokojenost z udělané investice. :) Ještě jsem zapoměl napsat drobnou samozřejmost, že do auta mi naštěstí neteče. Dnes mi došel také jeden foggy, tak doufám, že budu spokojený. Akorát nevím co s tím indikátorem, kam ho mám dát, normálně třeba do kastlíku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Prosinec 19, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2012 Já ten indikátor vůbec nepoužívám. V obchodě mi doporučili po třech dnech při mokrém autě vysušit a dál už jen preventivně po 7 - 10ti dnech. Já mám pytlíky dva tak jsem sušil na topení přes noc až po třech týdnech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Messik Odesláno Prosinec 19, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2012 ja mam spise jiny problem mam pored zvenku takove zamastene okna a nicim to nejde dolu a vazne me to stve pac kdyz prsi tak nekdy je prd videt :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Prosinec 19, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2012 Vyčisti zvenku okno perchlórem nebo jakýmkoliv odmašťovačem. Jsou to zbytky vosku prachu atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Prosinec 19, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2012 Perchlor, trichlor, ale pozor na lepení oken a gumy. Mnohem šetrnější je třeba servoprášek nebo jiný servočistič. Taky se prodávají aktivní čističe skel. Já mám přístup k servoprášku a jednou za čas tím myju komplet auto. Pěkne to vytáhne bordrl z laku a potom voskuju a leštím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Prosinec 23, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 mojinmojin : kolik ho davas do kbeliku ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Prosinec 24, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2012 Servem myju před zimní sezónou, aby vosk šel pěkně do pórů laku a voskuju 2x. Po zimní sezóně, aby se vytáhl ten zasraný vosk po té zimě. Na 7 litrů vody dávám tak 2-3 štamprle 5cl prášku na mytí auta i skel (prvně teplou vapkou, potom myju houbou ). Sypu to tak od oka. Pokud dělám kola, dělám asi jednou tak silnější roztok - to samé množství na 2-3 litry vody a kuchyňský kartáč na sklenice z Ikey. Na skla nedávám žádné sračky - jako třeba tekuté stěrače a podobně (ty právě při špatném rozleštění dělají mastný mléčný film při vlhku a chladnu). Leštím voskovou leštěkou od Škoda auto jednou za dva měsíce a jednou za 14 dní (jaro až podzim) to přeletím po oplachu na vapce Teflonovou leštěnkou Mac Brait - tato, kterou rozmatlám s vodou při stírání vody hadrou a do sucha vyleštím froté ručníkem. Na skla nikdy nic nedávám ani zvenku ani zevnitř jenom myju běžným spejem na čištění oken z Lidlu. Se sklama jsem experimentoval několik let a vyzkoušel toho hromadu na nových i starších sklech ( doma mám tak 5 různých sraček na skla k ničemu ), jenom je s tím zbytečná práce když to dáváš dolů a zbytečně jakýmakoliv sračkama na sklech degenerujou stírací gumičky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Aljaska Odesláno Leden 17, 2013 Sdílet Odesláno Leden 17, 2013 O Foggystopu jsem se dozvěděl na lyžích na Krippensteinu. Mělo ho tam pár aut na parkovišti. Nějaké informace jsem pak našel na lyžařských stránkách zde Mám ho necelý měsíc a jsem spokojený. Určitě existují podmínky kdy nebude fungovat 100%, ale vždycky mne potěší když jsou na parkovišti vedle mne zamlžená auta a já jsem v pohodě. Já jsem ho koupil přes e-shop Ekupectví. Viděl jsem ho i na jedné pumpě v Rakousku. Zdar Aljaska 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Leden 17, 2013 Sdílet Odesláno Leden 17, 2013 Taky se tím kochám jak jsou jiní zamlžení. Ale je třeba ho nechávat sušit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Scout Odesláno Duben 13, 2013 Sdílet Odesláno Duben 13, 2013 S mlžením jsem bojoval taky celou zimu, hlavně při větších mrazech, kdy byla vrstva námrazy i zevnitř na oknech to byla paráda... Ale u mě byl problém evidentně v zatékání, právě mám vyndané všechny koberce a izolaci z podlahy - vše totálně nacucané jak houba. Ta spodní izolace měla po vyndání snad 20kg. Předpokládám, že se to bude tak 3-4dny sušit. Jak jsem se dočetl, tak u OII je hlavní zdroj zatékání dveřmi - špatná izolace krycího plechu. Všechny dveře jsem tedy rozdělal a přetěsnil - na všech byly viditelné cestičky po zatékání. Ještě nějaký tip co eventuálně radši zkontrolovat aby v autě nebyla zase potopa? Opravdu bych toto za nějaký čas nechtěl absolvovat znovu. U 5ti letého auta pro mě teda docela zklamání a ještě k tomu tak dementní rozdělávání tapeců (na každém se ulomil nějaký kousek držáku a nepřežilo 50% příchytek) a těch plechů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Duben 14, 2013 Sdílet Odesláno Duben 14, 2013 Přidám to i sem; s mlžením skel to má hodně společného, i když se jedná spíše o výjimečnou závadu... Popis problému: Časté a silné mlžení všech oken. Začal jsem to pozorovat na podzim a zejména se potily zadní pravá okna (vč. kufrového pravého trojúhelníku - mám OII Combi). Přes zimu jsem jezdil s klimatizací (mám manuální) a sem tam se to zamlžilo i během cesty - neřešil jsem, protože jsem to přikládal mokrým botám, bundě apod. Po zimě se mi najednou (ze dne na den) začalo mlžit i čelní sklo a to tak, že nebylo vidět ven. Utření nepomáhalo, během 15vteřin stejný stav; výdechy mokré. Napadlo mě, že je někde v "potrubí" voda a že nejlepší způsob jak se jí zbavit je dát topení na plné kule (max.teplota) a na 4, aby se to vyfoukalo při otevřeném okně. Po cestě Praha-MB mi došla chladící kapalina! Dle servisu neexistuje spojitost mezi únikem chladící kapaliny a nadměrnému zamlžování skel. Dostal jsem radu dolít destilovanou vodu a problém pozorovat. Druhá cesta (z MB do Prahy) znamenala opět prázdnou baňku chladící kapaliny. Opět dolito, ovšem pod autem žádné stopy po úniku vody (parkuju v garáži se světlou podlahou, kde jsou veškeré kapaliny vidět). Třetí cesta Praha-MB proběhla na dvě nádobky chladící kapaliny a při jízdě se mi zpod palubní desky u spolujezdce (po sundání papundeklového krytu) chrlila pára. Auto odstaveno v servisu s podezřením na závadu topení. V servisu bylo odhaleno vadné těleso topení - výměník, ze kterého při nastavení jakékoliv vyšší teploty (kromě zcela studeného vzduchu - modrá regulace) tekla chladící kapalina z motoru. Výměna (materiál+práce) zhruba 7000,- v autorizáku EDIT: OII Combi 1,9TDI BXE, RV 2008 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Duben 28, 2017 Sdílet Odesláno Duben 28, 2017 Včera jsem koupil nový kabinový filtr.Původní byl uhlíkový. Nyní mám obyčejný papír a při jízdě se mi mlží okna.No nic jde ven a kupuji opět uhlíkový 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.