Přejít na obsah

Měkký pedál

Ladews

Doporučené příspěvky

Ahojte lidi, mám problém s brzdovým pedálem. Když šlápnu na brzdu pedál nemá dostatečnej odpor jak by měl mít a to třeba i felicie má pedál tušší než já. Brzdový pedál je měněný dvakrát (jednou v rámci záruky) potom je vyměněna hadička k zadnímu kolu a přetěsněnej brzd. systém. Po tomhle všem se to malinko zlepšilo ale pořád je to celkem bída. Odvzdušněno je to asi 4 krát. Řekli mi že potom je to hydraulická řídící jednotka ABS ale nikde jsem se nedočetl že by to někdo zažil + oprava je cca 18 tis. že se dá sehnat jen origo díl. Nemáte někdo zkušenost co s tím nebo aspoň nějaký nápad co by to mohlo být? Moc by mi to pomohlo. Jo a mám octu I 1.9 TDI 81 kw abych nezapoměl :lool:

Odkaz ke komentáři

To je podle mě blbost, aby ti hydrauliku poškodila stará brzdovka (u mé octy se snad brzdovka ještě neměnila, jen při opravě brzd dolévala a brzdovka po 14 letech funguje na jedničku), ono pokud se mění brzdovka, tak je to někdy celkem boj to dobře odvzdušnit... Jinak mě ještě napadlo (možná blbost), jestli nemůže být někdě děravá podtlaková hadice z posilovače brzd (dost ráda praská)?

Odkaz ke komentáři

asi teda zkusím škodovku aby mi to odvzdušnili. A hadičku mi měnili. Auto bylo na Válcích a zadní kolo moc nebrzdilo právě kvůli podtlakové hadičce. Ta je vyměněná a pedál se znatelně zlepšil ale pořád to je nic moc. Mě se to taky moc nezdá s tou hydraulikou ale tak nemám důvod nevěřit :) ale oprava vyjde prý na cca 18 tis. takže se tomu bráním jak čert kříži. :D Jinak mě nic nenapadá zkusím to teda ještě odvzdušnit ale už to dělali 4 krat takže v tom to asi nebude :(

Odkaz ke komentáři

Taky bych řekl, že je tam vzduch. Při té výměně kapaliny ale může opravdu dojít ke zničení hlavního brzdového válce. Pokud je tam stará špinavá kapalina, a ten válec je zvyklej jezdit v určitém místě, tak při odvzdušňování se prošlápně celý pedál až na podlahu a ta špína tam může udělat nějakou paseku.

Konny: Doporučuji vyměnit kapalinu, ty roky jsou na ní znát, hlavně když je pořádně zahřeješ. Brzdová kapalina je hydroskopická - pohlcuje vlhkost, když prohřeješ pořádně brzdy, začne se u kol kapalina, tedy spíše voda v ní vařit, vytvoří to bublinky a je konec brždění. Ten max. litr kapaliny za 3 roky za to stojí.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Já ti nevím, možná mají pravdu, ale pokud ti funguje ABS, tak by jednotka měla být OK... Jinak 18 tis. je celkem dost, tady máš levnější http://www.cc-autodily.cz/jednotka-abs-octavia-i?brand=SKODA&model=OCTAVIA , pokud by byl špatný jen posilovač, tak tady máš na výběr http://www.cc-autodily.cz/posilovace?brand=SKODA&model=OCTAVIA a hlavní brzdové válce zde http://www.cc-autodily.cz/brzdove-valce?brand=SKODA&model=OCTAVIA :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...