Guest blka Odesláno Říjen 27, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2012 Dobrý Deň. Chcem Vás požiadať o radu, lebo už som bezmocný. Mám Octávku ktorá bola doteraz bez chyby. Starám sa o nu. Je práve po výmene olejov, filtrov, žhavičov, rozvodov atd. proste všetko. Odvtedy sa mi občas zapne kontrolka emisií, v rýchlostiach 1-2-3 ide bezchybne. V štvorke už občas prestáva ťahat, v pätke dá max. 2000otáčok čo je 90km/h a v šestke len padajú otáčky proste nič, neťahá. A to nie stále, po každom štartovaní prejdem 5km vtedy to začne. Keď ju dám na počítač neukazuje žiadnu závadu. Čo to može byť?? Veľmi pekne Vás Prosím ak viete poradte mi. Vopred Ďakujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Říjen 27, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2012 Co rozvody jsou OK, a turbína ukazuje v pohodě tlak?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest blka Odesláno Říjen 28, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2012 Turbo je v 100% stave. Rozvody sú čisto nové, menené a nastavované v servise. Všetko je v poriadku, aj podla PC ale auto netahá. Zaujímavé. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 A není to to samý jako u OI ventil N75, že to vyhodí a pak to netáhne? Vím, že u OII N75-ka není, ale je to tam podobně a projevuje se to stejně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Říjen 29, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2012 i tak by diag mel vycist prekroceni / nedosazeni plniciho tlaku, ale je fakt ze na palubaku se nic nerozsviti. Palivac je me nenej kdy? To ze praci delal servis neznamena ze se nekdo nemohl utnout. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest blka Odesláno Říjen 30, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2012 Palivový filter bol menený pred mesiacom. Ale po tom servise sme to my prezreli všetko ešte 2x. Ja ju dám doma na PC a napíše "žádne závady nenalezeny" Nikto nevie čo jej je, a už v nej bolo aj nové turbo na skúšku. Ja fakt neviem čo mám robiť. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Říjen 30, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2012 pripojit diag, zapnout logovani na tlak turba, a dalsi podobe veci ktere maji vliv na vykon a jet to projet nasimulovat tu situaci kdy to prestane a podivat se jestli jeco neukazuje nejakou hodnotu nez by se ocekavalo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Listopad 5, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2012 To blka: Až to zjištíš, čím to je, tak dej vědět, móóóc mě to zajímá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Listopad 5, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2012 Dobrý Deň. Chcem Vás požiadať o radu, lebo už som bezmocný. Mám Octávku ktorá bola doteraz bez chyby. Starám sa o nu. Je práve po výmene olejov, filtrov, žhavičov, rozvodov atd. proste všetko. Odvtedy sa mi občas zapne kontrolka emisií, v rýchlostiach 1-2-3 ide bezchybne. V štvorke už občas prestáva ťahat, v pätke dá max. 2000otáčok čo je 90km/h a v šestke len padajú otáčky proste nič, neťahá. A to nie stále, po každom štartovaní prejdem 5km vtedy to začne. Keď ju dám na počítač neukazuje žiadnu závadu. Čo to može byť?? Veľmi pekne Vás Prosím ak viete poradte mi. Vopred Ďakujem. EGR ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PetrP Odesláno Listopad 22, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2012 padá ti to do nouzáku, může to být klidně i prasklá hadice od intercooleru k turbu, nebo to může bejt regulace tlaku turba.. dělalo mi to to samé ale jen když jsem tomu dupal na krk -> při předjíždění to padlo do nouzáku velmi nebezpečná věc, diagnostika taky nic nenašla ale dal jsem to někomu kdo tomu hodně rozuměl a přišel na to že hadice u regulace byly uplně ucpané a jedna z nich prasklá.. záležitost 6ti tisíc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Pavel3 Odesláno Únor 27, 2013 Sdílet Odesláno Únor 27, 2013 Dobrý den, už dvakrát se mi stalo že při jízdě "vypnulo" turbo - auto netáhlo, ale jelo. Po vypnutí a opětovném nastartování vše OK. V servisu mi vyjeli diagnostiku: Regulace plnicího tlaku regulační mez překročena - sporadická. Co s tím? Vyměnit turbo, nebo ještě chvíli počkat? Může se něco jiného (mimo turba) podělat? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 27, 2013 Sdílet Odesláno Únor 27, 2013 můžou být zatuhlé lopatky, tak by stačilo turbo necha někde vyčistit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 27, 2013 Sdílet Odesláno Únor 27, 2013 Taky mi dělalo. U OI to dělal ventil N75, hodí ti motor do nouzovýho režimu a jede to jak líná svině bez turba. Výměna za pár kaček a bylo po problému. U OII to je ta samá závada, ale ten ventil nebo ta součástka co to dělá je v pevným bloku ještě s jinýma součástkama a musí se to vyměnit celý. Já to neměnil, občas za tepla motor nechám vytočit, 1 plnej, 2 plnej, aby se vymetly saze z turba a lopatky v turbu nezatuhly, pak ti to hází do nouzáku. A řekl bych, že jsem to rozchodil. Prostě tak, jak píše Vevca. Určitě by ti pomohlo vyndat turbo a vyčistit ho a pak ho občas otáčkama vymést, abys měl klid. Je to oprava, která stojí jen práci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Pavel3 Odesláno Únor 27, 2013 Sdílet Odesláno Únor 27, 2013 můžou být zatuhlé lopatky, tak by stačilo turbo necha někde vyčistit Díky za odpověď, no oni mi to vyčistili v servisu, ale stalo se to potom ještě jednou - může na to mít vliv palivo ? Když se mi to totiž stalo jsem měl v nádrži Shell v-Power, ale jinak jezdím na normální diesel. Jako že by to bylo "agresivnější" palivo a rozpouštělo to ty usazeniny (myslím až po spálení v turbu na lopatkách). Takže pokud vyčištění nepomohlo tak výměna? Nebo počkat až to bude dělat častěji ?Mám najeto cca 100.000 km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Únor 27, 2013 Sdílet Odesláno Únor 27, 2013 No podívej, musí být rozchozený, jak lopatky tak i ten podtalk kterej je ovládá, pak to chodí jak hodinky, ale jak jsem již někde psal, stačí tomu občas naložit ze startu, třeba 1x týdně, a nebát se toho pár výpalů z křižovatky a pak můžeš být klidný, jakmile z toho pak brikety nelítaj, je to čistý. Toto se stává běžně, když se motor netočí a jezdí se jen na spotřebu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Únor 28, 2013 Sdílet Odesláno Únor 28, 2013 Taky mi to dělalo...při naložení do kopce nouzák, po startu ok, diagnostika negativní. Stačilo vyčistit zatuhlý lopatky regulace (najeto cca 155.000km)a jede jak z praku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.