Přejít na obsah

ZÁRUKA vaše zkušenosti při přestavbě elektronických doplňků

Lukasek

Doporučené příspěvky

Pěkný den všem,

POtřeboval bych se zeptat na Vaše zkušenosti ohledně uplatnění záruky na vozidle :

Dnes mi zmrzl úsměv na tváři po zavolání do autorizovaného servisu ŠKODA . Mám octavku 2012 ve výbavě ambiente + a chtěl jsem si tam nechat dodělat mulifunkční volant a maxidot + handsfree... technik mě ale dostal, že když se cokoliv dodělá na autě co enní z výroby tak že padá záruka :( :( :( :( ikdyž to bude dělat autorizovaný servis !!!

Tak toto absolutně nechápu. A radio no že to by mohlo projít !!

Setkal jste se s tím někdo a případně jak jste to řešili ? Díky moc za rady .... auto je totiž referenční a nemohl jsem výbavu vybrat , ale připadá mi to jako praštěná podmínka !

AHoj Lukáš

Odkaz ke komentáři

Přijde mi to právě totálně postavený na hlavu ! Mě napadla jedna myšlenka na toto :

Koupíš si nové auto bez alarmu a zabezpečení : a teď ti ho někdo ukradne a nebudeš ho mít pojištěné , tak bys to musel u soudu vyhrát, že ti ho ukradli proto, že ti škodovka nedovolila namontovat žádné zabezpečení = a ať to uhradí ! Je to to stejné :( ... fakt neuvěřitelný no .

max. příjdeš o záruku na el. komponenty. Záruka je ze zákona 2 roky, pokud dodělávky provede osoba která na to má potřebné živ. oprávnění, tak o tuto záruku přijít nemůžeš. Plno lidí to tu neřeší, ale je to an každém, jak se rozhodne

Se ještě zeptám v kterém servise v Brně nebo okolí autorizovaném by to uměli a udělali. Zkusil jsem AUtonova = nee , AUTOCENTRUM ROS = nemají s tím zkušenosti takže do toho nejdou. :(

Odkaz ke komentáři

Jak píše Rolbař, dle současně účinného občanského zákoníku se prodávající nemůže zprostit své ze zákona dvouleté záruční odpovědnosti za vady, ledaže by reklamovaná vada vznikla v důsledku neodborné montáže. Doplním jen, že výše uvedené neplatí, pokud jsi auto koupil jako podnikatel při své podnikatelské činnosti. Z toho vyplývá, že tvá myšlenka v druhém příspěvku nemůže mít oporu.

Upraveno uživatelem ViktorMPI
Odkaz ke komentáři

Lukasek: podle příspěvku soudím, že jsi z Brna :palec:

Já dodělával plno věcí u Rolbařa,ani s jedním autem jsme neměli v autorizákách problém (a že tam toho bylo dodělávanýho..), dokonce se pak technici divili, co že to tam mám, že to tam nepatří :lool: :palec: případně: "Ono to jde? To jsme nevěděli" :lol:

Dodneška žasnou v Bayerovi nad mýma RS budíkama v MPIčku :wub: (dávali ho v ROSovi za celkem sympatickou cenu), ale do předface to nebylo tak složité jak do face asi (defakto jen vyměnit, nakodovat a jezdíme).

A jak píše Viktor, tak o záruku tě nemůžou připravit (vyjma kupní smlovy podle obchodního zák - ičo, tam je to hodně "individuální").

Odkaz ke komentáři

Záleží od servisu, čo bude tolerovať a čo nie... Finálna inštancia je ale vždy výrobca, môže sa stať, že pri preverovaní reklamácie sa zistí, že človek reklamuje niečo, čo pôvodne v aute nebolo (napr dorábané originál senzory) a potom spätne zaťažia servis, pretože to vyhodnotia ako neoprávnenú výmenu...

V autorizáku neradi dorábajú veci, aj keď sú z originálnych dielov, pretože málokto z mechanikov a elektrikárov to vie. Bohužiaľ toto je realita, česť výnimkám, ktoré sa dajú spočítať na prstoch jednej ruky, je v celej krajine odborníkov v autorizovaných servisoch ako šafránu - čo tí zvyšní servisáci nemajú vo VASe/ODISe, kde ich to vedie krok po kroku, tak to spraviť nevedia :wallbash:

Na dorábky je jeden prípis od výrobcu, ak ho nájdem, tak ho sem dám. Pamätám si z neho takú perlu, že aj dokódovanie corneru je strata záruky, pretože pri corneri z výroby je inak dimenzovaná elektrická sieť :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...