Lukasek Odesláno Listopad 19, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 Pěkný den všem, POtřeboval bych se zeptat na Vaše zkušenosti ohledně uplatnění záruky na vozidle : Dnes mi zmrzl úsměv na tváři po zavolání do autorizovaného servisu ŠKODA . Mám octavku 2012 ve výbavě ambiente + a chtěl jsem si tam nechat dodělat mulifunkční volant a maxidot + handsfree... technik mě ale dostal, že když se cokoliv dodělá na autě co enní z výroby tak že padá záruka :( :( :( :( ikdyž to bude dělat autorizovaný servis !!! Tak toto absolutně nechápu. A radio no že to by mohlo projít !! Setkal jste se s tím někdo a případně jak jste to řešili ? Díky moc za rady .... auto je totiž referenční a nemohl jsem výbavu vybrat , ale připadá mi to jako praštěná podmínka ! AHoj Lukáš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 19, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 max. příjdeš o záruku na el. komponenty. Záruka je ze zákona 2 roky, pokud dodělávky provede osoba která na to má potřebné živ. oprávnění, tak o tuto záruku přijít nemůžeš. Plno lidí to tu neřeší, ale je to an každém, jak se rozhodne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukasek Odesláno Listopad 19, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 Přijde mi to právě totálně postavený na hlavu ! Mě napadla jedna myšlenka na toto : Koupíš si nové auto bez alarmu a zabezpečení : a teď ti ho někdo ukradne a nebudeš ho mít pojištěné , tak bys to musel u soudu vyhrát, že ti ho ukradli proto, že ti škodovka nedovolila namontovat žádné zabezpečení = a ať to uhradí ! Je to to stejné :( ... fakt neuvěřitelný no . max. příjdeš o záruku na el. komponenty. Záruka je ze zákona 2 roky, pokud dodělávky provede osoba která na to má potřebné živ. oprávnění, tak o tuto záruku přijít nemůžeš. Plno lidí to tu neřeší, ale je to an každém, jak se rozhodne Se ještě zeptám v kterém servise v Brně nebo okolí autorizovaném by to uměli a udělali. Zkusil jsem AUtonova = nee , AUTOCENTRUM ROS = nemají s tím zkušenosti takže do toho nejdou. :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Listopad 19, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 (upraveno) Jak píše Rolbař, dle současně účinného občanského zákoníku se prodávající nemůže zprostit své ze zákona dvouleté záruční odpovědnosti za vady, ledaže by reklamovaná vada vznikla v důsledku neodborné montáže. Doplním jen, že výše uvedené neplatí, pokud jsi auto koupil jako podnikatel při své podnikatelské činnosti. Z toho vyplývá, že tvá myšlenka v druhém příspěvku nemůže mít oporu. Upraveno Listopad 19, 2012 uživatelem ViktorMPI 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Listopad 19, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 v autorizaku vykrvacis to sis to tam mel dat rovnou z vyroby, Rolbar nebo Vasa jsou idelani volba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 19, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 Rolbar je Praha a Vasa je kousek od Brna v Prostejove... jeden je lepsi nez druhej a druhy je lepsi nez prvni... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dadacek Odesláno Listopad 19, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 Lukasek: podle příspěvku soudím, že jsi z Brna Já dodělával plno věcí u Rolbařa,ani s jedním autem jsme neměli v autorizákách problém (a že tam toho bylo dodělávanýho..), dokonce se pak technici divili, co že to tam mám, že to tam nepatří :lool: případně: "Ono to jde? To jsme nevěděli" Dodneška žasnou v Bayerovi nad mýma RS budíkama v MPIčku (dávali ho v ROSovi za celkem sympatickou cenu), ale do předface to nebylo tak složité jak do face asi (defakto jen vyměnit, nakodovat a jezdíme). A jak píše Viktor, tak o záruku tě nemůžou připravit (vyjma kupní smlovy podle obchodního zák - ičo, tam je to hodně "individuální"). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Listopad 19, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 Zaruku na auto stratit nemozes, stratis zaruku iba na tie suciastky ktorych sa tvoj zasah dotkne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Listopad 20, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2012 Záleží od servisu, čo bude tolerovať a čo nie... Finálna inštancia je ale vždy výrobca, môže sa stať, že pri preverovaní reklamácie sa zistí, že človek reklamuje niečo, čo pôvodne v aute nebolo (napr dorábané originál senzory) a potom spätne zaťažia servis, pretože to vyhodnotia ako neoprávnenú výmenu... V autorizáku neradi dorábajú veci, aj keď sú z originálnych dielov, pretože málokto z mechanikov a elektrikárov to vie. Bohužiaľ toto je realita, česť výnimkám, ktoré sa dajú spočítať na prstoch jednej ruky, je v celej krajine odborníkov v autorizovaných servisoch ako šafránu - čo tí zvyšní servisáci nemajú vo VASe/ODISe, kde ich to vedie krok po kroku, tak to spraviť nevedia Na dorábky je jeden prípis od výrobcu, ak ho nájdem, tak ho sem dám. Pamätám si z neho takú perlu, že aj dokódovanie corneru je strata záruky, pretože pri corneri z výroby je inak dimenzovaná elektrická sieť 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.