Přejít na obsah

Syčí jako vysavač při přidání plynu


Guest rojack

Doporučené příspěvky

Pánové, dnes jsem poprvé uslyšel při rázném přidání plynu, ovšem jen když auto jede a chci zrychlovat (nikoli při zařazeném neutrálu) silné syčení vzduchu. Nevím jestli to jde od motoru, ale prostě někde za palubkou zepředu. Jen prvních pár vteřin při přidání plynu. Potom už zase ne. Ujel jsem na to asi 200km domů no a těsně před domem se k tomu rozsvítila kontrolka motoru. A už nezhasla.

Mám najeto 190tis a turbo kromě pískání pořád OK. Může to být jeho pohřební píseň? Podotýkám, že auto táhne pořád bezchybně.

Myslíte, že s tím můžu jet ještě tak 300km, než to dám do servisu?

Odkaz ke komentáři

JJ tak tak na 99% jinak ono záleží na syčení, ale jak to popisuješ, to vypadá na prasklou hadici u turba.

Na prvotní průzkum jsem žádnou prasklinu na hadici nebo uvooněnou hadici neuviděl, ale jen při pohledu shora. Kontrolka motoru (oranžová) zhasla, ale při jízdě se rozblikala kontrolka žhavení a upadl jsem do nouzáku. Takže v pondělí servis a uvidíme.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Vyřešení závady: V servisu odhalili poškozenou hadici sání, prý někde totálně zahrabanou v motoru, zvrchu jsem ji nemohl vidět, tu vyměnili, ovšem po dvou dnech se opět rozsvítila kontrolka motoru. Takže se přišlo na to, že odešlo i podtlakové čidlo výfukových plynů, "taký malý plastový bazmek", to vyměnili ....... a je klid.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...
  • o 6 let později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...