Guest rojack Odesláno Listopad 23, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2012 Pánové, dnes jsem poprvé uslyšel při rázném přidání plynu, ovšem jen když auto jede a chci zrychlovat (nikoli při zařazeném neutrálu) silné syčení vzduchu. Nevím jestli to jde od motoru, ale prostě někde za palubkou zepředu. Jen prvních pár vteřin při přidání plynu. Potom už zase ne. Ujel jsem na to asi 200km domů no a těsně před domem se k tomu rozsvítila kontrolka motoru. A už nezhasla. Mám najeto 190tis a turbo kromě pískání pořád OK. Může to být jeho pohřební píseň? Podotýkám, že auto táhne pořád bezchybně. Myslíte, že s tím můžu jet ještě tak 300km, než to dám do servisu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 24, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2012 vypadla ti hadice sani nebo je praskla... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Listopad 24, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2012 JJ tak tak na 99% jinak ono záleží na syčení, ale jak to popisuješ, to vypadá na prasklou hadici u turba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest rojack Odesláno Listopad 25, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2012 JJ tak tak na 99% jinak ono záleží na syčení, ale jak to popisuješ, to vypadá na prasklou hadici u turba. Na prvotní průzkum jsem žádnou prasklinu na hadici nebo uvooněnou hadici neuviděl, ale jen při pohledu shora. Kontrolka motoru (oranžová) zhasla, ale při jízdě se rozblikala kontrolka žhavení a upadl jsem do nouzáku. Takže v pondělí servis a uvidíme. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Listopad 26, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2012 Přesně tak je tam únik tlaku proto tak kontrolka . . Chce to pořádně prohlédnout hadic je tam po kokot které mohly buď prasknut a nebo se jen vyvleci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest rojack Odesláno Prosinec 12, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2012 Vyřešení závady: V servisu odhalili poškozenou hadici sání, prý někde totálně zahrabanou v motoru, zvrchu jsem ji nemohl vidět, tu vyměnili, ovšem po dvou dnech se opět rozsvítila kontrolka motoru. Takže se přišlo na to, že odešlo i podtlakové čidlo výfukových plynů, "taký malý plastový bazmek", to vyměnili ....... a je klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Prosinec 12, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2012 No vidíš, kluci odsud z fóra měli pravdu s tou hadicí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Radim281 Odesláno Leden 15, 2013 Sdílet Odesláno Leden 15, 2013 Řeším tento problém již půl roku. Zatím neůspěšně. Prosím nešlo by upřesnit o jakou hadici šlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Leden 15, 2013 Sdílet Odesláno Leden 15, 2013 Jojo třeba foto kde přibližně je by bodlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Leden 15, 2013 Sdílet Odesláno Leden 15, 2013 asi tlakovka od turba přes cooler do sání, pokud to syčí vidíš to tam nahozený od oleja. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jatra16 Odesláno Březen 4, 2013 Sdílet Odesláno Březen 4, 2013 Podla mna by to tiez mohlo byt chladicom vyfukovych plynov....ja mam ten isty problem na svojej octavke, ze proste chladic vyfukovych plynov stale prepusta vyfukovy plyn cez poistny ventil, ktory je poskodeny...tym vznika sycanie.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 5, 2013 Sdílet Odesláno Březen 5, 2013 Oddelej kryt motoru a koukni se ze spodu na hadice od chledice druhy at ti pridava plyn a ty sleduj jestli na nejake hadici neuvidis prasklinu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mondeo Odesláno Únor 10, 2020 Sdílet Odesláno Únor 10, 2020 Zdravím, někde za palubkou při přidání plynu je slyšet jako silný průtok vody. Nebo při brzdění motorem. Nemá někdo zkušenosti? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.