Přejít na obsah

Superb II facelift

Doporučené příspěvky

Tak já myslím, že jeden z hlavních rozdílů mezi oktou a supem je v tom, jak se to pozicuje (rozuměj jak to vnímá běžný franta zákazník). Superba si IMHO kupuje někdo, kdo chce ukázat, že je něco víc, že na to má (a přitom nemá na to, aby si koupil báwo nebo audinu).

Jak by řekl Jára Cimrman "velký český nižší šlechtic" :D ...Přeci když má obchoďák oktávku, tak ředitel musí mít superba, jinak by to vypadalo blbě ;)

Odkaz ke komentáři

Na delší trasy je SII určitě pohodlnější než OII, jak to je s OIII těžko říct, ještě jsem neměl možnost porovnat.

Každopádně třeba odhlučnění v SII je úplně někde jinde než v OII, kdy 2.0 TDI CR je v interiéru stejně hlučný jako 1.6 MPI v OII.

Co do místa pro řidiče je to v SII a OII nalej vylej, vzadu je to nebe a dudy. Ale zase, kdo z nás jezdí často vzadu? :D

Odkaz ke komentáři

Na delší trasy je SII určitě pohodlnější než OII, jak to je s OIII těžko říct, ještě jsem neměl možnost porovnat.

Každopádně třeba odhlučnění v SII je úplně někde jinde než v OII, kdy 2.0 TDI CR je v interiéru stejně hlučný jako 1.6 MPI v OII.

Tak tak, je to ako píšeš a oproti OIII je rozdiel ešte väčší.;)

Odkaz ke komentáři

Superb (ne kombi) je pro mě v tuto chvíli takový nějaký splácnutý - zepředu ostré dynamické linie a od B-sloupků dále tam je takový optický "hrb", který ty dynamické linky zase zklidní. A vzadu to pak je zase "uspěchaný" = dynamické s otře řezanými hranami. Takový kočkopes.

Zajímavé jsou rozhodně zadní světla, která ten jinak mohutný zadek auta hodně rozbíjejí.

366538-gallery1-ij40a.jpg

Kombi nemá smysl hodnotit, tam těch změn je málo a tvarově zůstalo téměř vše.

Celkově mi k autu nesedí ta baculatá zrcátka; to je stejný jako ten optický "hrb" u zadních dveří.

Se prostě už těším na nový model B)

Upraveno uživatelem Honza9007
Odkaz ke komentáři

Ale není A4 trochu málo pro zákazníka z "vyšší sféry"?? Přeci jen u škodovky vnímá Superba jako vrchol nabídky, zatímco A4 je u Audi takovej průměr. Subjektivně bych spíš koukal po A6, kdybych chtěl něco "manažerskýho". A4 si umím představit spíš jako lepší oktávku.

A co se týká toho oželení výbavy oproti OIII jsem to myslel tak, že kravaťák nebude řešit generaci motoru (jestli je to TSI s řetězem nebo řemenem), jakou verzi Columbusa to má nebo jestli to má Park asistent 1.0 nebo 2.0. Já věřím tomu, že ten člověk to bude brát hodně povrchně a spíš stylem "Má to kůži, má; má to metalízu, má; má to auto klimu, má). Takže IMHO v 90% případů vůbec nenarazí na to, že oktávka je vlastně technologicky dál. Leda by cíleně hledal systém čtení dopravních značek...ale kolik kravaťáků vůbec ví, že něco takovýho existuje ;)

My si tady klidně můžeme filozofovat, jestli má lepší šroubky OIII nebo SII, ale jelikož si ve výsledku nikdo z nás toho supa nejspíš stejně nekoupí, tak to škodovce může být jedno palec.gif

Odkaz ke komentáři

SKAJA: docela by jsi se divil, kolik firemních zákazníků v této třídě vyžaduje určité vychytávky. Ne proto, že by tomu rozuměli, ale jen proto, že to má např. jejich obchodní partner taky apod. Je to docela zajímavá mentalita uvažování. U starší generace kravaťáků (50+) to není tak patrné - ti jsou spíše podle komfortního mustru, ale nastupující mladá generace "optimalizovaných" managerů ( :rolleyes:) si předně na něco podobného hraje.

Odkaz ke komentáři

Podle me druha generace parkovaciho asistenta dodelat pujde. Jsou tam navic vzadu dve cidla v blatniku a asi jina ridici jednotka.

Myslel jsem, ze superb dostane novy panel climatronicu a tempomat druhe generace, ktery udrzuje rychlost i pri zmacknuti pedalu.

Ale treba to pujde dodelat, jen nevim jak by to bylo s rameckem kolem climatronicu

Odkaz ke komentáři

Take si nemohu nejak pomoci,ale asi se mi libi vice predfl. Samozrejme je potreba to videt nazivo, ale jde mi o to ze cele auto bylo navrzeno pro takove kulatejsi tvary, zadne ostre hrany, ted na to prdnou jiny predek a zadek ale ty zbyle veci zustaly na design zakulacenych tvaru- viz zrcatka,prechody na dverich nebo ta obla linka zadniho blatniku s naraznikem aj.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...