mischicka Odesláno Říjen 7, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2009 http://www.novinky.cz/auto/180888-nejrychl...m-180-koni.html Tak to koukám, co Vy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Říjen 7, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2009 bude to už dobrá raketa na "zabitie" ;) :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Říjen 7, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2009 Muže mit třeba 300 koni...pořád je to podle mě nepovedené designově auto... ;) MŮJ NÁZOR 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Říjen 7, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2009 Muže mit třeba 300 koni...pořád je to podle mě nepovedené designově auto... ;) MŮJ NÁZOR keď tam dáš komponenty z S2000ky....bude to vyzerať slušne :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Říjen 7, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 7, 2009 Taky jsem jí původně nemohl vystát, ale už s tím sportpacketem vypadá jinak a jako u všech škodovek posledních let si na ní prostě zvykneš.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Říjen 7, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2009 keď tam dáš komponenty z S2000ky....bude to vyzerať slušne ;) kdyby tam dali cokoliv, mně se to auto taky designově nelíbí, předchozí krátká Fábka se mi líbila a v RSu moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Říjen 7, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2009 JJ, souhlas romario, palo, prostě to FII je úzké, vysoké, neforemné, škaredé 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Říjen 8, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2009 přesně jako Kajman. Taky to tak vidím. WRCcko: Tak S2000 už je o něčem jiném, ale není to seriově vyráběné jako RS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pentadius Odesláno Říjen 8, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2009 ... předchozí krátká Fábka se mi líbila a v RSu moc Díky Palo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krozo Odesláno Říjen 8, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2009 WRCcko: Tak S2000 už je o něčem jiném, ale není to seriově vyráběné jako RSno jak se to vezme ...nějaká malá "série" už tam je taky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matty7 Odesláno Říjen 8, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2009 tak za mě-me se to libí a určo bych se tomu nebránil,ale jasi cenově bych na to neměl,takže zůstávám u té mé:-))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
škodik Odesláno Říjen 11, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2009 a já myslel ,že sportovní verze Fabie je Suzuki Swift :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Říjen 12, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2009 No mě se to moc nelíbí. Nejvíc asi to mini/cooperovské stříkání střechy. Prostě jsou jisté elementy určitých vozidel, které by se neměli míchat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Říjen 12, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2009 oskliva krabicka bude mit rychly motor to bude neco vivat fabie I 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krozo Odesláno Říjen 12, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2009 vivat fabie I ...RS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Říjen 12, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 12, 2009 No mě se to moc nelíbí. Nejvíc asi to mini/cooperovské stříkání střechy. Prostě jsou jisté elementy určitých vozidel, které by se neměli míchat. Když už jim Suziki prodala design, proč ne střecha a la cooper :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Říjen 13, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2009 bych to nez na rodani videl tak ze kluci za Shade se opli a tak dlouho cumeli na ty dve auta a z z nich vyplivli fabuli II ale s orlim nebo supim xichtem :) vsimnete si ze fabie II je zepredu napadne podobna slepici ve znaku ;) oimlouvam se vsem co ji maji nebo musi mit ale me se to autop proste nelibi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Listopad 27, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2009 Fotomontáž jak by měla vypadat: http://skodaoctavia.cz/spy-photos-new-fabia-rs 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PlumJelinek Odesláno Únor 6, 2010 Sdílet Odesláno Únor 6, 2010 Většině zarytých Škodovkářů se současná Fabie nelíbí.... možná je to proto, že působí spíš jako stylovka, než běžnej konzervativní spotřebák, na kterého jsou Škodovkáři zyvklí.... těžko říct, třeba je to jinak, tohle je moje domněnka. Jinak mě se současná Fabka designem líbí, respektive líbila by se mi, kdybych ji ovšem nepotkával na každém rohu, což její krásu pro mé oči razantně snižuje. Pokud bude mít RS 180 koní, na tak malé auto klobouk dolů, bude to zajímavý konkurent např. pro Punto Abarth, ovšem Fabie bude mít zaručeně lepší prodejnost jakožto velkosériový model. Co mě ale dost záráží je automat. Technice nerozumím natolik, abych dokázal posoudit, proč tam musí nebo nemusí být z hlediska použitého motoru, nicméně je to velké minus. Kolik % zákazníků si do Fabie nechává montovat automat? Tím spíš, pokud to budou sportovněji založení řidiči.... možnost volby automatu je fajn, povinnost nikoliv, alespoň ne u takovéhoto auta. Ale kdo ví jak to nakonec bude... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Únor 7, 2010 Sdílet Odesláno Únor 7, 2010 jestli je fabia II stylovka tak zacnu mit rad ford fusion a starou thalii jako designovy superkousky fII je klasickej spotrebak akorat este s divnym designem, uzky a vysoky a vevnitr mi to prijde absolutne neutulny ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 7, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 7, 2010 Přesně jsi to vystihl Viktore. A té prodejnosti bych se bál - automaty u nás moc neletí, moderní výkonný motor je složitý a drahý, takže bych to jako takový trhák neviděl, to by pak těžko 90% prodaných FII bylo s motorem 1.2 HTP. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Únor 7, 2010 Sdílet Odesláno Únor 7, 2010 presne, automaty se u nas prodavaji v autech jako je bmw, mercedes apod. samozrejme kdyby automat byl za priplatek 10t k 1.2htp tak by ho mozna pro zeny a duchodce zacali prodavat, jinak tezko rsa se prodaji fandum a tem co chteji mit cesky hothatch, pripadne sluzebaky pro ty kteri nemaji omezeni na znacku ale ne na motor a vybavu takze predpoklad mixu v prodejich treba 1.8T u FII bych tipnul na max 7% 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 7, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 7, 2010 To ani nebude 1.8 TSI, ale 1.4 TSI, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Únor 7, 2010 Sdílet Odesláno Únor 7, 2010 to ne ale kdyz dejme tomu beru fakt silny motory, kdyz to prirovam k FI RS...nemam rad zmensovani objemu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P.T. Odesláno Únor 7, 2010 Sdílet Odesláno Únor 7, 2010 (upraveno) Pokud bude mít RS 180 koní, na tak malé auto klobouk dolů, bude to zajímavý konkurent např. pro Punto Abarth, ovšem Fabie bude mít zaručeně lepší prodejnost jakožto velkosériový model. Co mě ale dost záráží je automat. Technice nerozumím natolik, abych dokázal posoudit, proč tam musí nebo nemusí být z hlediska použitého motoru, nicméně je to velké minus. Kolik % zákazníků si do Fabie nechává montovat automat? Tím spíš, pokud to budou sportovněji založení řidiči.... možnost volby automatu je fajn, povinnost nikoliv, alespoň ne u takovéhoto auta. Ale kdo ví jak to nakonec bude... Stačí si přečíst článek, cituji: Převodovka bude výhradně automatická (DSG), sedmistupňová s možností sekvenčního řazení. Klasický manuál se kvůli zástavbě motoru 1,4 TSI nevešel. Mimochodem, i Seat Ibiza Cupra má 1.4TSi DSG Upraveno Únor 7, 2010 uživatelem P.T. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Únor 7, 2010 Sdílet Odesláno Únor 7, 2010 ibiza je porad trchu mensi nez fabka, takze klidne se to muze zmenit ale dle me je to chyba taky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Únor 7, 2010 Sdílet Odesláno Únor 7, 2010 jestli je fabia II stylovka tak zacnu mit rad ford fusion a starou thalii jako designovy superkousky :D fII je klasickej spotrebak akorat este s divnym designem, uzky a vysoky a vevnitr mi to prijde absolutne neutulny ) maximálny súhlas ! to o šesť rokov budú mať RS motory s objemom asi 1.0 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krozo Odesláno Únor 7, 2010 Sdílet Odesláno Únor 7, 2010 to o šesť rokov budú mať RS motory s objemom asi 1.0 :)a třeba se do toho bude lít leteckej benzín a pojede to jak z praku :) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Únor 7, 2010 Sdílet Odesláno Únor 7, 2010 maximálny súhlas :)!to o šesť rokov budú mať RS motory s objemom asi 1.0 :) přesně tak nízkoobjemové motory se do sportovních aut nehodí i kdyby to mělo 300 koní, pořádnej sportovní motor má dunět a né znít ja vytočená sekačka na trávu ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Únor 7, 2010 Sdílet Odesláno Únor 7, 2010 Toho automatu je naozaj škoda. Na druhej strane, buďme radi, že vôbec FIIRS bude. V dnešnej neistej dobe, keď na každého platí len cena... Obávam sa ale, že FIIRS bude na cestách vcelku rarita. V časoch FI bola RS naozaj niečim výnimočná, veľmi pomohlo nasadenie dieselového motora. Teraz to bude benzín v kombinácii s automatom, veru neviem, aký bude mať úspech u zákazníkov. Automat cenu určite predraží a len málokto bude túto cenu ochotný akceptovať. Časy, keď sa považovalo vlastníctvo FI RS za niečo výnimočné, sa opakovať nebudú - to skôr záujemca skončí u OII s TDIčkom. Čo sa týka súčasnej situácie predajnosti automatov v FII/R, číslo sa pohybuje niekde okolo 1-2%, čo je zúfalo málo. U FII jednoznačne vyhráva HTP v oboch prevedeniach (podiel cez 60%). Dizajn FII v porovnaní s FI je naozaj iný, možno až zvláštny. Je hodne zaujímavé, že FII je tak veľmi podobná Swiftu. Je veľká škoda, že Škoda neprišla s FII v súčasnej podobe o trocha skôr a nechala sa predbehnúť Suzuki. Pritom FII bola hotová a len čakala pod plachtou. Keď Suzuki predstavilo súčasný Swift, veľa ľudí v Škode sa divilo, dokonca padli aj názory, že to bola priemyselná špionáž - čo sa samozrejme ani nepodarilo a ani nepodarí dokázať. Celkovo projekt nástupcu FI podľa mňa Škoda nezvládla. Od roku 2000 som jazdil na FI, mal som ich niekoľko, v roku 2007 som presedlal do FII, odjazdil som na nej 2 roky. Za seba vravím, že to nie je zlé auto, má ale tú smolu, že je nedocenené a prišlo neskoro. FI vznikla v čase eufórie v automobilovom priemysle, VW bol pri peniazoch a trebalo zo Škody spraviť značku hodnú koncernu. FI bola revolúciou vo svojej triede a patrila k tomu lepšiemu, nech si hovorí kto čo chce. FII je ale len evolúciou, v podstate okrem kontroverzného dizajnu nič nepriniesla, naopak, bolo badať snahu o šetrenie (množstvo zjednodušených riešení a postupov, rovnaké motory atď). Tak, ako FI patrila vo svojich časoch slávy takmer k špičke svojej triedy, FII sa pohybuje niekde okolo šedého priemeru. Škoda proste premárnila šancu nadviazať na úspech FI. Som zvedavý, ako pomôže predajom facelift, a kedy nakoniec príde FIII. Vôbec by som sa nedivil, keby to bolo už za 3 roky, čo ale koliduje s nástupom OIII. Takže tipujem rok 2014. Niekto hore spomínal predaje Yetiho. Za SK trh musím povedať, že bieda a slabota. Ak by predajcovia neprihlasovali svoje predvádzacie autá na značky, v štatistikách za rok 2009 by figurovalo maximálne 100 ks. Reálny stav je 228, predajcov je cca 85, každý z nich vzal po 2 ks ako predvádzacie vozy... Yeti má ťažkú úlohu, Qashqai je lacnejší (a o dosť), aktuálne je dokonca lacnejšia aj Kuga v určitých výbavách. S cenou budú musieť niečo spraviť, inak to nevidím. To už sa hádam lepšie predáva Superb Combi, než Yeti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.