Přejít na obsah

Oprava drobných šrábanců na laku


JayFader

Doporučené příspěvky

Chtěl bych se s Vámi poradit ohledně opravy laku. Chytil jsem teď nedávno několik kamínků a kromě děr na čelním skle (které budu zřejmě po zimě měnit) mi to udělalo taky nepěkné vrypy do laku na kapotě. Některé jsou až na plech, ale nic tragického. Na dveřích mám také nějaké oděrky z parkovišt. Chci si to opravit sám a nejde mi nějak zásadně o to, aby to nebylo poznat. Chci to jen skrýt a ochránit proti korozi. Jako ideální se mi jeví opravné tužky na lak. Mám modrou aqua metalízu, takže by to mohla být tato http://www.skoda-auto.cz/cze/service/accessories/pages/accessories.aspx?c=0000000221&p=2. Akorát nevím, kde tohle originál přístušenství koupit. Koukal jsem na nějaký e-shop http://www.eshop.havex.cz, ale tam to mají jen na dotaz a obchod se mi nezdá moc důvěryhodný. Poradíte?

Odkaz ke komentáři

Pokud chceš originál, tak u každého prodejce Škoda se dají díly a podobně objednat. Kosmetiku mají většinou skladem. Čím větší autosalón tím větší pravděpodobnost, že budou mít dobrý sklad. Na provizorní neestetickou opravu ti laková (štětečková) tužka dude stačit, ale na krásu jedině lakovna. Navíc tyhle tužky nedrží navěky a budeš to muset časem stejně opravit znova, většinou záleží v jaké fázi poškození či začínající koroze to chytneš. Já osobně to zaťupu štětečkem a letos ještě vydržím a příští rok kapota do nového laku s nějakou dobrou tvrdostí, protože tvrdost origo laku je víc než bídná.

Odkaz ke komentáři

Tak nějaké tužky bych vůbec nedoporučoval, protože to pak bude opravdu na lakovnu :angry: . Já jsem vždycky používal hustou barvu namíchanou s tvrdidlem, nanášel jsem to párátkem na dekontaminovanej lak a pak rozleštil a zavoskoval.

 

Teď čekám, že každým dnem přijde tenhle výrobek od Chipexu. Na UK fóru na to pějí jen chválu :palec:

 

A co se týče různých drobných oděrků, člověk by nevěřil co se dá někdy rozleštit :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...