viki1 Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Všechny zdravím a předem děkuji za případné odpovědi... Před třemi měsíci jsem si koupil novou škodovku - octavia 1.6 MPI TOUR Combi, (můj první nový vůz). Od začátku při rozjezdu padají otáčky motoru tak, že se spojkou musím neustále citlivě vyrovnávat a při couvání je to ještě horší, v delším mírném kopečku pálím spojku. Auto bylo v třech servisech a nic... prý v pořádku, hodnoty na diagnostice také. Poradí mi někdo čím by to mohlo být? Myslel jsem na začátku že nohama, nebo tím, že auto je nové, ale po 7. tis. km je to stejné a že je s autem problém mi potvrdil i kolega a soused, který má stejnou Škodu Octavii II se stejným motorem ... Moc děkuji za Vaše názory ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 U tohoto motoru (jen 1.6/75kw) je to normální, je to tzv. přechodový stav, kdy při zmáčknutí plynu motor reaguje opožděně a je to prý dost nepříjemný. Jinak Cimbu http://cimbu.cz/index.php?page=ecu&chip=42&lng=cze dělá úpravu, kde tento jev dokáží vyrušit a motor by potom měl na plyn reagovat okamžitě ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Jak se to chova, kdyz tomu das hodne plynu? Stejne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
viki1 Odesláno Prosinec 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 U tohoto motoru (jen 1.6/75kw) je to normální, je to tzv. přechodový stav, kdy při zmáčknutí plynu motor reaguje opožděně a je to prý dost nepříjemný. Jinak Cimbu http://cimbu.cz/index.php?page=ecu&chip=42&lng=cze dělá úpravu, kde tento jev dokáží vyrušit a motor by potom měl na plyn reagovat okamžitě ;) Díky moc za typ, určitě zkusím využít i přez to, že je auto v záruce, jelikož ani Boleslav se k tomu zatím nevyjádřila a mě to strašně otravuje!!! Když nechci pálit spojku při couvání, tak to prostě chcípne. Děkuju!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 No já si nemyslím, že toto je ten případ. Podle toho, že koupil auto nové před třemi měsíci, se jedná o OC II Tour, kde 1,6 MPI plní EURO 5 a má přepracovanou mapu, a už problémy s prodlevou a leností v nízkých otáčkách a při rozjezdech nebyly. Máme jednu v práci a je to nebe a dudy oproti původní 1,6 MPI. Mimoto prodleva přece nezpůsobuje, že máš výkyvy v otáčkách a musíš přidávat a držet spojku, ale opožděnou reakci na sešlápnutí plynového pedálu. Pokud to vykazuje problém, který popisuje, tak mi to teda normální nepřijde. Jakej máš kód motoru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Jen je tato diskuse ve trošku špatné sekci... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Jojo, ale to je práce pro adminy, aby to přehodili to neznamená, že mu na to nemůžeme reagovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Miles Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Tohle mi motor dělá taky, už jsem si lehce zvykl, že občas při rozjezdu poskakuju jak trotl, a při couvání zhasnutí motoru už ani nepočítám... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Prodleva na sešlápnutí plynu tam opravdu je, při prvním rozjezdu se studeným motorem to chce s citem na spojku, ale že by mi padaly otáčky a při couvání chcípalo, to ne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Miles Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 (upraveno) Viktore taky tam máš chip, možná ti trošku upravil mapování motoru.. Upraveno Prosinec 15, 2012 uživatelem Miles 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Tohle mi motor dělá taky, už jsem si lehce zvykl, že občas při rozjezdu poskakuju jak trotl, a při couvání zhasnutí motoru už ani nepočítám... Jakej máš kód motoru u té 1,6 u FL? My máme jednu z posledních skladovek OC II Tour MPI 1,6 v práci a sice sní nejezdím tak často, ale nemám problém při drobném popojíždějí dopředu či dozadu (např. při parkování) používat jen spojku v záběru bez plynu, a když s plynem tak prostě nějak počítám s nějakou drobnou prodlevou, ale nic co by byl problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
viki1 Odesláno Prosinec 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Díky všem za reakce, soused koupil to samé auto o týden později u stejného prodejce a jede super od spoda, žádný problém při couvání apd... je pravda, že i když se jedná o stejná auta octavia tour II, on má model 2013, což může vysvětlovat novější SW... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Miles Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Mám BSE, auto vyrobeno 12/2008... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 (upraveno) u 1,6 MPI 75KW jsou myslím BGU, BSE, BSF, CCSA, CMXA. Ty špatný přechodový stavy by se měly týkat AVU, BFQ a BSE. Přepdokládám, že nejnovější budou ty ve formátu CCSA a CMXA. Upraveno Prosinec 15, 2012 uživatelem Jack_Reacher 0 Citovat Odkaz ke komentáři
viki1 Odesláno Prosinec 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 při provzu jede normálně, má raději vyšší otáčky, ale to je asi u 1,6 normální, jinak jezdím v klidu nehoním ji. Jsem vděčný za každý přízpěvek, po cca. 10 dne ve třech servisech bez auta a výsledku rád uvítám odkaz na první přízpěvek přehrání SW, jen nevím do jaké míry přijdu o záruku. Už nechci dávat zase auto do AUTORIZOVANÝCH SERVISŮ, které mi pripomínají dobu před 25. lety - HRŮZA !!! Jsem ochoten to raději zaplatit, když to problém vyřeší. Škodovku jsem niky neměl, dal jsem na doporučení, tak jen doufám, že to půjde nějak odstranit... MÁM BSE 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Miles Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 No já možná na jaře zkusím toto: http://www.cimbu.cz/index.php?page=ecu&chip=42&lng=cze 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 (upraveno) ... mám BSE A určitě máš nové auto z roku 2012 (vyrobené 2012), když máš BSE? Nebo možná jsem to špatně pochopil, ale psal si tvůj první nový vůz, který sis koupil před třemi měsíci. Upraveno Prosinec 15, 2012 uživatelem Jack_Reacher 0 Citovat Odkaz ke komentáři
viki1 Odesláno Prosinec 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 ANO, ZCELA NOVÝ VŮZ ZAKOPEN V ZÁŘÍ, VYROBEN 5/2012 CHIP NEMÁM... Soused bral ale model 2013 a ten je OK... stejná kastle i motor a výbava, cena... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 Hm, krucajs, já si celou dobu myslím, že OC II Tour skončila výroba v 06/2012 (od toho data se prodávaly už jen skladové vozy, objednávat do výroby šlo snad jen už do 04-05/2012) a žádnej MR 2013 u OC II Tour není. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
viki1 Odesláno Prosinec 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 jj, byla to skladovka - oba... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 (upraveno) Tak to sem fakt překvapenej, že jims stálo za to dělat MR 2013 i u Touru, kterej končil 26.týden 2012 a MR 2013 začínalo od 22.týdne 2012. Ale tak dobře pro tvého souseda Upraveno Prosinec 15, 2012 uživatelem Jack_Reacher 0 Citovat Odkaz ke komentáři
viki1 Odesláno Prosinec 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 jak dostat MR i do mého auta? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 15, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 tak písni do Boleslavi a domluvte se na přehrátí SW v ŘJ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
viki1 Odesláno Prosinec 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2012 čekám na jejich vyjádření, tak snad se dožiju, ale teď už alespoň vím, jaké jsou další možnosti a označení... když se nedočkám odpovědi z MB zkusím určitě cimbu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.