Přejít na obsah

LED 21/5W do zadních světel combi.

Luks

Doporučené příspěvky

Koupil sem na ebay tyhle LEDky : http://www.ebay.com/...984.m1439.l2649

Problém je ten že v autě nesvítí.Jsou ale 100% ok,když si vytáhnu celej modul se žárovkama a zapojim ho doma na 12V zdroj tak to v pohodě svítí ale v autě svítí jen klasická žárovka :huh:

Může bejt vada v tom že jsou CANBUS a moje auto hlídání nemá??Proste nechápu jak to v autě nemůže svítit když to doma na zdroji jede bez problému :lool:

Upraveno uživatelem Luks
Odkaz ke komentáři

Napadá mě, že když zkoušíš celý ten nosič žárovek doma, tak to připojuješ na jaký zdroj, z PC? Jde o to, že Canbus nedává lineární napětí, ale pulzní (snad neříkám kraviny) a např. ten zdroj z PC může dávat také pulzní napětí, tak proto ti jdou na té led žárovce obě ''vlákna'', kdežto v autě máš jen lineární napětí, které dává baterka :)

Odkaz ke komentáři

Tak sem to částěčně vyřešil :)

Měl sem v jednom světle žárovku a do druhýho zkoušel diody-nefungovalo.Ale jak jsem odpojil žárovku tak se diody rozsvítili.Paráda řikám si,zavřu 5. dveře a čumim že svítí 3. brzdový světlo :lool: Takže CANBUS diody do auta který to nemá asi fakt nepudou :)

Už jsou na cestě jiný bez canbusu,tak uvidim.

Odkaz ke komentáři

Dával jsem do zadního světla na motorce taky led žárovku 21/5W a zjistil jsem, že když rozsvítím obrysové světlo, tak se část napětí vrací přes brzdové světlo (to je i v tvém případě, svítí ti 3. brzdové světlo), takže i když objednáš jiné žárovky bez Canbusu, tak se ti tento jev s největší pravděpodobností bude stejně dít!!! Já jsem to na motorce vyřešil tak, že jsem na přívod do světla dal usměrňovací diody, aby mi to napětí co se vrací přes brzdu nedělalo bordel ;)

Odkaz ke komentáři

Žárovku jsem dával sice na motorku, ale zapojení je stejné, takže jsem použil 5A usměrňovací diody (ale můžou být i slabší) http://www.vadas.cz/1804-BY550-1000-5-0A-dioda.html a připájel jsem je na dráty co vedou do světla, viz. obrázek. Diody propustí napětí směrem k žárovce, ale už nepustí to zpětné napětí co posílá ta led žárovka :)

post-107-0-21384500-1355671720_thumb.jpg

Jinak si dej pozor i na svítivost, u mě nebyl moc velký rozdíl mezi obrysovkou a brzdovým světlem a tak jsem musel tu diodovou žárovku kuchnout a na obrysovku jsem přidal ještě jeden odpor aby svítila o trochu méně a tím pádem více vynikla brzdovka ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...