pospaa Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 Dobrý den Chtěl bych se Vás zeptat co to může být. Dne jsem si po dlouhé době prohlížel svůj motor u O2 2.0Tdi 16V a zjistil jsem že mám spodní část motoru od oleje, kapky na spodním krytu nebo na zemi nejsou. Čím to může být? Popřípadě cena opravy :-( Přikládám fotku. Vím, že budu muset stejně navštívit servis :-( ale rád bych kdyby jste mě na to připravily do předu :-) aby mě pak nechytl infarkt :lool: Mockrát Vám děkuji za vaši pomoc.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 1. věc, počítám že to nemáš nový, takže nastříkej na to mafru a kompletně to očisti a spláchni a pak se podívej třeba za týden a uvidíš 2. Drobné úniky jsou normální dělá 90% motorů- vůbec neřešit 3. Reš to v servise a počítám, že tisíce budou lítat, práce, těsnění, šrouby, olej atd........ Já osobně bych to nedřív pořádně omyl wapkou, a pak bych to dál řešil, pokud nezaznamenáváš razantní únik oleje, neřešil bych to. Já jednou za rok umyju motor a mám klid, sem tam vždycky něco je (drobné rosení), ale nesmí to prokapávat na zem, pak už je to dost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 moje slova..neni čo dodať 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pospaa Odesláno Leden 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 Zdravím Tě Ano, auto jsem kupoval použité, ale top stav. Olej tam nebyl, tedy aspoň jsem si ho nevšiml. Najel jsem už cca 5000km, najeto má už 124000km. Vím, že nějak drobné úniky jsou v pořádku, ale u tohodle auta se docela bojím Taky mě napadlo to umýt wapkou, ale toho se dost bojí, myslíš, že voda neudělá nějakou neplechu?? Příští týden v sobotu jedu do servisu škoda na výměnu oleje v DSG tak se na to zeptám, ale moc radost nemam. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 No nesmíš to moc hrotit ve škodovce budou chtít dělat tesnění pod víkem atd. Je to na tobě, já má taky TOP stav, ale pokud už to má něco najeto, vždycky se to někde objeví, kupoval jsem auto ketré mělo 90tis a tak to trochu mělo. Jinak když jsem u toho, tak v těch místech co ukazuješ, se to nedá ručně vytřít a při vyndávání vložky filtru, tam vždycky něco nakape, maj to tak blbě udělaný díky tomu sání. Takže zbytečně neplaš a řeš to v klidu. P.S. pokud budeš ve škdovce s normálním technikem, tak ti řekne to stejný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pospaa Odesláno Leden 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 Dobře, zkusím to s tím čističem motoru a tou wapkou , na té straně kde je ten olej, tak snad voda vadit nebude.. Popřípadě pak napíšu jak jsem dopadl v servise, tedy co mi řekli .Ale jinak děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 Ja bych to cistil timto. http://www.automotokotrla.cz/?p=productsMore&iProduct=113 jak radi kuci,ocisti a sleduj. Ono drobne uniky jsou. Byva to take tim,ze olej se degraduje a napda tesneni a ty ztrati svou ucinost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pospaa Odesláno Leden 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 ok. Jsem doma našel čistič Carlan se kterým jsem si ještě čistil felcku, tak to s ním udělám, ale furt mám strach té wapky a motoru ale asi jde o to to jen překonat :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 (upraveno) vyprdni se na wapku,tim benzinovy cisticem na brzdy to take pujde. Upraveno Leden 6, 2013 uživatelem maros 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pospaa Odesláno Leden 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 Ale něčím ten sajrat spláchnout budu muset. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 To splachens tim cisticem. Je to jako bys motor umyval technickym benzinem + stetec,jenze to je ve spreji a tvori i tlak,proud.Nikde se ti nedostane voda a je to cajk. Pomuzes tomu hadrou a bude to pajada. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 Já nastříkám Mafrou Supermafrasolem (po testech několik čističů, je tohle nejlepší) no a pak to pokropím, ne uplně trudkým proudem ,a el takovým deštíke, jinak u nafty se nemusíš ničeho bát. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 No ja osobně bych to doma wapkou určíte nemyl už z důvodu dost náchyln e El. Já si ho nechám jednou za rok umýt v servisu škoda cena je velmi přízniva a mam jistotu že mi motor nastartuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 wapka tomu neublíži ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 Chipmane, prosím tě není tajná cena Škodováckého mytí motoru ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pospaa Odesláno Leden 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 Lidi , vsem dekuji za pomoc.. S tou wapkou pockam, zeptam se pristi tyden v servise az tam pujdu. Jinak by me taky zajimalo to myti ve skodovce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 Wapku bych také nevolil!! Již sposta lidí na to dojelo. Vem odmašťovač na brzdy nebo se mi velmi osvědčil Sonax odstraňovač asfaltu. Pak jen sleduj za jaký časový interval to bude v takovémto stavu. Pokud to bude rychle, měl by ti i mizet olej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 Taky jsem to myl Wapkou. Bez problému, jen musíš dát pozor, abys proudem "neštrejch" o chladiče...ale to platí všeobecně, u všech motorů. Jinak když jsem auto koupil, nastříkal jsem motor Arvou, nechal deset minut a pak prolil wapkou. Vystříkal jsem blatníky za světlama, prostě kam to šlo. Nechal jsem to půl hodinky okapat a nebyl jedinej problém. Jestli jsi auto koupil a chystáš se čistit, odšroubuj šrouby podběhů u předních kol a vypláchni kapsy, budou plný sra....bordelu. Mrkni sem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pospaa Odesláno Leden 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2013 Zdravím Vás, tak dnes jsem přijel ze servisu ohledně výměny DSG oleje , prohlížel motor a ten únik oleje je že se musí udělat nové těsnění u filtru oleje, které prosakuje , dále těsnění pod víkem motoru, takže žádný velký problém, jsem si oddychl :-) Jinak ohledně té wapky, prý se toho nemam bát, akorád trošku bacha na altík a vyhnout se okolo baterky.... Takže v týdnu to owapkuji Jinak jsem se chtěl zeptat, na diagnostice to ukázalo jednu chybu ohledně rádia , je pravda, že v rádiu mám strašně špatný signál a tak jsem se chtěl zeptat zda někdo nevíte co to je za chybu, viz obrázek... Servisák nevěděl, protože elektrika není prý v jeho možnostech.. Děkuji za odpověď 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Leden 12, 2013 Sdílet Odesláno Leden 12, 2013 Neměl jsi v poslední době slabou AKU???? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pospaa Odesláno Leden 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2013 To vůbec netuším, vždy jsem to natočil bez problému, i když auto stálo 11dní Ale slabí signál rádia mám co jsem auto koupil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Leden 12, 2013 Sdílet Odesláno Leden 12, 2013 No nepsal jsem to?? B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Leden 12, 2013 Sdílet Odesláno Leden 12, 2013 Neptám se kvůli signálu, ale kvůli té chybě. ;) Zkus si jí změřit v klidovém stavu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pospaa Odesláno Leden 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2013 zkusil tu chybu nacist, vymazat a opet nacist- opet se ukazala . Rikal, ze tam je proste nejaka chyba ze je to proste aktivni chyba 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.