Přejít na obsah

Pracovní cesta vlastním autem

Doporučené příspěvky

Je pevná sazba za km, teď nevím, bývalo to 3,30 ale dost možná je to dneska víc. Plus k tomu podle velkého TP se bere průměrná spotřeba a ta se násobí průměrnou cenou PHM, která se bere jako průměr za nějakou dobu. To tuším vyhlašuje MF.

No a pak máš ještě diety.

Tomášek má pravdu.

Ale obecně záleží na tom, jak se se zaměstnavatelem dohodneš před začátkem služební cesty - klidně Ti může poskytnout i náhradu jen ve výši druhé třídy osobního vlaku, apod.

k nám co jezděj firmy tak si účtujou 15-30kč an kilometr

Tohle je ale něco jiného - on podle mne myslí, když ho zaměstnavatel vyšle na služební cestu soukromým autem a ne když firma jede firemním na nějakou zakázku.

já jako živnostník si ujčtuji 5kč za kilometr (vystačím stím ) a mnoho lidí říká že je to docela málo že jim jiný dávaj věčí cenu za kilometr

No jen náklady na benzín jsou v mém případě kolem 3 Kč / km, takže 5 Kč není žádná hitparáda, ale pokud Ti to vychází.

Odkaz ke komentáři

Vyplácíme-li svému zaměstnanci cestovní náhrady podle zákoníku práce, protože používá vlastní auto, musíme platit silniční daň i za jeho auto. Máme dvě možnosti výpočtu silniční daně. Platíme

za každý měsíc, ve kterém byly pracovní cesty vykonány

nebo 25 Kč za každý den pracovní cesty (§ 6 odst. 4 zákona o dani silniční)

http://www.jakpodnikat.cz/silnicni-dan.php

Odkaz ke komentáři

Kluci díky.:palec:

Přesně tak, jde mi náhradu za služevní cestu vlasním autem a to z důvodu že na mě už žádný auto nezbylo :lool:.

Když jezdim na melouchy účtuju si taky 5 kč na km, a pokryje mi to náklady i něco zbyde a nechci to moc hrotit protože to je pro známýho.

Krookous máš SZ dík.

Odkaz ke komentáři

My máme pásma, první pásmo je do 40km a tam je pevná sazba 950,- bez DPH. Cesta z Prahy třeba na Moravu někam do Opavy se účtuje asi tak 10.000,- bez DPH(nepamatui si z hlavy, ale co 40km pásmo to 950,-). Hodinová sazba se za cestu neúčtuje. Jinak hodinovou sazbu za práci máme 1.100,- bez DPH.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

dám to do tohoto vlákna, at nezakládám nové a zčásti se ho to týká, takže.......

bylo mi v práci nabídnuto jako benefit německým šéfíkem, že v německu to tak maj, že pokd bych chtěl, tak by se dalo spáchat nové služební auto, které by bylo na firmu a já bych si platil část splátky a mohl bych ho užívat pro soukromé účely (v německu maj většinou auta na operák a platí prý 20% splátky) a nebo pokud bych nechtěl služební auto, tak zda to jde, tak firemní tankovací kartu pro soukromé účely. psal jsem to dnes naší daňový poradkyni, ale zeptám se i tady, zda máte někdo zkušenost, tak sem s ní prosím:-)

díky :palec:

Odkaz ke komentáři

ja mam sluzebni a kvuli tomu snad ze zakona musim platit cast jeho kupni ceny kazdy mesic z vyplaty

nasledne mam povoleni byuzivat auto soukrome a pak dle kilometrů mi uctuji (dle prumerne ceny nafty co ten mesic spotrebuji -aspon myslim) to co jsem najel soukrome a na konci mesice odectou.

ja urcite bych byl pro, platit z platu prave cast auta a at je leasingovky, protoze kdyz se s nim neco stane tak placeni servisu je bud v operaku nebo to zacvaka firma, u soukromyho bych se bal ze mi to nikdo neda...

Odkaz ke komentáři

Já vím, že můj "styčný důstojník" našeho švýcarského dodavatele nechtěl mít služební auto, ale chtěl si koupit něco lepšího než něco co mu firma koupí(i když běžně tam používají jako služební auta velkoobjemové Chryslery, offroad Hondy a podobně s luxusní výbavou), tak se dohodli tak, že si auto koupil soukromě(A6 RS nebo jak to Audi označuje, s pořádným motorem)a firma mu platí část jeho soukromého auta tak, aby to odpovídalo firemní politice. Kolik mu ale platí nevím. On ale každopádně odmítá jezdit nějakou "slabou mrdkou" a stejně by služební odmítnul, tak je rád, že se takto dohodli, že mu platí část auta, které by si stejně koupil bez ohledu, jestli mu něco platí nebo ne.

Těžko ale říct, zda je to na tebe aplikovatelné.

Odkaz ke komentáři

ja mam sluzebni a kvuli tomu snad ze zakona musim platit cast jeho kupni ceny kazdy mesic z vyplaty

nasledne mam povoleni byuzivat auto soukrome a pak dle kilometrů mi uctuji (dle prumerne ceny nafty co ten mesic spotrebuji -aspon myslim) to co jsem najel soukrome a na konci mesice odectou.

ja urcite bych byl pro, platit z platu prave cast auta a at je leasingovky, protoze kdyz se s nim neco stane tak placeni servisu je bud v operaku nebo to zacvaka firma, u soukromyho bych se bal ze mi to nikdo neda...

Pokud používáš - máš povoleno, auto k soukromým cestám, tak soukromé cesty - kilometry platíš podle průměrné spotřeby a průměrné ceny za litr PHM. Navíc ti jde část z ceny auta každý měsíc do příjmu, který daníš - jako příjem benefitu.

Celý provoz auta - servis atd ... pak platí vlastník auta - firma.

Odkaz ke komentáři

pri vyuziti soukromeho auta se ti zveda danovy zaklad o cast, ktera je 1% z porizovaci ceny auta. Ne kazda firma to tak ale dela, nektere si nerenkou vubec nic :-)

ja jsem ted zrovna ve stadiu reseni, ze jestli me klapne prace, tak budu resit jestli je lepsi jezdit vlastnim a nebo si rict o sluzebni :-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...