Přejít na obsah

OII RS Ztráta výkonu,nouzový režim

Guest prettorian

Doporučené příspěvky

Guest prettorian

Ahoj lidi, pokusím se tu popsat můj problém pro případ, že by někdo uměl poradit.

Auto mi nyní táhne až nějak od 2500 otáček a to ještě blbě. Na šestku ve 2000 otáčkách auto nezrychluje skoro vůbec.

Po 100 000 km mi občas auto padalo do nouzáku a zdálo se mi, že to nějak nejede. Ve 117 000 km jsem vyměnil turbo a začalo šlapat všechno v pohodě. Mezi tím mi odešel jeden vstřik, opravilo se to a jezdilo to dál, ale chvíli po té mi to spadlo zase do nouzáku (124 000 km) a od té doby to zase netáhlo. Vyměnili mi podtlákový ventil = nic, zkontrolovali veškeré hadice, trubice, vyměnili nějaké trubičky = nic, pak vyměnili váhu vzduchu = nic, následně mi vyměnili podruhé turbo = nic.

Absolutně tomu nerozumím, nevím co dalšího se by se tam dalo ještě vyměnit.

Napadá vás někoho něco?

Díky za případné rady/tipy. Tento problém se tu vyskytuje často, většinou to vyřeší výměna některého ze zmiňovaných dílů. U mně bohužel nepomohlo nic.

EDIT:

jeste bych asi doplnil, ze po tom, co mi vymenili poprve turbo, tak po nejakych tech 7000 km mi odesel vstrik a opravovali mi to v jinem servisu...cca 150 km po vymene vstriku, mi auto padlo do nouzaku a od te doby prestalo tahnout a nasledne se provedly vsechny vymeny, co jsem zminoval..

Nechal jsem pak auto ještě kamarádovi v Bosch servisu - vstřiky vyčištěné, nový palivový filtr, protože byl plný oleje, nějak se mi tam dostával do nafty olej, tak aspoň, že se to udělalo.

Každopádně auto se chová pořád stejně. Zkontroloval mi všechno kolem turba, váhy atd. Potvrdil mi, že je to nové. Jediné, co by prý mohl ještě zkusit, je vyměnit elektromagnetický ventil, ale říkal, že to by byla haluz.

Spíš vidí problém ve filtru pevných částic. Na diagnostice mu to hlásilo diferenční tlak 0 a teplota před a za DPF byla stejná, což je prý špatně. No ale měnit DPF to je zase pěkná darda.... A hlavně kdo říká, že je to na 100% tím.

Budu rád za vaše názory.

Odkaz ke komentáři

A co tak zkusit povolit DPF tzn, vyfuk je prisroubovanej na turbu takovou objimkou, povolit at tam muzou taky trochu plyny unikat a pokud je spatne DPF mel by se nabeh turba zlepsit, nejsi jedinej co resi takovej problem... Mel jsem tady RS co taky nabihalo az od 2500 ot a dole dira jako krava neplnila turbina...

Posledne co jsem daval pryc ucpanej DPF v passatu 125kw tak dokud se nevykuchal auto vubec nejelo a padalo do nouzaku... Vykuchal se a upravil program, ted jede jak za mlada...

Odkaz ke komentáři
Guest prettorian

ten olej se ti teď už do nafty nedostává?

předpokládám, že ne.. ujel jsem s tím autem asi 30 km od té doby..ale já jsem to ani nevědědl, to šlo vidět až na tom palivovým filtru.. nebylo toho moc, ale nějaký olej tam byl

A co tak zkusit povolit DPF tzn, vyfuk je prisroubovanej na turbu takovou objimkou, povolit at tam muzou taky trochu plyny unikat a pokud je spatne DPF mel by se nabeh turba zlepsit, nejsi jedinej co resi takovej problem... Mel jsem tady RS co taky nabihalo az od 2500 ot a dole dira jako krava neplnila turbina...

Posledne co jsem daval pryc ucpanej DPF v passatu 125kw tak dokud se nevykuchal auto vubec nejelo a padalo do nouzaku... Vykuchal se a upravil program, ted jede jak za mlada...

no zkusit to taky můžu, za to nic nedám.. nicméně je divné, že diagnostika nehlásí žádnou závadu na tom DPF..

Navíc co mi kámoš vyklepal vzduchový filtr, tak ted mi pěkně houká turbo, jakoby jela sanitka :) Přitom to turbo má najeto tak 400 km. Divný...

Ono to nejde pres diag vypalit ?

Jde, taky to už několikrát dělali. Ale je to k ničemu. Ono to nehlásí plný filtr, je tam prostě nulový diferenční tlak a stejné teploty.. Něco tam holt nefunguje.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Mám stejný problém. OII TDI RS, r.v. 2006. (Vše si servisuji od novoty sám. Olej vždy po 15 tkm + všechny filtry). Při 50 tkm začal motor vibrovat při akceleraci - v nízkých otáčkách. Diagnostika psala: čerpadlo - tryska - zkrat 4. válec. Mám na tento motor náhradní vstřiky, takže jsem je vyměnil a auto jelo moc hezky, bohužel asi jen 2 tkm. Od té doby nechce zabírat odspodu. Jakmile se přehoupne přes 2500 otáček, jede normálně, ale ten spodek je opravdu neskutečná díra. Uvažuji o odstranění filtru. S autem moc nenajezdím. Nyní mám najeto od novoty teprve 71 tkm, což je nic. DPF se mi rožne cca jednou za 2 tkm, dle stylu jízdy. Uvažoval jsem i o aktualizaci software přímo ve Škodovce, čímž se mi ale smaže chip... Takže otázka je, jestli by to bylo k lepšímu. Zkusím ještě taky povolit DPF za turbem a uvidíme, zda-li nastane nějaká změna.

Odkaz ke komentáři

Mám stejný problém. OII TDI RS, r.v. 2006. (Vše si servisuji od novoty sám. Olej vždy po 15 tkm + všechny filtry). Při 50 tkm začal motor vibrovat při akceleraci - v nízkých otáčkách. Diagnostika psala: čerpadlo - tryska - zkrat 4. válec. Mám na tento motor náhradní vstřiky, takže jsem je vyměnil a auto jelo moc hezky, bohužel asi jen 2 tkm. Od té doby nechce zabírat odspodu. Jakmile se přehoupne přes 2500 otáček, jede normálně, ale ten spodek je opravdu neskutečná díra. Uvažuji o odstranění filtru. S autem moc nenajezdím. Nyní mám najeto od novoty teprve 71 tkm, což je nic. DPF se mi rožne cca jednou za 2 tkm, dle stylu jízdy. Uvažoval jsem i o aktualizaci software přímo ve Škodovce, čímž se mi ale smaže chip... Takže otázka je, jestli by to bylo k lepšímu. Zkusím ještě taky povolit DPF za turbem a uvidíme, zda-li nastane nějaká změna.

Nejhorsi motor jakej koncern udelal, ten spodek to jsi X tej clovek.. Zasira se DPF atd. vymenil bych turbo ale za NOVE!!! ne nejakou repas, kuchnout DPF neni problem, mam vyresene algoritmy aby to fungovalo 100%
Odkaz ke komentáři

Nejhorsi motor jakej koncern udelal, ten spodek to jsi X tej clovek.. Zasira se DPF atd. vymenil bych turbo ale za NOVE!!! ne nejakou repas, kuchnout DPF neni problem, mam vyresene algoritmy aby to fungovalo 100%

No všímám si, že těch RS, které nechtějí táhnout od spodu je opravdu hodně. Nicméně to turbo by taky mohlo dělat problémy, přemýšlel jsem o tom. Mám sice najeto pouhých 72 tkm od novoty, ale už to houká.

A to měním olej vždy po 15 000 km, dávám tam normu 507.00, všechny filtry pravidelně měním taktéž po 15 000 km.

Člověk se o to stará a takhle se mi to vrací.

Zajímavé je to, že s těma druhýma - staršíma vstřika to chvíli jelo jak prase a pak zase ta díra.

Ještě se zeptám, kolik tam dáváš vůli na těch vstřikách u tohoto motoru? Předpokládám 225 stupňů?

Zkoušel jsem dát i druhou kabeláž ke vstřikům a nic.

V nízkých otáčkách při akceleraci občas i zavibruje.

Od té doby, co to mám nachipované to jede líp, ale jakmile se zanese filtr nad 40% - dle měřených hodnot, tak to extrémně ztrácí výkon.

Při nezaplněném filtu je to vcelku dobré, až na to, že je to tupé, reakce na plyn taková nijaká.

S tím turbem jsi mi dal brouka do hlavy.

Jenže to bude balík peněz.

Kdybych měl náhradní, hned bych to vyzkoušel.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

Dobrý den,

mám dotaz.

Vlastním octavii II RS 125KW R.V. 2006. Mám jí skoro 4měsíce a už se mi 6x stalo,že auto ztratilo výkon,spadlo to do nouzáku,rozsvítila se kontrolka žhavení a psalo mi to motor do dílny při chípnutí a následném nastartování problém vyřešen..

Popis kdy se to stane. Jedu 110km/h na 6ku do kopce,vtom auto začne zpomalovat a netáhne,tak podřadím na pětku a auto stále spomaluje,tak podřadím na 4ku,otáčkoměr překročí 2500ot,zapne se turbo,zrychlí to,začne auto jakoby škubat a spadne to do nouzáku, na 80-90km/h 2000ot a rozsvítí se kontolka žhavení a motor do dílny.

Dále se mi to stalo,hned při odjezdu... auto hrozně pomalu zrychluje,je horzně líné,netáhne a už vím,že je to špatně a opět to spadne do nouzáku.. tak prostě začnu zrychlovat,zařadím 4ku při cca 3000ot se zapne turbo,auto zrychlí jako by mu nic nebylo,ale opět začne škubat,cukat,zpomalí,spadne do nouzáku rozsvítí se kontrolka žhavení a motor do dílny.. Zastavím,chcípnu motor,nastartuji a auto zase jede normálně.

Všem děkuji za rady a nápady co stím. Děkuji

Odkaz ke komentáři

Dobrý den,

mám dotaz.

Vlastním octavii II RS 125KW R.V. 2006. Mám jí skoro 4měsíce a už se mi 6x stalo,že auto ztratilo výkon,spadlo to do nouzáku,rozsvítila se kontrolka žhavení a psalo mi to motor do dílny při chípnutí a následném nastartování problém vyřešen..

Popis kdy se to stane. Jedu 110km/h na 6ku do kopce,vtom auto začne zpomalovat a netáhne,tak podřadím na pětku a auto stále spomaluje,tak podřadím na 4ku,otáčkoměr překročí 2500ot,zapne se turbo,zrychlí to,začne auto jakoby škubat a spadne to do nouzáku, na 80-90km/h 2000ot a rozsvítí se kontolka žhavení a motor do dílny.

Dále se mi to stalo,hned při odjezdu... auto hrozně pomalu zrychluje,je horzně líné,netáhne a už vím,že je to špatně a opět to spadne do nouzáku.. tak prostě začnu zrychlovat,zařadím 4ku při cca 3000ot se zapne turbo,auto zrychlí jako by mu nic nebylo,ale opět začne škubat,cukat,zpomalí,spadne do nouzáku rozsvítí se kontrolka žhavení a motor do dílny.. Zastavím,chcípnu motor,nastartuji a auto zase jede normálně.

Odkud jses? Kdyz tak sz

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest Milan.nek

Dobrý den,

mám dotaz.

Mám to stejné, jen já vím, že mi odešlo turbo :/, teď se mi ještě rozsvítila kontrolka a píše mi to Diesel -Filtr na částice - Návod k obsluze!

Takže taky super :/ nevim, co s tím??... V úterý bude nový turbo a jsem zvědavej, co s toudle kontrolkou..

post-27050-0-15822700-1362830720_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Mám to stejné, jen já vím, že mi odešlo turbo :/, teď se mi ještě rozsvítila kontrolka a píše mi to Diesel -Filtr na částice - Návod k obsluze!

Takže taky super :/ nevim, co s tím??... V úterý bude nový turbo a jsem zvědavej, co s toudle kontrolkou..

rozpadlo se turbo?? tyhle motory jdou vyresit, ale kdyz se to bastli tak to je pak problem.

Kazdej prvne co muze tak hned kucha DPF.. Tohle ale neni korektni cesta uplne, takove reseni bych delal az uz by nic jine nepomohlo..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Guest Milan.nek

rozpadlo se turbo?? tyhle motory jdou vyresit, ale kdyz se to bastli tak to je pak problem.

Kazdej prvne co muze tak hned kucha DPF.. Tohle ale neni korektni cesta uplne, takove reseni bych delal az uz by nic jine nepomohlo..

Tak ve škodovce, když to napíchli, tak jim to ukázalo, že filtr je více než 90% plný. Že hrozí požár, doporučená výměna. Tak ho nechám dát pryč. Turbo počká.

Odkaz ke komentáři

Tak ve škodovce, když to napíchli, tak jim to ukázalo, že filtr je více než 90% plný. Že hrozí požár, doporučená výměna. Tak ho nechám dát pryč. Turbo počká.

neeeeeeeee!!!! Ve skodovce jsou blbci... Filtr jde zachranit, dat ho ven je cesta do problemu!!! Vytahnout, vycistit chemii a zjistit pricinu ucpani, opravit a pak bude jezdit dale..

Odkaz ke komentáři

Abych pravdu řekl taky jsem chtěl za každou cenu dát filtr doháje, protože veškerý negativní vlivy který auto mělo jsem přisuzoval jemu, nicméně po výměně všech střiků jsem změnil názor, to co jsem myslel že dělá filtr dělali ty do_ebaný vstřiky a filtr bych řekl že dělá jen to co má nějak mě v tuto chvíli neobtěžuje ani nepřekáží jediný kdy ho registruju tak je při regeneraci že je to trochu hlučnější a poznám to podle zvýšenýho volnoběhu pokud tuto situaci oběvím tak se mu snažím dopřát ideální podmínky aby se mohl zregenerovat a zas mám chvíli pokoj, Takže já jsem obrátil od toho ho preventivně vykuchat.... Prostě ho tam nechám a pokud bude dělat co má nemám s ním nejmenší problém. Nehledě na to že soudruzi ze západu viděj tohle hodně neradi a snad chtěj prosadit že se bude jeho činost kontrolovat na STK takže třeba nebude dlouho trvat a budem na tom stejně...

Odkaz ke komentáři

keby bola tá kontrola len na STK, včera v správach bolo, že to je celoeurópsky problém a chcú proti tomu bojovať, vraj mobilné STK, kde budú toto preventívne kontrolovať, v Rakúsku keď zistia, že tam nie je, pokuta, zoberú tabule a opraviť do pôvodného fabrického stavu... :wallbash: potom značky vrátia

Odkaz ke komentáři

to je přesně ono, podle mého tak dpf filtr je jenom indikátor toho že je někde něco špatně, takže většinou je lepší řešit příčinu než nějakym způsobem omezit její projevy, o tom by vám asi mohl vyprávět TDIfun.... A už se vidim jak někde za dva roky vykládám v německu na mobilní STK kde že je můj filtr, nebo naopak jak čekám v rakousku na A1 až přijede škoda asistence s novým filtrem :D

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

Abych pravdu řekl taky jsem chtěl za každou cenu dát filtr doháje, protože veškerý negativní vlivy který auto mělo jsem přisuzoval jemu, nicméně po výměně všech střiků jsem změnil názor, to co jsem myslel že dělá filtr dělali ty do_ebaný vstřiky a filtr bych řekl že dělá jen to co má nějak mě v tuto chvíli neobtěžuje ani nepřekáží jediný kdy ho registruju tak je při regeneraci že je to trochu hlučnější a poznám to podle zvýšenýho volnoběhu pokud tuto situaci oběvím tak se mu snažím dopřát ideální podmínky aby se mohl zregenerovat a zas mám chvíli pokoj, Takže já jsem obrátil od toho ho preventivně vykuchat.... Prostě ho tam nechám a pokud bude dělat co má nemám s ním nejmenší problém. Nehledě na to že soudruzi ze západu viděj tohle hodně neradi a snad chtěj prosadit že se bude jeho činost kontrolovat na STK takže třeba nebude dlouho trvat a budem na tom stejně...

PRESNE!!!!

to je přesně ono, podle mého tak dpf filtr je jenom indikátor toho že je někde něco špatně, takže většinou je lepší řešit příčinu než nějakym způsobem omezit její projevy, o tom by vám asi mohl vyprávět TDIfun.... A už se vidim jak někde za dva roky vykládám v německu na mobilní STK kde že je můj filtr, nebo naopak jak čekám v rakousku na A1 až přijede škoda asistence s novým filtrem :D

lafeta a jedes domu, auto po hrubem zasahu nesplnuje emisni parametry, nema co delat na pozemni komunikaci. Beru to, ze je fap uz opravdu KO a clovek si to riskne a da ho pryc. Blbe se kupuje new DPF za 35tis, tomu rozumim. Ale pokud to je jen mozne, filtr je lepsi zachranit.

Odkaz ke komentáři

Dobrý den,

mám dotaz.

čágo,já měl stejný prbolém úplně jako ty, taky mám RS 2006 a řešil jsem to asi půl roku, pořád jsem něco vyměňoval a platil, ale nakonec jsem začal jezdit na Vervu, a ono to přestalo dělat, od té doby mi to udělalo, jen asi jednou, což je za rok docela v pohodě,,,tak třeba ti to taky pomůže....čus

Odkaz ke komentáři

čágo,já měl stejný prbolém úplně jako ty, taky mám RS 2006 a řešil jsem to asi půl roku, pořád jsem něco vyměňoval a platil, ale nakonec jsem začal jezdit na Vervu, a ono to přestalo dělat, od té doby mi to udělalo, jen asi jednou, což je za rok docela v pohodě,,,tak třeba ti to taky pomůže....čus

Zdravím, za dobu co ho mám,tankuju pouze na benzine vervu. Zřídka kdy,tam dám OMW. Bohužel,tohle ono nebylo.

Dal sem to do škodovky,ta mi gratis vyměnila všechny 4 vstřiky,čidlo tlaku vzuchu a přeinstalovala řídicí jednotku,takže se celkem plácli přes kapsu. Autu se zvýšil výkon,spotřeba šla o cca 1,5l dolu a auto ztratilo výkon pouze jednou a to se studeným motorem. Ještě sem tady u Nás nechal ultrazvukem vyčistit Turbo a zatím bez problémů. Tak uvidíme do budocna.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Dobrý den,

mám dotaz.

Mám stejný problém, takže bych se chtěl zeptat, jestli už jste to nějak vyřešil, našel tu chybu. Měli jsme naše auto na diagnostice a světe div se, žádné chyby počítač neukázal.A to i přesto, že za cestu z Liberce do Sokolova a zpět se to stalo třikrát. Pokaždé stačilo zastavit, vypnout motor, chvilku počkat a jelo se dál. Ovšem představa, že se tahle závada stane např. při předjíždění kamionu, mě malinko znervózňuje.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...