Steew Odesláno Únor 2, 2013 Sdílet Odesláno Únor 2, 2013 neví tady prosim Vás někdo o někom kdo by uměl předělat normál světla na xenony? popřípadě jestli tady k tomu je nějaká konverzace, tak dát link. dík moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 2, 2013 Sdílet Odesláno Únor 2, 2013 Není problém udělat, celkem se to dělá částo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Steew Odesláno Únor 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 2, 2013 no a nějakej kontakt na někoho kdo to dělá nebo nějakou stránku kde bych si o tom moh něco přečíst? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 http://www.cardiagnostik.cz/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dadacek Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 Rolbaře doporučím dodělával mi to na OII s dalšíma věcma. Je to profík na tyhle věci B) Rozdíl ve svícení obrovský Na STK bez problémů, jen byli špatní z normálního ovladače světel :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 To se divím, že ti na xenony s manuálním nastavením sklonu světel dali technickou. I když, u nás v ČR si o technických nedělám iluze, taky tam přece co dva roky jezdím :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 tak ten ovladač tam pravděpodobně jenom zůstal... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ambri@piota Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 Jestli to máš kousek do Prahy, tak neni nic lepšího než zkontaktovat Rolbaře, je to profík. Mě předělával Oii z oholenýho ambiente na elegance a super. Auto šlape neskutečně. Můžu jen dopručit:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 no a nějakej kontakt na někoho kdo to dělá nebo nějakou stránku kde bych si o tom moh něco přečíst? A když jsi tohle psal tak jsi měl zavřené oči Vždyť máš odkaz přímo nad tím :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Steew Odesláno Únor 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 joo už sme domluvený.. jen bohužel až v březnu no.. ale co se dá dělat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 Jo byl jsem v prosinci na STK a první dotaz technika. XENONY a to jsou dodělávané? A jak je to s naklápěním? Ne je to originál z fabriky - a byl klid. Řekl bych že zpřísnili. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dadacek Odesláno Únor 4, 2013 Sdílet Odesláno Únor 4, 2013 Technickou zpřísnli, to určitě, musel jsem tenkrát strhnout folie vepředu (ale to chápu..).¨ Na té STK dokonce 2x "startoval", aby viděl, že se to naklápí samo ostřikovače mám taky real.. tenkrát jsem to bral hlavně proto, že má čidlo hladiny kapaliny Xenony jsou samozdřejmě s automatickým sklápěním ;) i když nedělám si spíš iluze, že to funguje výborně :lool: (teda jako funkčnost je 100% made by Rolbař), ale spíš myslím to, jak a kdy si to samo "sklápí".. A ano, manuální ovladač tam jen zůstal (proč kvůli jednomu kolečku, co je stejně už odpojené kupovat "bez kolečka" za dalších několik set, když to jede i na starej, ale funguje už jen intenzita osvětlení přístrojů ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metr iks Odesláno Únor 4, 2014 Sdílet Odesláno Únor 4, 2014 Zdravím. Mám dotaz: 1) Koupím xenony a vyměním je za klasický halogen => bude blikat =>nutná uprava přes diagnostiku=> a každá STK nutno opakovat úpravu ŘJ.. jE TO TAK?! nebo mě budou klasické halogenové světla při zpětném osazení fungovat normálně?! 2) Koupím oholené xenony bez jednotek .. pak HID KIT s redukcí na D1S a CAN Bus převodníkem... udělám vystrojení ve světlech, abych neměl žádnou kabeláž venku, a hlavně abych nemusel furt dělat úpravy ŘJ.... Takto bych prostě přehodil celé světla a bylo by to naprosto snadné a rychlé... Máte někdo zkušenost s CAN Bus převodníkem k HID sadám?! CANBUS dkodér http://www.ebay.com/itm/Canbus-Warning-Error-Decoder-Canceller-TIM-For-Xenon-HID-H1-H3-H3C-H4-H7-H8-H9-/151145503583?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2330f95b5f HID KIT redukce k patici D1S D2S http://www.ebay.com/itm/New-D2-Xenon-Hid-Bulb-Kit-Socket-Wire-Cable-Adapter-Connecter-Harness-Good-EP98-/121174273973?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c368cafb5 Hid balast: http://www.ebay.com/itm/35W-Slim-Xenon-HID-Kit-Replacement-Ballasts-H4-1-H4-2-H7R-H13-2-9004-3-H13-4-/281211814239?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item417987c15f&vxp=mtr např H7 kabel:(koncovky bych odstřil a napojil na koncovku světla: http://www.ebay.com/itm/2X-H7-9006-Wire-Harness-for-HID-ballast-to-stock-socket-HID-for-Conversion-Kit-/121201662724?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item1c382e9b04&vxp=mtr can bus 130 redukce 105 balast 380 kabel 230 Celkem 845Kč + světa cca 4000-5000.. Zkoušel někdo takovéto zvěrstvo?! :-D Díky za jakékoli info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davidek.c Odesláno Únor 4, 2014 Sdílet Odesláno Únor 4, 2014 Mel jsem taky HId sadu a je to prasarna...za dva dny jsem to vymontoval a vyhodil.Nech si to udelat vse jak to ma byt origo vcetne ostriku a potom to bude OK a vsude bezproblemu!Je to drazsi,ale neda se nic delat.Bud xenony origo a pokud se ti nechce davat tolik penez nech si halogeny... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metr iks Odesláno Únor 4, 2014 Sdílet Odesláno Únor 4, 2014 Já bych ale nedával xenon do paraboly!!Dal bych to do čočky xenonu... jde mě spíš o obejítí elektroniky auta. Ale díky za názor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Únor 4, 2014 Sdílet Odesláno Únor 4, 2014 (upraveno) HID v žádném případě. Dej originál xenony a uprav nivelaci na kolečko.Elektroniku auta obcházet nemusíš. Myslím, že to bude svítit i když jsou nakodovaný xena, ale jednou za dva roky není problém si to nechat překodovat. Ideální by ovšem bylo dodělat originál nivelaci Upraveno Únor 4, 2014 uživatelem Alessi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas178 Odesláno Únor 4, 2014 Sdílet Odesláno Únor 4, 2014 Na kolik takova sranda asi vyjde to udelat komplet? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FilipK Odesláno Únor 4, 2014 Sdílet Odesláno Únor 4, 2014 Nivelacia na kolecko je hovadina. Auto neprejde cez STK. Komplet je to cca. 12000 plus svetla samotné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metr iks Odesláno Únor 5, 2014 Sdílet Odesláno Únor 5, 2014 Samozřejmě, že si uvědomuju, že xenony na kolečku jsou hovadina, ale zase na druhou stranu.. Chovám se ohleduplně a když vidím, že světla svítí dál než by měly tak kolečko otočím... a s ostřikem světel to řeším tak že když zastavuju u práce, obchodu atd, tak hadříkem sklo přejedu. do podobné přestavby jsem se pustil zde:http://www.renaultscenic.kvalitne.cz/bixenon.htm a na technickou samozřejmě měním světla.... Původně jsem to sem nechtěl ani dávat, potože se tu zvrhne diskuze na téma, že by mě měly zavřít, sebrat řidičák a podobně... Na technickou jsem s tímto bazmekem jel, a do doby než si sedl do auta a zjistil, že mám kolečko tak si myslel, že je to originální svělo. Při kontrole seřízení bylo vše 100% v pořádku!! To jen tak na vysvětlení.. Myslím si, že takto udělaná přestavba je lepší než íglájs... Až bude chvilku času tak světla sestavím a třeba dám vědět jak to dopadlo, ale půjdu do sestavy jak jsem psal. Aspoň budu chytřejší jak to bude fungovat.... Mějte se 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napster Odesláno Únor 5, 2014 Sdílet Odesláno Únor 5, 2014 Prekopani z nexenonu na xenony vse origo facelift 13-15000kc jinak k tomu ze to nastavujes koleckem. Hlavne pri jizde do kopce a s vozikem nestihnes stelovat s koleckem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 argumenty ok, ale pochybuju, že je uplatníš, až se nedejbože stane nějaká nehoda, budou zranění atd.... poškozený řekne, že si ho oslnil (nebude ani viníkem) a už je vyděláno, většina škody půjde za tebou, jelikož jde o auto co nemělo na silnici co dělat. Každej je chytrej, dokud se něco nestane, neni lepší mít vše ok a klidné spaní? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seda Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 Ta nivelace při jízdě stejnak pořádně nefunguje..Co pozoruji na silnici tak mě i nový auta co mají nivelaci oslňují.A ty ostřiky to je taky na hovno.70% lidí tady na fóru to má stejnak nakodovaný tak aby nešli.A už vidím jak na STK mi měří lumeny atd. mám tam xenon výbojku 25W max 2000 a dle zákona to tam mít můžeš. je jasný že origo je origo ale dávat za předělání 18tis je celkem garda http://auto.idnes.cz/xenony-pro-skoda-rapid-0ba-/automoto.aspx?c=A130530_154804_automoto_fdv 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 A podla akeho zakona tam mozes mat 2000lm? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 jj, výkon 2000lm a 25W zdroj, ale tak jako tak to nemění nic na tom, že světla musí být na tento světelný zdroj řádně homologována, takže pokud to dáš do klasických, nic se nemění na tom, že to tam být nemá... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seda Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 Jasný to chápu to je to samé že nesmíš mít led diody v SPZ na OII :) taky nemají homologaci ;-) ale jinak s tebou souhlasím že to tam nemá být ;-) ale pořád lepší tam dát origo xenon než aby tam byli nějaký HID sady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 jj, HID sada nejhorší, co může být 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 Milotec do led SPZ a další firmy maji homologaci, stačí vybrat dobre 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Únor 8, 2014 Sdílet Odesláno Únor 8, 2014 MIlotec jasny, SOZ za 1800,-, muzes prozradit dalsi firmy? Diky. D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napster Odesláno Únor 8, 2014 Sdílet Odesláno Únor 8, 2014 Prosim te a proc nemuzes mit bile led diody v RZ prosim? Zajima me proc :-) je to totiz nesmysl ;-) lepsi je znat zakony, nez sirit to, co rekne automechanik Pepa Slavik z vedlejsi vesnice, kterymu to rikal Honza Novak co to vi od Karla Voprsalka..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danikd Odesláno Únor 8, 2014 Sdílet Odesláno Únor 8, 2014 No myslim ze ma pravdu, jakykoli vnejsi zdroj svetla, tj. kazda zarovka musi mit homologaci ( ne na auto, proste E ) a to vetsina nema ... V interieru si muzes zapalit klidne karbidku, tam to je kazdymu sumak ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.