Přejít na obsah

Dopravní nehoda - viník ujel


Wasp

Doporučené příspěvky

Tak jsem dnes přišel ke své Octavii zaparkované před domem a nestačil jsem se divit. Auto mělo nabouraný celý bok. Někomu to uklouzlo, ale bohužel se neobtěžoval zanechat na sebe kontakt a ani nehodu nahlasit. Stalo se to na Praze 13 na Velké Ohradě a dle šetření policie se jedná o Fabii I před FL. (Zůstaly tam mřížky z nárazníku) Nehoda má svědka, který vypověděl, že to bylo dnes 16.2.2013 kolem 6:00 ráno, ale bohužel nezaregistroval SPZ.

Nahlasil jsem to na Policii, ale ty na mne ještě udělali bububu, že parkuji tam kde bych neměl a že si to pojišťovna jistě ztrhne. Sakra já toho dotyčného chytit... :wallbash:

 

Takže berte to jako výlev mých pocitů, ale potřeboval jsem to vyventilovat. :rolleyes:

 

btw. kdyby někdo věděl o bourane Fabii I, z Prahy 13 na pravý přední roh, určo se odměním za informace. Sídliště jsem projel křížem krážem, ale nikde žádná nestála.

 

tady ukázka jak vypada chudinka:

octaviaII_nehoda_sm.jpg

 

Ve větším rozlišení => Octavia II po nehodě

Odkaz ke komentáři

Protože dotyčný by přišel o 36 měsíců bonusu, navíc lidi jsou zbabělí pitomci, bude to stát někde mimo a pak to nechá oprtavit, ale víš že to byla fabia předface bílá. No každopádně, řeknu opačnou zkušenost. Naboural jsem borcovi auto, ale jen prohnuté zadní dveře (citron C5) opravdu jen prohlé, ty máš proti tomu totálku. Ja na svém neměl nic ale vubec nic. Tak stamdartně že ujedu, ale nějak mě hlodalo svědomí, a právě jsem si říkal, co bych udělal tomu co by mi to udělal a ujel, jak bych byl nasranej. Tak jsem mu tam nechal lístek a za pul hodiny na to jsem to s ním řešil. Odhad opravy byl podle mě tak 10-15tis s předraženým servisem, dveře oprava + lak. No a pak jsem se o to dál nestaral. Asi pul rokuzpět, jsem zjištoval ja to bylo, a nestačil jsem se divit. Cena opravy opravdu prohnuté dveře v liště, všechno fungovalo bezchybně, tak byla 57000,- :blink::blink::blink: TAkže se na tom pěkně někdo napakoval.  Takže to je zas druhý pohled. Je tady fakt, že toto už je teda dost, nen to prohnutý blatník nebo dveře. Kdby to hodnotil a opravoval ten talent co tu C5 tak bych to viděl u tebe, bud na totálku, nebo oprava tak 130tis .

Odkaz ke komentáři

Sviňárna. Něco podobného měl brácha s Roomsterem - nabořený přední nárazník. Tomu pachatel zanechal lístek za stěračem s telefoním číslem,které bylo ovšem neexistující. Asi ho někdo viděl,nebo si uvědomil,že na té ulici mají policajti kameru,tak zahrál tuto habaďůru. Samozřejmě,že podle policajtů na kameře nebylo nic vidět,stalo se to za tmy a prý má malé rozlišení... Tak na V.Ohradě je to s parkováním pěkná divočina. Nedávno jsem v té samé ulici,jen o dva bloky dál, viděl brutálně "opískovaný" bavorák - nejenže měl sedřený celý levý bok,ale i urvané zrcátko a vysklené okno u řidiče. Počítám,že to byl následek setkání s korbou nějakého menšího náklaďáku. Ovšem je pravda,že stál na tom nejblbějším a nejužším místě... kde projelo sotva osobní auto,natož třeba popeláři apod.

Odkaz ke komentáři

toto fakt naserie ja som u nas pred panelakom videl ako chlapcisko podobne poskodil susedovy auto.Tak som si zapisal typ auta farbu a cislo,ked prisla policia dali sme.No a nas policajti to auto aj tak nedokazali najst. :wallbash:

Dufam ze tebe sa to podari. :pivo:

Upraveno uživatelem Huba73
Odkaz ke komentáři

Lidi jsou v tomle ohledu strašný kurvy. Kolega se opřel svojí OII o nějakou starou korejskou Kiu. Trochu mu odřel štětkou naptřenej blatník a protože kolega je poctivec nachal tam týpkovi na sebe telefon. Vyplnil záznam o nehodě a poslal ho týpkovi aby ho dovyplnil a vrátil. Jenže on dovyplnil a odeslal na pojišťovnu sám. Po nějakém čase se kolega začal přímo na pojišťovně zajímal o průběh řízení a nestačil se divit co všechno si tam týpek ještě vypsal.

Má svoje fotky tak je okamžitě poslal na pojišťovnu a podal podnět k pojistnému podvodu. Tak uvidí jak to dopadne.

A jak říká jinej kolega dneska už volám policajty úplně ke všemu. Nebudu se potom s nikým hádat jak to bylo.

Upraveno uživatelem Mirouch76
Odkaz ke komentáři

Mám taky dvě zkušenosti z našeho parkoviště. Jednou ťuklá octa na zadek - zvětlo, spodní lišta a nárazník. Chlap byl fér a ačkoli to udělal o půlnoci a mohl se zdejchnout, ale nechal na sebe kontakt a všechno šlo přes pojišťovnu. Ta sice chtěla amortizovat, ale po mém odvolání zaplatili všechno do poslední koruny. Podrobnosti tady

A pak mě nabořila pipina na předek - odnesl to xenon, ostřik a nárazník. Ujela, byl svědek ale nestačil přečíst RZ. Policii jsem volal, svědkyně to odsvěčila, nicméně vinník nebyl, havarijko nemám, takže nazdar. Tady je víc

Odkaz ke komentáři

Já jsem takto dopadl s Toledem, akorát jsem si ho sám otřel o svodidla, když jsem strhnul řízení kvůli srnci. ČPP mi na hav.poj. spočítala škodu na 74 a udělali svině z toho totálku i když jsem jim řekl, že mám servis který mi to opraví do 40ti a doložím fakturu - stejně udělali totálku a po dražbě doplatili něco pod 30 ( nepomohlo ani odvolání ani přešetření ). Oktu jsem neměl ani 24 hodin od koupě a někdo mi ji ojel modrým autem a samozřejmě ujel. Pojišťovák mi řekl na rovinu, že to je jen na zástřik a tabulkově je škoda 1500 a to mi s mojí spoluúčastí 3000 nevycházelo. Naštěstí to šlo rozleštit až na jednu čáru skrz lak asi 1x5 cm. Takže s tou pojišťovnou to taky není až tak fér a pokud nechceš aby ti to zmastil nějaký garážista tak ta oprava nemusí vyjít.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

tak já velice děkuji za reakce k příspěvku. Nicméně zatím viník neznámy, což je ta smutnější stránka věci, ale pozitivní je to, že autíčko už je u lékaře a klempířina je až na pár detailu hotova. Od zítra by se to mělo přesunout na lakovnu a začít s přípravou a lakováním. Do konce týdne je Autí doma, mám radost jak malej kluk a hned se půjde oslavovat návrat člena rodiny zpět domu. :pivo:

 

co se týče pojišťovny, mám hav. pojištění u České pojišťovny, která vše vyřídila ve velice krátkém časovém sledu od nahlášení přes nafocení a odeslání peněz na můj bankovní učet. Nechal jsem to udělat rozpočtem a zatím se s částkou do opravy vejdeme. :)

Odkaz ke komentáři

Děkuji za tip :palec:

připlatil jsem si za lakovane lišty z Facelifta/RS-a (udajně jsou stejne) a dale jsem priplatil za zadni naraznik z Facelifta včetně FL čidel. takže bude zase o kousek hezčí :rolleyes:

až bude autiko zpět doma, hodim sem par fotek jak dopadla oprava. Předpokladam, že po nebo út si pro něj pojedu, ale záleží jak dopadneme na geometrii :( snad nebude nic se zadni osou :(

Odkaz ke komentáři

Samozrejme ze z obou stran, i kdyz by to byla jista uspora to nechat udelat jen z te jedne. :lool:

Co se tyce ceny, tak predFL lista nelakovana stoji nejakych 360Kc/kus a FL/RS lista v priprave pod lak 550kc/kus neni to zastakovy rozdil a kdyz se to lakovalo, tak se prihodili i ty listy. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

takže Octa je doma, pro ukazku jsem udělal pár fotek jen na rychlo, aby byl vidět výsledek. Opravu prováděl člen z vedlejšího fora Spirit a odvedl vskutku skvělou práci :pivo:

Dokonce mne i překvapil a vyměnil mi slepičky :wub:

+ mi scháněl zadní FL nárazník a FL lišty dveří :palec:

OII_bok_det.jpg

OII_bok.jpg

 

přední překvápko:

OII_pred.jpg

 

zadní překvápko:

OII_zad.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

dnes dám menší update, prostě si potřebuji ulevit. Ráno přijdu k autu a obě slepičky byly pryč. Dalo se to očekávat, ale stejnak to naštve.

 

Jen doufám, že ten dotyčný z toho má radost a je to takový zoufalec, že si je za těch pár korun nemůže koupit a navíc to bere z auta pod kamerou. :lol:

 

edit:

to Vevca: FL lampy zadní už jsou na autě, abych nebyl OT :D

Upraveno uživatelem Wasp
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...