Přejít na obsah

Co znamená červená blikající dioda?

Doporučené příspěvky

Čest,

prosim, mam octáviuse pouze tyden a teprve se seznamuji.

Snad jem zvolil odpovidajici sekci, odpovedi jsem nanasel.

Jedna se mi o cervenou diodu na dverich ridice, co vlastne indikuje jeji blikani?

Co vim, tak auto alarm nema, po zamknuti se rozblika, ale ne vzdy! Prevazne po zamceni blikat nezacne.

Auto ma dalkove centralni zamykani dodelane, ale to asi nema vliv, protoze kdyz zamknu klicem, taky neblika.

Děěkuji :)

Odkaz ke komentáři

SAFE LOCK - auto nejde otevřít ani zevnitř.

Aha, dekuji. Jak si mam ale vysvetlil jeho obcasne aktivovani. Nejsem si vedom, ze bych to nejak ovlivnoval, ani to snad nejde ne? Nedochazi mi ani smysl nemozneho otevreni zevnitr (nebo pootevrene okynko zapomenute a ruka smatralka?)

Odkaz ke komentáři

Jak už ti napsal Lukas, když dioda bliká, tak se auto po zamknutí přeplo do SAFE LOCKU a nejde otevřít ani zvenku ani zevnitř (ochrana proti zlodějům). To že se stává, že ti po zamknutí dioda nebliká, způsobuje chyba některého ze zámků (špatný mikrospínač nebo studený spoj na tišťáku v zámku), je to častá nemoc octávek, ale dá se v domácích podmínkách lehce opravit (pokud jseš aspoň trošku zručnej) ;) , vícenásobné zamykání na to podle mě nemá vliv, aspoň u mě to tak nefunguje :)

Odkaz ke komentáři

Nevím jestli se něco kolem tohoto nastavuje v komfortce. Ale myslím, že standardně je - jedno zmáčknutí dálkovýho zamkne auto a aktivuje savelock (bliká dioda). Pokud zamknu a do několika vteřin (do 3s?)zmáčknu znovu zamknutí na dálkovém, tak auto zůstane zamknuté, ale vypne se savelock (přestane blikat dioda). V tomto stavu nejde otevřít auto ani zevnitř.

To by si měl uvědomovat každý, kdo někoho nechává v zamčeném autě, zvlášť pokud má okna v elektrice. Pokud by se něco dělo, tak se z auta stane past, ze které nejde uniknout...

Savelock má sloužit ke znepříjemnění činnosti zloděje pokud už nějak vnikne do kabiny (třeba rozbitým okýnkem), nemá možnost zevnitř volně otevírat všechny dveře...

Odkaz ke komentáři

S dovolením to trochu opravím :)

Nevím jestli se něco kolem tohoto nastavuje v komfortce. Ale myslím, že standardně je - jedno zmáčknutí dálkovýho zamkne auto a aktivuje savelock (bliká dioda) dveře nejdou zvenčí ani zenvitř otevřít. Pokud zamknu a do několika vteřin (do 3s?)zmáčknu znovu zamknutí na dálkovém, tak auto zůstane zamknuté, ale vypne se savelock (přestane blikat dioda a je slyšet zvuk deaktivace safelocku). V tomto stavu nejde otevřít auto zevnitř.

To by si měl uvědomovat každý, kdo někoho nechává v zamčeném autě, zvlášť pokud má okna v elektrice. Pokud by se něco dělo, tak se z auta stane past, ze které nejde uniknout...

Savelock má sloužit ke znepříjemnění činnosti zloděje pokud už nějak vnikne do kabiny (třeba rozbitým okýnkem), nemá možnost zevnitř volně otevírat všechny dveře...

Odkaz ke komentáři

S dovolením to trochu opravím :)

Nevím jestli se něco kolem tohoto nastavuje v komfortce. Ale myslím, že standardně je - jedno zmáčknutí dálkovýho zamkne auto a aktivuje savelock (bliká dioda) dveře nejdou zvenčí ani zenvitř otevřít. Pokud zamknu a do několika vteřin (do 3s?)zmáčknu znovu zamknutí na dálkovém, tak auto zůstane zamknuté, ale vypne se savelock (přestane blikat dioda a je slyšet zvuk deaktivace safelocku). V tomto stavu nejde otevřít auto zevnitř.

Dekuji za reakce k memu dotazu :)

Ale jen zrekapituluji, dalkove ovladani je k centralnimu ovladani dodelavane, podoba privesku. Vic k tomu nevim. Myslite si, ze to ovladani je shodne s tim, co popisujete vyse? Dnes jsem nechal auto dama, tak to nemohu overit.

Odkaz ke komentáři

Kvido27 - jo dík za opravu...já to myslel správně, ale při stylizaci a několikeré úpravě mého příspěvku jsem to měl nevědomky nakonec napsané obráceně...omlouvám se pokud jsem stihl někoho zmást... :wallbash:

...dalkove ovladani je k centralnimu ovladani dodelavane, podoba privesku...

Odzkoušet v reálu bude myslím to nejrozumnější. Nevím jestli se nemýlím (taky teď nemám u sebe), ale principielně stejně by to snad mělo fungovat i s klíčem (otočím dvakrát za sebou do směru "zamknuto"). Centrál máš zřejmě origo, dodělávaná dálka pak jen "pouští" do drátů signál stejně jako otočením klíče v zámku - z toho mi vychází, že by to mělo fungovat i s tou neorigo dálkou stejně.

Ale jestli ti opravdu dioda bliká nějak nahodile, bude problém někde jinde...třeba v nějakém zámku jak zmiňovali výše...

Odkaz ke komentáři

Kvido27 - jo dík za opravu...já to myslel správně, ale při stylizaci a několikeré úpravě mého příspěvku jsem to měl nevědomky nakonec napsané obráceně...omlouvám se pokud jsem stihl někoho zmást... :wallbash:

Odzkoušet v reálu bude myslím to nejrozumnější. Nevím jestli se nemýlím (taky teď nemám u sebe), ale principielně stejně by to snad mělo fungovat i s klíčem (otočím dvakrát za sebou do směru "zamknuto"). Centrál máš zřejmě origo, dodělávaná dálka pak jen "pouští" do drátů signál stejně jako otočením klíče v zámku - z toho mi vychází, že by to mělo fungovat i s tou neorigo dálkou stejně.

Ale jestli ti opravdu dioda bliká nějak nahodile, bude problém někde jinde...třeba v nějakém zámku jak zmiňovali výše...

Jasny, je to tak, overoval jsem si to od ex ex ex majitele, ktery to nechal montovat (teda fuska dohledat ty lidi :D )

Dnes jsem toho hodne najezdil po Praze a jak jsem to zkousel, tak po zamceni dalkou se auto zamkne, po druhem stisku se aktivuje SAFE LOCK (nekdy az po treim stisku :blink: .

A kdyz se po cas jizdy zamknu v aute priskusnym tlacitkem, odemknu se a vystoupim, tak zase nejde pouzit dalka, az do te doby, dokud auto klicem nezamknu a nasledne odemknu, pak funguje. Ja jsem z toho uz jelito, ale to jsem jinde, nez byl prvodni dotaz. :wallbash:

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Ahoj chlapy,prosím Vás mohl by mi někdo poradit kde seženu tuto diodu?Jsem pri rozebírání tapce ji omylem ohnul a neblikala ani pri zavrenych dveri a kdyz jsem ji priklopil kolmo blikala tak jsem ji prilepil vterinovym lepidlem a prestala blikat.Tak ji musim koupit a nevim kde nemuzu to nikde dohledat nebo davam treba spatany nazev toho dilu.Dekuji moc Milan

Odkaz ke komentáři

Jak už ti napsal Lukas, když dioda bliká, tak se auto po zamknutí přeplo do SAFE LOCKU a nejde otevřít ani zvenku ani zevnitř (ochrana proti zlodějům). To že se stává, že ti po zamknutí dioda nebliká, způsobuje chyba některého ze zámků (špatný mikrospínač nebo studený spoj na tišťáku v zámku), je to častá nemoc octávek, ale dá se v domácích podmínkách lehce opravit (pokud jseš aspoň trošku zručnej) ;) , vícenásobné zamykání na to podle mě nemá vliv, aspoň u mě to tak nefunguje :)

Tak já mám něco podobného,ale nemám dálu.Zamknu a dioda nebliká,zamknu znova a někdy se rozbliká a někdy taky až na po čtvrté.Když se zamknu v autě, tak neotevřu dveře ze vnitř kromě PZ,ty jdou otevřít.Znamená to že ten zámek je KO ?Další závada je,že když zamknu u spolujezdce,nebo v kufru,tak se nezamkne u řidiče.Děkuji za radu.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Taky tam kontrolku mám. Ale když jsou mrazy, tak se mi při odemknutí klíčem neotevřou zadní pravé dveře, a když opět zamknu tak to nesvítí. Musím tedy odemknout, stále se mi dveře neotevřou, tak odemknu znova a to už se mi odemkne. Poté zamknu, a už bliká. Musí být prostě odemčeny všechny dveře, aby po zamknutí, červená kontrolka blikala

Odkaz ke komentáři
  • o 6 let později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...