iguka Odesláno Květen 31, 2012 Sdílet Odesláno Květen 31, 2012 Ne, do servisu, ale ptal jsem se ještě, ať mi napíšou přesný typ, protože ta cena se mi zdá nízká a už se mi zatím nikdo neozval. Ale když jsem zjistil, že dole je imbus, tak se do toho asi pustím sám, ještě uvidím. Tak ze servisu se ozvali, ale nabízel mi na výměnu škodovácký originál http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g060726a2-prevodovy-olej-sae75w-1l-fabia-fabia-2-roomster-octavia.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Červen 5, 2012 Sdílet Odesláno Červen 5, 2012 Tak dnes jsem nechal vyměnit převodový olej v autorizovaným servisu Škoda. Cena 450,- za olej + 200 práce. Takže se to dá. Hned jak jsem vyjel ze servisu, tak znatelný rozdíl, řazení jde lehko jak v novém autě. Budu to sledovat dál a pak napíšu, jestli se zlepšilo i to horší řazení jedničky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Červen 5, 2012 Sdílet Odesláno Červen 5, 2012 No po vymene som aj ja pozoroval hned rozdiel, najma pocitovo,ze prevody isli lahsie, az bolo citit,ako idu ozubene kolesa v prevodovke lahko :D . A tiez som maval problem s radenim jednicky, ale postupne po vymene sa to zlepsovalo a zlepsovalo a teraz aj na krizovatke ked dam neutral a potom na zelenu rovno do jednicky, tak tam zaskoci ,aj ked niekedy je citit trosku mensi odpor, no zlepsilo sa mi to o 80 percent. Rozmyslam,ze po cca. 30 000KM prevodovy olej vymenim zas a potom ho tam uz necham dlhsie. Aj ked som cital od nejakeho technika z audi,ze odporuca menit prevodovy olej kazdych 30 az 40 tisic km . Najma kvoli strate antikoroznych vlastnosti oleja po dlhsej dobe a aj toho,ze ked je auto prevadzkovane v zime, tak pri minusovych teplotach ked sa prevodovka zahreje,orosi sa aj zvnutra a steka tam kondenzovana voda a to nerobi dobre kovovym castiam,synchronom atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
octavkaaa Odesláno Leden 16, 2015 Sdílet Odesláno Leden 16, 2015 Chlapi tento zelený otvor tam je načo konkrétne???Má to niečo spoločné s prevodovkou? nadhlad 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drobek_CZ Odesláno Únor 24, 2015 Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 Nechci nikoho nijak mystifikovat, ale není to otvor pro čidlo rychloměru ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 24, 2015 Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 Prave ze mystifikujes. To neni otvor na cidlo rychlomeru, ale je to kontrolni otvor, kdyz se nastavuji rozvody na motoru ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drobek_CZ Odesláno Únor 26, 2015 Sdílet Odesláno Únor 26, 2015 A jak se prosím tě nastavují rozvody skrz převodovku ? Nebo co s těma rozvodama má společnýho převodovka ? :O 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 26, 2015 Sdílet Odesláno Únor 26, 2015 Vím jen, když jsem na to ptal kamaráda automechanika, tak mi říkal, že když se nastavují rozvody, tak musíš mít různé části motoru na určitých značkách, tzn. klikovku, vačku apod. a právě poloha kliky se určuje přes ten kontrolní otvor, který je zaslepen plastovým špuntem. Schválně se podívej u tebe na převodovku a zjistíš, že tam žádné čidlo rychloměru nemáš, ale máš tam taky ten špunt ;) Pokud máš jiné informace, tak se rád poučím... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drobek_CZ Odesláno Únor 26, 2015 Sdílet Odesláno Únor 26, 2015 No mám 1.6 55kw .... Zítra zjistím a popř.: nafotím ;) .... Ale nejde mi do hlavy proč by na tom záviselo nastavení rozvodů, protože jsme praxi už rozvody dělaly a to jsme tam ani převodovku neměly :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 26, 2015 Sdílet Odesláno Únor 26, 2015 Je to už několik let, co jsem se na to ptal (takže si to do podrobna nepamatuju), ale určitě mi říkal, že to je kontrolní otvor pro nastavení motoru (rozvodů). Pokud ještě chodíš do školy, tak se tam na to někoho zeptej... ;) Fotku určitě udělej, ale určitě to tam taky tak budeš mít, tzn. jen plastový špunt ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Únor 26, 2015 Sdílet Odesláno Únor 26, 2015 V té díře jsou fakt vidět zuby setrvačníku a v jednom místě má právě setrvačník značku a ta slouží při nastavení motoru myslím že do horní úvrati. Jinak ty obaly převodovek jsou celkem staré a dříve v té díře byl snímač otáček, to bylo u motorů s jednobodovým vstřikování. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Únor 27, 2015 Sdílet Odesláno Únor 27, 2015 Je to kontrolní zátka, když nastavujesš rozvody, můžeš si to tam zkontrolovat, ale nemusíš, poznáš tak třeba to, jestli nemáš posunutou řemenice na klice, jako jsem měl já, jelikož se mi střihul klínek. Dále to slouží pro nastavení předstihu (u 1.6 55kW) nablikává se tam předstih stroboskopickou pistolí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 27, 2015 Sdílet Odesláno Únor 27, 2015 Tak to jsem rád, že si to pamatuju dobře ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.