Přejít na obsah

DSG, nejde vyradit a nestartuje

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam 1.9Tdi s DSG prevodovkou, prisel jsem k autu a nejde mi vyradit z pozice P. Auto tyden stalo, predtim to normalne slo, ted pismeno P u radici paky blika (predtim jsem si toho nikdy nevsiml), paka nejde vyradit. Zkousel jsem startovat,zhaveni vsechno funguje, ale jak otocim na start nedeje se vubec nic.

Pro jistotu:

Baterie je nova a je ok

vyrazoval jsem se seslapnutou brzdou

nez jsem polozil otazku zde, hledal jsem na netu. Nasel jsem dve osoby se stejnym problemem, bohuzel temata stara rok a neuzavrena (bez reseni. Napsaljsem jim SZ, odepsal jen jeden ze to resil vymenou prevodovky i s jednotkou, coz mi prijde jako dost extremni reseni.

Diagnostika nevim, v tech tematech psali ze je cista, ja mam auto v nemecku, v nedeli tam jedu a beru ctecku na chybovy kody, ale ta nevidi vsechno, takze uvidim( Kdyby nekdo vedel o diagnostice na O2 za rozumnej peniz tak prosim SZ).

Nesetkal se s tim nekdo? Chceme zkusit jestli neni vadna spinacka (zadni elektronicka cast), ale zatim se nam ji nepovedlo vytahnout.

Odkaz ke komentáři

že by vadný brzdový spínač??Tipoval bych.

Jinak v popelníku je díra,kde můžeš západku mechanicky odjistit.To by jste si vy uživatelé automatu měli přečíst v manuálu k vozidlu

Diky za tip, automat mam chvili, najel jsem od koupi cca 1000km a uz jsem opravoval dvouhmotu, vysralo se turbo a ted tohle. Porad tam neco opravuju ,takze se priznavam, ze jsem do manualu moc nekoukal.

Ono vyradit muzu i mechanicky primo na prevodovce, spis mi slo o to jestli se s timto problemem nekdo nesetkal a nedoresil ho (jinak nez vymenou prevodovky)

Na spinac jsem koukal, je tam jeden pro automat i brzdova svetla, ty funguji. Je mi jasne ze uvnitr to bude asi separatne, ale ten by nevysvetlil proc to nejde nastartovat? Jedine teda ze by slo o dva nezavisle problemy.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Takze problem vyresen, byl procvakly (nebo prepaleny, tezko urcit kvuli oxidaci) napajeci drat pro mechatroniku a ecu DSG v oblasti starteru. Musel jsem rozebrat pul auta nez jsem na to prisel, tak kdyby nahodou mel nekdo stejny problem, tak at vi kam se mrknout. Vyfotil jsem to, ale musim fotky stahnout z mobilu a to ted nemuzu. Dodam pozdeji.

Mimochodem, zadny zamek na odemceni radicky v popelniku ani nikde jinde nemam.

Odkaz ke komentáři

Tady jsou ty fotky, na fotkach uz je kabel uvolneny z drzaku, kdyz je na svem miste, poskozeni nejde temer videt.

Ad zamek, musim tedy mrknout do manualu kde to tam je, uvolnil jsem ho mechanicky primo u civky.

podívej se do návodu str.108

To jsem prave udelal, informacni sum, mel jsem za to ze je tam nekde primo na to otvor a jde to bez rozebirani.

post-25926-0-38283700-1364160822_thumb.jpg

post-25926-0-13395800-1364160833_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...