header009 Odesláno Březen 18, 2013 Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 Zdravím, dneska jsem auto oplachoval vapkou od soli a od sajrajtu a s hrůzou jsem zjstil že mám na levém prahu vepředu odloupnutou tu antikorozní ochranu (plastizol nebo jak se to jmenuje) a začíná to pod tím docela reznout, všiml jsem si toho poprvý protože celou zimu tam byl většinou sníh na tom, práh je normálně v pohodě jenom se loupe ta izolace... Bavil jsem se o tom s lakýrníkem a ten říkal že je to otázka pár stovek že se to musí očistit obnovit antikorozní ochranu na plechu pak na to dát tu gumu a pak lak. A mě tak napadlo že když mám na kastli záruku proti prorezivění 10let, auto servisovaný v autorizáku tak jestli by to nešlo uhrát na reklamaci... nemá s tím někdo zkušenost? zkoušel jsem to tu hledat a nenašel:( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Březen 18, 2013 Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 To vypadá na pěknej bordel za plastovým podběhem,kdypak jsi to naposled čistil. Honza 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 v létě byl dole a čistil jsem to, teď to vypadá blbě protože je to šipnavý a to jsem to myl a než jsem dojel 10 km domu vypadá to takhle nicméně tohle je zvenku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kadlec Odesláno Březen 18, 2013 Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 myslím, že tě s relamací vyhoděj, i když tohle už viděl na jiný O2, ale řekl bych, že to máš už dýl, ten pozink vydrží dlohou než chytne lišku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 Dlouho to tam není, spíš to bylo jen odfuknutý a dostala se tam vlhkost... jako je mi jasný že je to způsobeno mechanickým poškozením, tam se to dá ale předpokládat když tam odletují kamínky od kola 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 18, 2013 Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 Jj nic s tím neuděláš na to se připrav 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 18, 2013 sem domluvenej s lakýrou že mi to udělá, tohle byl jenom nápad, on říkal že tohle je běžná věc že je snad o wurthu přímo opravná sada na to tak uvidim, tam jde prej o to že to chce alespoň 24 ideálně víc hodin uschnout jinak řikal že je to otázka pár stovek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 19, 2013 Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 Já už to tam mam také chystám se na opravu jen si to udělám sám 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Huba73 Odesláno Březen 19, 2013 Sdílet Odesláno Březen 19, 2013 Ak je uz farba poskodena neuznaju reklamaciu.mne skumali hrcku na zadnom blatniku ci tam nieje dierka aby to nemuseli uznat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 20, 2013 Sdílet Odesláno Březen 20, 2013 ked to tu uz riesite, ako casto by sa mal cistit bordel pod plastovymi podbehmi? nevedel som ze to treba vobec niekedy cistit... dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 20, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 20, 2013 sundat podběh a pak už uvidíš, a myslím že se budeš divit co tam objevíš :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 kazdy den sa dozviem nieco nove :D tak to asi omrknem ked bude cas... jak je to vlastne prichytene? nity alebo nejake skrutky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dadacek Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 je tam obyč šroubek řeznej s hvězdičkovitou na šroubování (nevím jak se to jmenuje) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 torx myslis? nieco taketo? http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSKmZ11tRzC4rEYrmRk7E854v69KbonitwUaTW7YlkFwSRuAw8ihA inak predpokladam ze koleso musi dole vsak? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 (upraveno) Nemusí, odšroubuj dva spodní torxy, odchlípni plastový podběh a uvidíš jak to vypadá, pokud jetam binec tak vypláchnout vodou,nejlépe vystříkat Wapkou,dělám to většinou 2x ročně(na jaře výplach po zimě a na podzim výplach pokvětech stromů a po listí). Honza Upraveno Březen 21, 2013 uživatelem Ororo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 tak já mám hotovo.... nakonec to stálo 800 protože byly obě strany stejný nicméně teď to není poznat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Duben 22, 2013 Sdílet Odesláno Duben 22, 2013 no ja som to tam rozrsuboval, nakoniec ,,az" 3torxy, a bolo to tam cistucke... sice na lavej strane som nasiel nejaky stary letak :lool: a na oboch stranach mozno trosku prachu, ziaden velky bordel co by tam mohol vlhnut a hrdzaviet, takze som spokojny zabralo to max 5min 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka_ai1 Odesláno Květen 2, 2014 Sdílet Odesláno Květen 2, 2014 Taky uz jsem to opravoval,ja to mel jeste horsi... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marian.marcin Odesláno Květen 4, 2014 Sdílet Odesláno Květen 4, 2014 Toš co, choroba dvojkovych Octaviek ja už túto opravu mám pomaly tri roky za sebou a bez problémov ,čistím to na jar a v jeseni pri výmene kolies bez toho to nejde.Už som opravoval aj 2010 ktorá mala pluzgiere pozdlž prahov :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Květen 4, 2014 Sdílet Odesláno Květen 4, 2014 Tiež som to mal tak obité. Oprava ma svojpomocne stála nejakých 12 Eur (základ, ochrana podvozku v spreji, vrchná metalíza, lak)a potom som tam dal origo zásterky na predné kolesá za 15 Eur a hotovo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Květen 5, 2014 Sdílet Odesláno Květen 5, 2014 (upraveno) Dnešní nález, toto je levá strana, vpravo to bylo o dost slabší. Ještě nějaký pátek a vyrostla by tam břízka :-). Upraveno Květen 5, 2014 uživatelem Stanson 0 Citovat Odkaz ke komentáři
toky805 Odesláno Květen 7, 2014 Sdílet Odesláno Květen 7, 2014 Nazdarte mam dotaz nebudu na tom niest urcity podiel aj kamienky predsa ked nemam zasterky tak ten prah ohlodaju mal som ten isty problem na povodnom aute teraz rozmyslam ze zasterky davat nebudem ale dam tam take plastove folie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marian.marcin Odesláno Červen 13, 2014 Sdílet Odesláno Červen 13, 2014 Určite by som tam niečo dal lebo kamienky +soľ= 100% hrdza 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Červen 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červen 13, 2014 jako kamínky na tom nesou 100% podíl, o tom žádná je to tím že nemáš zástěrky ;) nicméně myslím si že to rozbije lak pod folií a i tu folii to ve výsledku sundá :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marian.marcin Odesláno Červen 13, 2014 Sdílet Odesláno Červen 13, 2014 Ja mám zásterky, prahy po oprave tretí rok a zatiaľ OK ,s tou fóliou máš pravdu , sú to nie celkom hladké miesta a asi by tam veľmi nedržala. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Červen 25, 2014 Sdílet Odesláno Červen 25, 2014 Ty origo zástěrky bohužel nejsou nejlepší, jsou příliš krátké, ale alespoň něco, určitě se vyplatí. Já tam měl neorigo zástěrky, byly skvělé, delší, prahy netrpěly, ale zase jak je strašně slabá vrstva laku, tak byla po dvou letech tendece prodření laku. Jinak pokud je auto pravidelně servisováno v servisu Škoda, určitě se vyplatí se zeptat na opravu. U O2 před FL mi na záruku měnily přední kapotu, lakovaly kompletně zadek, protože gumy dveří dřely lak na rámech + dávali komplet nové gumy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Červen 30, 2014 Sdílet Odesláno Červen 30, 2014 Ten bordel z kapes v předních podbězích vyndávám pravidelně, rok co rok je tam humáč, hlavně na pravé straně ( u krajnice se ho drží víc). Včera jsem to zrovna dělal a našel jsem spoustu oděrek který musím opravit. Máte někdo nějakej tip, aby to vydrželo? Ten velkej rezavej flek na prahu vzniknul pod zástěrkou, asi se tam zabydlel kamínek a vibrace udělaly své. Chci si ty oděrky opravit, tak mě zajímají vaše zkušenosti, tipy a rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kadlec Odesláno Červenec 3, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 3, 2014 No co nejvic odrbat a zatrit, ale ty rzi na se podle me uz nezbavis Bude porad vylejzat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červenec 3, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 3, 2014 Skus to po obruseni natriet odhrdzovacom, ak tam nieco zostane, naviaze sa na to chemicky a nemala by sa dalej sirit. http://www.kinekus.sk/odhrdzovac-rezol-1kg/detail/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.