cayce2 Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 Zdarec, zatáhnul jsem normálně za kliku dveří řidiče, něco prasklo, spadlo to dolů a dveře nejdou zevnotř otevřít. Z venku ano. Sundal jsem tapec a prasklo lanko co tahá za kliku dveří. Prasklo v místě kde se napojuje na háček, který je zaháknutý za kliku dveří. Zajímá mě jestli se to dá efektivné napojit nebo jakým způsobem se tato závada opravuje ? (jde vyměnit celé lanko od zámku? Nebo musím vyměnit i zámek?) Napadlo mě jestli bych nemohl použít na spojení elektrikářkou spojku, tzv. čokoládu. Vyšrouboval bych jen tu svorku z hmoty a napojil na upadený háček-ten mám a na utržené lanko. Chvíli to bude držet, ale mám strach abych brzy opět nesundával tapec, že by se to utrhlo. Dík za jakoukoli efektivní radu :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 dá sa vymeniť samotné lanko http://www.cc-autodily.cz/bowden-zamku-vnitr-1_1?brand=SKODA&model=OCTAVIA 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cayce2 Odesláno Březen 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 dá sa vymeniť samotné lanko http://www.cc-autodily.cz/bowden-zamku-vnitr-1_1?brand=SKODA&model=OCTAVIA a jak to napojím do zámku? Musím zámek vymontovat ze dveří ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 Oprava se nevyplatí, kup nové lanko a máš po starosti http://www.cc-autodily.cz/search/?keyword=1U0837099D libero1071: byl jsi rychlejší :D cayce2: lanko je v zámku jen záhaknutý a pokud si to dobře pamatuji, tak ho ani nemusíš vymontovávat, stačí jen sundat tapec a jednoduše to vyměnit ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 Jojo,stačí ho jen zaháknout a nasadit na kliku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cayce2 Odesláno Březen 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 Hoši díkec, až jsem to pracně vymyslel (asi 2h) jak lanko napojit, napsali jste mi svoje rady tak raději koupím nový lanko. Než zase sundávat tapec :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 Aspoň jsi se zabavil , ale určitě bude lepší koupit nový lanko, aspoň budeš mít jistotu, že už se to nepokazí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cayce2 Odesláno Březen 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 Tak na tom odkazu co mi tady jeden z vás dal je lanko za 250 Kč+doprava, hodil jsem to na Aukro a tam ho nabízí nový za směšných 49 Kč+60 doprava :-))) To je úplná sranda. Výrobce VIKA. Hurá do práce... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 To za 250,- je originál a VIKA je čína, v odkazu co jsem ti dal je i to čínský lanko za 43,- http://www.cc-autodily.cz/bowden-zamku-vnitr-3_3 ;) , z toho Aukra to výjde ještě o nějakou kačku levněji :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cayce2 Odesláno Březen 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 VIKA je čína ? Sakra četl jsem někde, že VIKA je kvalita. Taková střední kvalita. To je fuk, dáme klukům šikmookejm vydělat :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 VIKA je čína jak vyšitá, ale myslím že u toho lanka by to zrovna nemělo vadit ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 ja by som s VIKOU nešiel ani do lanka ...to radšej dám 250kč 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 Myslíš, že i to lanko bude stát za houby? Já mám s VIKOU zkušenosti jen s pylovým filtrem, protože u nás v prodejně asi jiný filtr nemají a v pohodě, ale jinak bych asi kromě toho lanka nic jinýho od VIKA nebral... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 je to len môj osobný názor....ved u toho pelového sa nedá ani nič takého pokaziť,je to len papier...ledaže by rozmerovo mal odchýlky...ale to sme už trochu OT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 U toho filtru máš pravdu, rozměrově sedí, tak proto je asi OK :D , ale jinak VIKA nee, max. z mého pohledu ještě to lanko :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest zanzara2 Odesláno Červenec 4, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2013 Dobrý den. Prosil bych o radu. Mám VW Boru a nejdou mi otevřít dveře na levé straně (u řidiče a vzadu) zvenku. Zevnitř OK. Čim to bude? Mandlem nebo lankem? Musí tapec dolu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fenix Odesláno Červenec 4, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2013 Je možné, že z vonkajšej kľučky vyskočilo lanko....stačí odskrutkovať torx skrutku cez dierku z boku dverí, ktorá drží malú krytku kľučky....tak bude vidno či tam lanko je alebo nie...ak je vyskočené iba z kľučky dá sa po menšej námahe nasadiť aj zvonku cez otvor po tej krytke... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Říjen 20, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2015 Návod jak vyměnit prasklé lanko vnitřní kliky předních dveří (samotné vyháknutí a zaháknutí lanka v čase cca 06:20) : PS: Třeba to někomu pomůže...teď jsem to řešil, když mi praskl zobáček lanka :) Koupil jsem VIKu za 80kč tak snad vydrží :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Říjen 21, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2015 Mám taky Viku lanko už 3 roky a drží v pohodě. Za ty peníze jsem si rovnou koupil 2ks a to druhé mám v šupleti jako rezervu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.