Přejít na obsah

Plastový horní kryt motoru - molitan

Doporučené příspěvky

Měl jsem asi 2x sám kryt odmonotovaný (čidlo chlad. vody a žhavičky). Toho molitanu jsem si moc nevšímal, tak si myslím byl docela ok (jinak by mne to zarazilo jako teď). Teď jsem byl náhodou pod kapotou a vídím, že mi molitan tak nějak visí vepředu z pod krytu dolů a po bocích taky...tam už jsou to takové sotva držící pásky. Kousky se i válely dole na převodovce.

Je to normální? Jak to je pod tím krytem - molitan je nějak nalepený, nebo nacvaknutý? Dá se koupit samotný, nebo jen celý kryt? Má cenu řešit přes vrakáč, nebo to bude za chvilku to samé?

Dík za postřehy, názory...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak jsem to měl sundané a podrobněji prozkoumal - ten molitan je takový částečně "svařovaný" a částečně složený (výběžek molitanu se zpětným "háčkem" do oka). K tomu plastu je to taky v několika bodech přivařené.

Nový kryt v řádu tisíců, použitý kolem 800,-...ale nevím v jakém stavu, jestli nebudu za rok tam kde jsem.... :-(

Co už hodně viselo jsem vyhodil, jinak to dál asi moc nepořeším...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Nevíte zda se dá pořídit do krytu motoru taková plastová objímka, která drží v krytu gumový silenblok = nasazuje se to celý na takové kolíky na motoru.Jedná se o kryt na 1.9TDIPD 96KW a je nasazovací, protože u jiných motorů je šroubovací systém aspon u VW Passat se stejným motorem co vím.

Nejspíš to budu muset koupit s celým krytem na vraku a objímku vymontovat :-)

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...