TomášT Odesláno Červen 23, 2009 Sdílet Odesláno Červen 23, 2009 (upraveno) Technická data motoru 1.9TDi 66Kw: Kódové označení: AGR, ALH Zdvihový objem: 1896ccm Emisní limit: EURO2-EURO3 Vrtání/zdvih: 79,5/95,5mm Počet ložisek klikového hřídele: 5 Ventilový rozvod: OHC Válce/ventily: 4/2 Max. výkon při otáčkách: 66Kw při 4000ot./min. Max. točivý moment při otáčkách: 210 při 1900ot./min. Kompresní poměr: 19,5:1 Vstřikování a příprava směsi: přímé vstřikování, elektronicky řízené vstřikovací čerpadlo BOSCH VP 37 EDC přeplňování turbodmychadlem (ALH-s proměnnou geometrií lopatek), oxidační katalizátor, elektrický pedál akcelerace(E-gas) --------------------------------------------------------------------------- Základní provozní vlastnosti: Zrychlení z 0 na 100Km za : 13,6s Maximální rychlost: 178Km/h Spotřeba(při 90km/h-při 120Km/h-město-1/3mix): 3,8-5,0-5,9-4,9 --------------------------------------------------------------------------- Obrázek motoru a graf průběhu výkonu a točivého momentu: Upraveno Červen 24, 2009 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Embie Odesláno Prosinec 5, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2015 Ahoj všichni, dokázal by mi někdo poradit či odkázat na relevatní zdroje ohledně konstrukce tohoto motoru, či jeho sourozenců? Vybral jsem si jej na zpracování referátu a pohořel jsem na tom, že se o něm toho nedá dost sehnat (ač jsem jako průměrný čech předpokládal opak). Výše uvedené informace mi bohužel nestačí a už jednou mě učitel vyhodil s tím, že moje zpracování není dost „vysokoškolské“ :-!. Budu rád za každou informaci: materiály, technologie výroby atd, jde hlavně o konstrukci motoru, ne tak úplně o příslušenství. Napadlo mě si i vybrat jiný motor, ale asi to bude všude podobné, ono taky proč by se výrobci chlubili tím, jak co vyrábějí, že jo... Případně budu rád za tip na jiný motor, o kterém se dá hodně najít (moje téma je porovnání dvou vznětových motorů do 2.0l různých výrobců). Díky za každou informaci :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Prosinec 6, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2015 Učební pomůcky: 1.9 TDI 66 kW 1.9 TDI 81 kW 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Prosinec 13, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2015 Hledám, hledám, ale nenacházím. Zajímalo by mě, jaké je tlak v mazací soustavě, tlak turba, tlak vstřikovaného paliva a detajlnější informace. Budu vděčný za jakékoli informace 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mafuka Odesláno Listopad 18, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2016 Koupil jsem Octavii 1,9 TDI 66Kw Combi v automatu r.v. 2004 dovoz z německa. Servisní knížka do roku 2008 samozřejmě jsem nechal vyměnit olej a filtr v motoru. Dle tachoměru má najeto 205 tis.km ale v autor.servisu Śkoda jsem nechal udělat diagnostiku která ukázala různé chyby v elektrice a technik říkal že to je určitě stočený. Chci jěště nechat vyměnit olej v převodovce a když jsem se dotázal v servisu mi bylo řečeno že by mě to stálo 5-6 tisíc kč. Prý tam jse 6-7L oleje co se mi nějak nezdá. Můžete mě dát info kolik oleje jde do automatické převodovky a jaký je nejvhodnější? I cena výměny by mě zajímala (orientačně) Děkuji za info. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Listopad 19, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2016 (upraveno) Nevím přesně jak u jedničky, ale v DSG ve dvojce je bez mála 6l oleje + je tam filtr. Výměna v autorizovaným servise vyjde jesli si dobře pamatuju na necelých 6 tisíc. Jinak olej bych doporučil asi originál. Nevíte někdo, kdo dodává oleje pro VW? Castrol nebo Shell? Upraveno Listopad 19, 2016 uživatelem Avanti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
AGR Odesláno Únor 10, 2020 Sdílet Odesláno Únor 10, 2020 Oleje pro koncern dodávají oba tito výrobci (castrol i shell) a i spousty dalších. Jde o to že vývoj zadá technické požadavky výrobcům, ti pošlou do laboratoře automobilky vzorky a vývoj na základě naměřených údajů a ceny zhodnotí který olej od kterého výrobce bude použit. Takže se klidně může stát, že v octavii budete mít v motoru Castrol, v převodovce Shell a v haldexu Liqui Moly. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vít Mattivi Odesláno Září 6, 2020 Sdílet Odesláno Září 6, 2020 zdravim od jakého roku se dávály PDF 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Září 6, 2020 Sdílet Odesláno Září 6, 2020 Adobe představilo PDF v roce 1993 2 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Září 6, 2020 Sdílet Odesláno Září 6, 2020 Vít Mattivi: zdravim od jakého roku se dávály PDF To bude asi DPF ne? header009 🤣 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.