Přejít na obsah

Výměna xenonové výbojky

_neo

Doporučené příspěvky

Ahoj,

zkoušel jsem to tu hledat ale nenašel jsem nic. Přestala mi svítit jedna xenonová výbojka na OI (rv 2003). Už jste to někdy někdo měnil a nebo se to musí svěřit autoservisu?

Vím že se to mění vždy po dvou kusech taky jsem se koukal na ceny a na skoda-dily.cz to maji minimálně za litr ( http://www.skoda-dily.cz/eshop/n10445701-xenonova-vybojka-d2s.html ) a na internetu jsem výbojky se stejným označením i stejnými parametry našel i za 280kč ( http://www.xenonovevybojky.cz/xenonovevybojky/eshop/1-1-Xenonove-vybojky/22-2-Vybojky-D2S ) a taky jsem našel i za 150 kč ( http://www.hezkynakup.cz/43-d2s-original ).. je v tom nějaký rozdíl? A jaká se dává do OI 4300, 5000, 6000, 8000 K ?? JO a jakej je rozdíl mezi xenonama a bixenonama. Jak poznám co mám na autě .. Vyznáte se v tom někdo.

když to tak po sobě čtu tak zlatej wartburg .. tam když praskla žárovka za 3 min bylo opraveno za 40kč :D

Díky

Karel

Odkaz ke komentáři

ahoj

Na octavii 1 bixenony určitě nemáš :lol:

Já jsem výměnu dělal a je to pohoda i když doporučujou jít radši do servisu.

Musíš celý světlo odpojit od elektriky odmontovat a vyndat.Pak odděláš ten zadní kryt světlometu a tím se dostaneš k elektronice.Tam už pak uvidíš i jednotlivý žárovky a výbojku a vyměníš co potřebuješ.

Vše dělej radši v rukavicích(já měl gumový kvůli el.proudu-doporučují to) a s největší opatrností kvůli el. proudu.Je tam vysoký napětí,tak dávej bacha a hlavně na trafo ;)

Výbojky jsem kupoval osram,který jsou kvalitní a jedna stála 1500 Kč.Já osobně bych nějaký za 500Kč tam nedával.

S Těma Kelvinama (svítivostí) tam patří origo 4300K. Dávaj i 3000K .Víc bych nedával,protože 5000K a víc je spíš pro parádu,než na účel.3000 a 4500K se nejvíc rovná dennímu světlu a 5000 a víc svítí do modra na úkor viditelnosti,takže dobrej efekt,ale hůř vidíš ve tmě :D

Tady máš téma o xenonech.Je to sice o Hid sadách,ale toho si nevšímej,protože to je údajema stejný,jen my máme originál xenony :lol:

http://www.abouttuning.cz/clanky/rady-a-tipy/jak-na-xenony.html

:pivo:

Upraveno uživatelem peakt
Odkaz ke komentáři

Dík za info,

každopádně já nejsem zastánce kupování značkových věcí jen proto že ostatní tvrdí že je to o 100% lepší a ta cena skoro 8x vyšší si myslím že rozhodně neodpovídá tomu že by to bylo 8x lepší .. takže vyzkouším jedny z těch levnějších výbojek a dám vědět jaké jsou :) Skoro si dovolím tvrdit že budou svítit stejně jako ty značkový a vydrží přibližně stejně :D

Odkaz ke komentáři

ano celý světlo musí ven sou tam samořezný torxi v podstatě na tom nic není poprvý kapku opruz když taháš světlo ven kapku překáží přední nárazník ale dnes už dělám obě světla do 20minut :palec:

já kupoval za 500 philipsy a mám je tam už přez rok a svítěj pěkně 1500 za jednu se mi zdá nák hodně :(

jinak dělám to bez rukavic povytáhnu světlo odpojim konektor a šup s ním na ponk sdělat zadní dekl a měníš co potřebuješ já třeba dal preventivně i nový parkovačky B)

Odkaz ke komentáři

peak jak te mohla kopnout elektrika když si měl světlo odpojene a cele venku :)

jak řikaj kluci poprve to je celkem porod vadi tam naraznik a ostřiky, po druhe už ti to pujde od ruky.

Výbojky origo jsou PHILIPS nebo OSRAM 4300K daj se senhnat kolem od 500 do 1400 zaleži jak umíš hledat :) pokud chceš ty lacne tak si je kup ale nedoporučoval bych je

Upraveno uživatelem libor.kratas
Odkaz ke komentáři

nekopla mě elektrika,jen jsem psal,jak doporučujou v dílenskej příručce hrabat se ve vnitřku(v rukavicích) :lol:

Já když jsem se hrabal ve světle poprvé,tak jsem vypadal jako uklízečka amatérka-gumový růžový rukavice :smich: :smich:

To bylo poprvé a teď už to dělám opatrně,ale ,,normálně,, :P

Zrovna včera jsem měl xenon venku,protože jsem potřeboval kouknout na elektroniku a demontáž-,,kouknutí,,-montáž jsem dal za cca 10 minut B)

S těma parkovačkama jsem dělal taky výměnu společně s výbojkou. :palec:

Měl jsem sice jednu parkovačku prasklou,ale hlavně se mi nelíbila barva světla origo parkovaček.Je do žluta a u xenonů je to jako pěst na oko :pest: :pest: :D

Koupil jsem si modrý,který po rozsvícení svítí krásně bíle a je to podobný s barvou světla výbojky B)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

předpokládám že to je to čemu se říká "ballast" ta kovová věcička zvenku zezadu na světlometu. Možná by stálo za to vyskoušet je prohodit a když bude načervenale svítit to druhé tak si objednat tenhle ballast novej .. Doufám že je lze beztrestně prohodit mezi sebou.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak jsme vyměnily obě výbojky a pravé světlo stále svítí do červena tak jsem prohodil ty vysokonapěťové moduly mezi sebou (z pravého světla do levého a naopak viz foto) a stále svítí do červena to pravé světlo.. netušíte někdo čím by to ještě mohlo být ?

Navíc jsem si z shopu objednal novej balast http://www.xenonylevne.cz/xenonylevne/eshop/4-1-Xenony-Prslusenstvi/0/5/340-Nahradni-starter-k-originalnim-xenonum-D2S-a-D2R ale je uplně jinej než to co tam je :D Má i jiný počet vstupních drátů (2) oproti tomu co tam je (3)

K.

post-20079-0-99854500-1375466060_thumb.jpg

post-20079-0-58751100-1375466076_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

jeste jsem kouknul do VAGu a ridici jednotka praveho svetla hlasi dve chyby 01344 Vybojka a 01345 zapalovaci modul pro vybojku, ale to se mi zda jako blbost protoze vybojky jsou nove a startery jsem vzajemne prohodil mezi levym a pravy svetlem a stejne to blbne.

Vazne jste se s tim nikdo nikdy nepotkal ??

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...