Přejít na obsah

Centrální zamykání - PP dveře - problém


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny ...

 

Hledal jsem tady na foru i na jiných serverech, ale nenašel jsem přímé a konkrétní řešení mého problému s centrálem.

Mám OI rv.99 s centrálním zamykáním a s dodělaným alarmem s dálkou od Jablotronu. Před nějakým časem mi to začalo blbnout a teď mám neustále ten stejný problém - při odemknutí na dálku se mi otevřou všechny dveře, kromě dveří řidiče. Ty musím otevřít manuálně kličkou zevnitř. Stejný problém mám i s otevřením přes klíček (to u mě jde jen přes spolujezdce, jelikož u řidiče mám zámek cca dva roky schválně odpojený z vložky). Na VAGu mi to ukázalo následovné info:

 

Adresa 46 -------------------------------------------------------

Řídící jednotka: 1J0 959 799 Q

Komponent: 5B Zentral-SG Komf. 0001

3 Nalezeny chyby:

00928 - Zamykaci jednotka centralniho zamykani: strana ridice (F220)

27-00 - nesmyslny signal

00929 - Zamykaci jednotka centralniho zamykani: strana spolujezdce (F221)

27-00 - nesmyslny signal

00930 - Zamykaci jednotka centralniho zamykani vzadu vlevo (F222)

27-00 - nesmyslny signal

 

Nejsem si jistý, jestli mám hledat nejdřív po kabelech, nebo jestli je to vadnou komfortní jednotkou, když to háže tolik chyb.

Poradí mi někdo prosím?

Díky moc

Odkaz ke komentáři

koukni do dveří do konektoru ŘJ stahování okna tam bejvá nejčastěji malér teče don a kontakty oxidují a hnijou

další věcí je samotnej zámek uvnitř je plošnák s mikrospínači a bejvaj tam studenáky a i se může stát že je nákej mikrospínač mrtvej

dále kouknout na kabeli mezi dveřma zda neni nákej přelomenej a ve sloupku u řidiče po odkrytí plastu je další konektor ten taky skontrolovat

pokud otevřeš dveře řidiče rozsvítí se stropní světlo?? a funguje zvuková signalizace světel??

Odkaz ke komentáři

Tak dnes jsem tomu dal x hodin práce a vše bez výsledku. Zkontroloval jsem všechny kabely a v těch evidentně chyba není, jelikož jsem je "dokonale prozvonil" a vše bez problémů. Konektory jak na zámku, tak na motorku stahovačky, tak na A sloupku bez koroze a poškození. Ty jsem pro sichr prostříkl kontoxem a stále nic. Vyměnil jsem mechaniku zámku za novou a stále nic. Napadá mě poslední věc a to komfortní jednotka - je mi ale divné to, že vše ostatní (stahování okýnek, zamykání zevnitř mimo dveří řidiče, centrál na všech dveřích mimo řidiče - funguje. Je možný, že by komfortka odešla vyloženě jen na komunikaci se zámkem řidiče? Vše ostatní funguje. Už jsem z toho magor ....

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Už si to nějak vyřešil?Mám tam taky nový zamek centralu a taky blbne.Vyzkoušeno pět nových zámků a bez výsledku.Ostatní vše funguje.Mám podezření na jednotku stahovaní oken,která řídí centrál ve dveřích řidiče.Kabely ve dveří se zdají být ok.Mám taky podezření na komfortní jednotku.Jak si dopadl?

Odkaz ke komentáři

No, vyměnil jsem komfortku a ten zámek u řidiče, jak jsem psal a stále jsem na stejném. Nemám na to moc čas, abych se v tom zase hrabal, tak to teď nějak bojkotuju a holt si vždy otevírám ještě klíčkem. Zjistil jsem ale, že mám ještě dost zatuhlej zámek u spolujezdce, tak se výhledově chystám vyměnit ten, tak uvidíme. Je to marast!

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Prepipaj merakom svorkovnicu na stlpiku vodica, svorkovnicu zamku dveri a svorkovnicu na RJ dveri (cierna krabicka pri motorceku spustania okna) Nie som si isty teraz ale myslim, ze ten zlty kabel na RJ dveri otvara zamok. Nie je to tazke len si pozries farbu kabla na svorkovnici na stlpiku a rovnaku farbu hladaj na RJ dveri. Otestuj odpor voltmetrom. To iste potom od zamku ku RJ dveri. Ono niekedy nemusi byt vidiet poskodeny kabel.

Odkaz ke komentáři

Původně mi skákala chyba jen na zámku dveří řidiče. Ten jsem vyměnil na fungl nový a najednou mi začalo skákat to, co mám v prvním příspěvku, tak proto jsem z toho celej jalovej. Zámek měnit budu ještě u spolujezdce a pak se uvidí, co s tím bude. Dráty na svorkovnicích jsem prozváněl voltmetrem, jestli nejsou přerušený a vše bylo ok, tak proto jsem nevěděl. Svorkovnice jsou jinak ok (nejsou nijak zkorodovaný ani jinak poškozený). No, až bude čas, vyměním to a uvidíme.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...