Přejít na obsah

Ford Mondeo kombi MY2014, Titanium Plus 120kW

TomasB

Doporučené příspěvky

Přesně tak, jen nafta a náplň do ostřikovače. Průměrná spotřeba od novoty je 5,8. Po přezutí na zimní 16" mi klesla spotřeba tak o 0,5-1 litr. Na těch 18" 235 to prostě žere znatelně více. Teď jsem schopnej se dostat na spotřebu 4,2, když se snažím a na těch 18" se pod 5 nedostanu ani kdybych se posral.

Na hodnocení, jestli je tento konkrétní kus dobrej je ještě brzo, to uvidíme při větším nájezdu, ale dle mých zkušeností s Fordem doteď to bude OK.

Odkaz ke komentáři

V pondělí jsem prodělal druhý servis a technik, když pro mně přijel domů, aby mně odvezl do servisu, tak cestou říkal, že je úplně neuvěřitelně znát, že s tím jezdím dlouhé trasy a auto je po 41 tkm stále jako by zrovna vyjelo ze salonu. Říkal, že je úplně propastný rozdíl mezi tím mým a jinými co jen poskakují kolem komína. I brzdy mám prý stále jako když to odjíždělo ze salonu. :)

Odkaz ke komentáři

Tak já bych řekl, že je to taky hodně o tom, jak se k tomu člověk chová. Já například jezdím i krátký trasy a nikdy jsem neměl s dieslem žádný problémy. Ba naopak, vždycky mi to v servise chválili, jak je auto v perfektním stavu.

Jo a na Bawci jsem měl při prodeji najeto 117 tis a brzdy komplet původní

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Dneska jsem jel kolem Forda a viděl jsem uvnitř nové Mondeo, tak jsem se stavil na kukačku a trochu to prošmejdil. Předek je mrda a pecka. Od A sloupku mi to příjde ale stejné jako to moje současné. Z venku tedy fajn. Interiér je pro mně ale zatím zklamání. Tak nějak to na mně působí oproti tomu mému současnému, jako by to soudruzi vzali směrem ke Kundajům, ty plasty uvnitř na mně působí ne tak hodnotně jako u toho mého modelu. Navíc jsem přesvědčený, že na řadě míst ten tvrdý plast bude za chvilku odrbaný jako prase. S dveřma se musí fláknout, aby se zavřely, atd. Zatím nemají předváděčku, ale jak budou mít, tak mi dají vědět, abych se projel. Tak jsem zvědavý.

Odkaz ke komentáři

Kundaj neboli Hnůjdaj čili ta korea co si hraje na pánaboha, když jsem každýmu řekl, ať se zaposlouchá do textu reklamy, tak už to každýmu leze na nervy, tu stejnou jsem slyšel na slovácích a je tam úplně jiný text, ale úplně.

Nevadí mě žádná reklam na jakékoliv auto, ale to že si ten kšunt bere do huby koncern který už je 2. největší světový prodejce aut, to je teda mazec, měl jsem půjčený Santa FE, samozřejmě to nové, a zklamání bylo obrovské, auto za 1,2 mil. a přihrádku mám lepší ve fabii, polstrování kufru je hnusnej plast kde jsou vidět šroubky atd. osvětlení kliky jen přední, zadní nedodaly. Prostě Hnůjdaj prostě na mě zapůsobil takto. Bohužel asi to bude znít blbě, ale dokud bude marketing takový jaký je, tak to auto nekoupím i kdyby bylo lepší, což stejně nikdy nebude, bude levnější to ano, ale to je vše. Tímto se omlouvám hlavně Vorlajsovi, neber to osobně, má to tolik věcí co mě štvaly, i ESP co vypíná plyn spotřeba nesmyslná apod.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak jsem si dneska konečně projel nové Mondeo, sice jen 1,5 EB, ale o motor mi až tak nešlo jako o jízdní vlastnosti. A jak jsem četl v několika recenzích, jak je to nové Mondeo vzdálené jízdními vlastnostmi a už to není to pravé Mondeo, tak s tím nemůžu souhlasit. Neměl jsem nejmenší připomínku k tomu jak to jezdí a chová se. Ty recenze byly mimo mísu ohledně jízdních vlastností.

A všimnul jsem si také nového Focusu, který mi nečekaně padnul do oko interiérem. Starý model se mi uvnitř nelíbil, ale nový mi padnul do oka. Pak mi přišla pod ruku specifikace Focus ST a dost mně to nahlodalo. Kdybych se nechystal stavět, tak bych to asi hned podepsal. Nechal jsem si nakonfigurovat nový Focus ST 2,0 EcoBoost 250k, přidal jsem k tomu bohatou výbavu a po slevě bych byl na 760 tis.Takovej malej brouk v hlavě.

Odkaz ke komentáři

Už jsem doma dostal kartáč :D Manželka i děcka řvali, že chtějí Volvo, že ho nedají :D Ale měl jsem cukání hóóódně veliký. Nakonfiguroval jsem na 802 tis., ale sleva max 5% a víc ani boha. Ford v tomto přitvrdil a maj to teď nějak zakázaný či co. Nebo se nějak domluvili, protože to prej je teď všude stejný.

O tom RSu mi říkali, že bych taky mohl ještě počkat, že tam bude 2,3 EB, tuším 246kW. Ale počítám, že pak ta cenu bude tak baňka.

Odkaz ke komentáři

Sice jsem věděl, že mají Volvo rádi, ale že až takhle, tak t mně zaskočili. Já jsem navíc na ženu udělal trochu boudu, když jsem jí řekl, že je to objednaný a za 4 měsíce ho bude mít :jelen: Tak tady všichni řvali a žena houdala, že jsem se s ní neporadil a zase jim cpu něco co nechtějí :) Ale stejně si musím dát přes pazoury, protože stavba je důležitější. Ale však jednoho dne to příjde a něco takového pořídím. Blbý je, že já vozítko mám a tak je to z 99% pro manželku a pro mně z 1% se občas svézt. Ono i to Volvo je s tím pětiválcem příjemné na svezení.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o měsíc později...

Kua, se mi nějak posrala navi a vůbec celé to ovládání. Dělá to blbosti, nenaviguje jak má, nejde mi telefonovat, někdy nereagují vůbec tlačítka. Zítra je plánovanej 60tkm servis a dnes cestou domů se mi to takto na D11 vysralo. Jsem se ještě stavil do servisu a prej asi došlo k nějaké hádce mezi telefonem a BT modulem. No nevím, ale je to v záruce, tak ať si hoši nějak poradí.

Poslední dobou mám pocit, že se sere co jde.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Hm, dlouho jsem tady nebyl. Ten problém minule vyřešilo nějaké resetování nebo přehrání softu nebo co s tím udělali.

Zato minulý týden jsem pokřtil zadní nárazník. Jsem měl v KCP nějaký problém s kartičkou v podzemních garážích. Měl jsem předplacenou kartu pro vystavovatele, ale sviňa mi nechtěla otevírat závoru. No a večer při odjezdu domů, unavenej že jsem sotva sedal do auta, nasranej, že mně to nechce pustit a ve finále jak jsem si zmáčknul spojení na nějakého toho pičmundu v kukani, tak že mám vycouvat, někam auto odstavit bokem a mám mu přijít ukázat lístek. Jsem bublal vzteky a tak jsem asi vůbec nevnímal parkovák a zrazu bum... sejmul jsem nosný sloup. Teda spíše on můj nárazník. Tak tam mám pěknej lavor. Ale nemám ani náladu, ani chuť a ani čas to nějak řešit a tak nějak poslední dobou je mi to skoro i u prdele.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

A máme za sebou 100tkm servis. Brzdy i destičky zatím OK, celkově stav perfektní a technik prohlásil cosik že je poznat kdo a jak s autem jezdí. Tak nějak už je tradice, že moje auta jsou v nadstandardním stavu na dané km. Mimochodem, mám stále ještě i původní pneu :D Ale letňáky už mají na podzim jízdenku na recyklaci a zimáky si ještě sezónu v poho dají. Většina najetých km je ale na letňákách.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...