Přejít na obsah

čepy řízení?


t-vag

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové :) od pondělí se mi od předního kola ozývají zvuky typu "kov na kov" a včera jsem měl kolo dole a všechno prošel a dle vůle na volantu mám podezření na čepy řízení :angry: Jakého výrobce doporučujete? Nejlepší by byl asi originál ale to je celkem raketa za jeden čep (hned bych chtěl samozřejmě udělat i druhý na druhém kole) Koukal jsem na možnou záměnu třeba od Febi nebo tak,ale chtěl bych se zeptat na názory k ostatním výrobcům :rolleyes: Případné další typy čím by to mohlo být? Kolo nehučí (ložiska maj najeto cca 5000km) Dále mě napadlo uložení ramen v silentblokách,ale nevypadá zle - je mi jasný že vypadat nemusí,ale může být KO :wallbash: Díky za případné tipy ;)

Odkaz ke komentáři

Origo jsou super, ale cena je trochu jiná. TRW mám já asi již 100 tisíc km a drží. Febi taky dobrý. Asi nejlepší poměr cena kvalita je ale Meyle - http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-559364-cep-rizeni-l-94mm.html taky mám s nimi dobré zkušenosti. Pak to ještě může být tou tyčkou, když zvedneš kolo do vzduchu tak za něj vem a vyklej ze strany na stranu a ucítíš - uvidíš kde je vůle.

 

Jen pozor na to, jaké čepy mášm byly dva typy, krátké a pak asi od roku 97 dlouhé.

Upraveno uživatelem KaJe
Odkaz ke komentáři

Já jsem loni dával komplet čepy s řídicíma tyčkama TRW http://www.cc-autodily.cz/tyc-ridici-pr-od-11-97?brand=SKODA&model=OCTAVIA a http://www.cc-autodily.cz/tyc-ridici-l-od-11-97?brand=SKODA&model=OCTAVIA a zatím si nemůžu vůbec stěžovat. Pokud uvažuješ i o výměně zadních silentbloků na přední nápravě, tak doporučuji tyto plné co se dávají např. na Audi TT nebo Seat Leon Cupra http://www.cc-autodily.cz/luzko-ramene-zadni-1 :palec: .

Pokud by jsi měnil jen čepy tak volit mezi TRW (origo), Febi, Meyle, s jinými značkami můžou být brzy problémy ;)

Odkaz ke komentáři

Taky jsem nedávno měnil. Čepy i tyčky řízení TRW. Pokud jsou vybité čepy, budou určitě načaté i tyčky, nesmí mít žádné vůle, ty moje měly tak 1-2mm. Měnil jsem i komplet silenbloky a kosti, všechno jsem dával TRW, chtěl jsem dát taky ty plné z TTcka, ale bylo mi doporuceno nechat ty co maji bejt, ze sice jsou pak tvrdší a vydrží déle, ale samozřejmě se ty rázy zase posouvají dál na silenbloky nápravnice, a je to logický, ty "pecky" od kol prostě někam jít musí, a když se něco zpevní, tak se to přenáší dál

Odkaz ke komentáři

Tak jsem auto zvednul komplet u kamose v dilne a problem odhalen. Posvitil jsem a zjistil jsem ze mam prasklej silenblok na rameni, tak jsem chtel lisovat nov puky z ttcka,ale kamos mi sehnal komplet novy ramena i s pouzdrama za super cenovku,takze vymenime komplet ramena - i z toho duvodu ze na jednom je uz nove vyrezavanej zavit na uchytu kosti stabilizatoru. Kazdopadne diky za tipy :-) mam s novejma ramenama potom rovnou zajet na geometrii? :-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...